Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe pilvepõhine programm Rush lubab muuta videotöötluse lihtsamaks

Veel umbes 10 aastat tagasi pidi video salvestamiseks olema eraldi videokaamera. Tänapäeval on video salvestamine muutunud väga tavaliseks – sellega saavad hakkama kõik fotoaparaadid ja droonid, rääkimata nutitelefonidest.

Videotest laheda klipi kokku panek on aga turuliidri Adobe maailmas ikka veel professionaalide pärusmaa, sest Premiere ja AfterEffects on küll suurepärased programmid, kuid tavalise algaja jaoks liiga keerulised. Adobe on sellest aru saanud ning annab nüüd teada, et töötab uue videotöötlusprogrammi kallal. See kannab nimetust “Project Rush” ning lubab muuta videotöötluse paindlikuks ja lihtsaks.

Adobe Project Rush kontseptsioon on sarnane Apple iMovie lahendusele. Töödeldavad videod paiknevad Adobe sõnul pilves – ükskõik kas Creative Cloud, Dropbox või Google Drive serverites. See võimaldab kasutajal näiteks alustada video töötlust sülearvuti tahga ning jätkata tahvelarvutil või viia väiksemaid muudatusi sisse lennult nutitelefoni abil. Töövoog võib toimida ka teistpidi – tahvelarvutis alustatud videot saab edasi töödelda sülearvuti ekraanil ja kui tõesti vaja, siis saab sellesama projektifaili avada professionaalsemaks tuunimiseks Premiere või After Effects programmis.

 

Lisaks seadmeülesusele on Project Rush oluliseks iseloomustajaks ka tavakasutajasõbralikkus. Videote importimine, lõikamine, tuunimine ja eksportimine peaks olema oluliselt lihtsam ja intuitiivem kui Adobe praeguses videotöötluse tehases. Samas paistab hetkel avaldatud piltide, videote ja info põhjal, et Adobe versioon tundub pakkuvat rohkem võimalusi kui näiteks Apple–i iMovie (mis mulle oma lihtsuses ja kiiruses isiklikult väga meeldib, aga kohati siiski liiga kitsendav on).

Adobe sõnul põhinevad Rush’is kasutatavad tööriistad profiprogrammide jaoks välja töötatud lahendustel ja algoritmidel. Värvuskorrektsioonide muutmisel kasutatakse Premiere’i jaoks välja töötatud lahendusi ja audio seadistuste mootor pärineb Adobe Audition tarkavrast. Adobe Stock keskkonnast saab projektidesse kohe sobivaid klippe osta jne.

Hetkel ei ole Project Rush kohta just palju teada, sest alles eile toimus uue toote esmaesitlus ja tarkvara praegu veel valmis pole. Adobe loodab selle valmis saada käesoleva aasta lõpus, mil see saab mingitpidi olema litsenseeritav läbi Creative Cloud keskkonna. Project Rush litsensi hinda Adobe veel avalikustanud ei ole.

Kes on uuest fototöötlusäpist huvitataud, saab soovi korral end üles märkida osalemaks betatestijate programmis. Seda saab teha Adobe spetsiaalsel veebilehel.

Allikas: Dpreview, Adobe, Adobe blogi.

(321)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga