Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple iPhone 3G lahkus sadamast

Eile, Eesti aja järgi kell kolm päeval müüdi esimene iPhone 3G Uus-Meremaal, kohaliku aja järgi kell kaksteist – 11 juuli esimesel minutil. USA idarannikul on selle postituse avaldamise hetkel alles väga varajane hommik ning poodide uste taha kogunenud rahvamassid lastakse kaevule alles kolme tunni pärast.

Eile avas Apple ka internetipõhise iPhone`i poe, kust on võimalik kultustelefonile alla laadida nii tasulisi kui tasuta tarkvaralisasid. Apple tegevdirektori Steve Jobsi sõnul saab seal olema rohkem kui 500 allalaetavat lisavidinat milledest 25% saavad olema tasuta.

iPhone`i lõplik maksumus on see, mis on mitmel pool maailmas paksu pahandust tõstnud. Pea kuu aja eest Jobsi välja kuulutanud kahesaja dollari asemel tuleb vastsetel omanikel rahakotti kergendada märkimisväärselt rohkem.

Telefoni ennast on võimalik hankida loomulikult isegi vähema, kui 2000 krooni eest, kuid see tähendab suuremaid kuumakseid – iPhone`i hakatakse eranditult igal pool maailmas müüma koos orjastava mobiilsideoperaatori lepinguga.

Rootsi mobiilsideoperaator TeliaSonera (läbi kelle jõuab imevidin peagi ka Eestisse, EMT lettidele), avalikustas hiljuti oma hinnakirja. See näeb välja järgmine:

Umbes sarnased on skeemid üle terve Euroopa. Saksamaal on kõige pisem kuumaks ligikaudu 465 krooni ning sellele vastav iPhone 8GB maksumus on 2720 EEK. Inglismaal pakub mobiilsideoperaator o2 masinat kõige odavama kuumaksuga 600 krooni ning 8GB telefon ise maksab vastavalt 2000 krooni.

EMT, kes mõned nädalad tagasi teatas iPhone`i toomisest Eesti turule, ei ole hinnakirja suhtes veel mingeid kommentaare andnud. Küll aga on igati alust arvata, et pisikeste kõikumistega sarnaneb see oma hindadelt ülal kirjeldatud situatsioonile mujal Euroopas. Sügise algusel võib vast telefoni Eesti lettidelt otsima hakata.

Odav see loomulikult olema ei saa, kuid see märksõna ei ole Apple`i tooteid väga kunagi iseloomustanud. See-eest on selle firma toodetele jagunud kuhjaga teisi kiitust väljendavaid iseloomustajaid mida siinkohal nimetama ei hakka. Sellekohase meeletu teadmisjanu saate maandada siin.

iPhone`i ihalejad Kopenhaagenis

(114)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga