Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple iPad 2 on vanast kolmandiku võrra õhem ja kaks korda kiirem

Apple iPad 2 on kohal. Võis ju tunduda senist iPad mudelit 507.32€ vaadates et mis siin ikka paremaks minna saab. Aga vot saab küll. Muidugi on ootuspäraselt olemas kaamerad nii esi- kui ka tagaküljel. See on aga vaid algus. iPad 2 on senisest 33% õhem: 8.8 mm. Võrdluseks võiks siia tuua Sony nutitelefoni Xperia Arc mis kõige õhemast keskmisest punktist on 8,7 mm paksune, iPhone 4 mobiiltelefonil on aga paksust 9,3 mm. Raskust on iPad 2-l 600g.

Uus protsessor on ka. Apple`i enda 1GHz taktsageduse ja kahe tuumaga A5. Steve Jobsi väitel on see senisest kuni kaks korda kiirem. Tavaolukorras seda ilmselt tähele ei pane, sest ei olnud see A4 protsessorgi mingi aeglane pill, nõudlikumate rakenduste puhul aga saab vahe kõigi eelduste kohaselt ilmsiks küll. Graafikajõudlus olevat koguni 5x senisest parem ning selle kõige juures peab seadme aku jätkuvalt vastu 10 tundi. Muljetavaldav.

Ekraani lahutusvõime ja suurus on jäänud samaks. Tagaküljel oleva kaameraga saab filmida 720p videoklippe kiirusega 30 kaadrit sekundis. iPad 2-ga koos näidati ka selle jaoks disainitud ekraanikatet. See kinnitub tahvli külge magnetitega, on neljaks võrdseks osaks kokku volditult kasutatav ka iPad`i alusena nii päris püstises asendis videokõnede või filmide vaatamise ajal kui ka peaaegu rõhtses asendis näiteks trükkimise ajal.

Kaugel ameerikamaal müüakse esimene iPad 2 11. märtsi hommikul. Tahvelarvutite hinnad jäävad sealmaal samaks nagu need olid vanema mudeli puhul ehk siis kõige soodsam 16 GB mudel saab maksma 499 taala. Vana iPad baasmudeli hind langes 399$ peale. Suuremates Euroopa riikides jõuab iPad 2 poodidesse 25 märtsil. Eesti kohta veel midagi teada ei ole.

iPad 2 on niisiis kohal ja Apple`i fännid käivad veel mitu päeva õndsate nägudega ringi oreoolid peade kohal. Aga eks on ka põhjust, sest tahes-tahtmata tekib küsimus et kuidas Apple ikkagi niisuguseid seadmeid teha suudab, mis teiste tootjatele nii pika puuga ära panevad. Ära pani ka Steve Jobs, teatades esitlusüritusel, et iPad`i jaoks on juba tehtud 65 000 rakendust. Ja et Android 3.0 Honeycomb`il on rakendusi 100. Ai.

(351)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple iPad 16GB 3G tahvelarvuti Õhuke puutetundliku ekraaniga 3G arvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga