Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax 70-200mm f/2.8 telesuumobjektiiv sobib täiskaadrile ja lubab esmaklassilist pildikvaliteeti

DFA70-200_wo_Hood_copie

Sügisesel Photokina messil prototüüpversioonina näidatud objektiiv on valmis. Ricoh esitleb täna ametlikult valgusjõulist telesuumi HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW. See kuulub kõige kvaliteetsemasse Pentax ★ objektiivide seeriasse, on ilmastikukindla korpusega ning sobib kasutamiseks nii Pentax APS-C mõõdus sensoriga kui ka tulevase täiskaadersensoriga peegelkaamera ees.

DFA70-200_side_copie-detail

Objektiivi juures on huvitav uudne lähenemine teravustamisrežiimide valikul. Korpusel on kaks lülitit. Ülemisest saab valida teravustamisrežiime:

  • QFS/A – automaatse teravustamise režiim, mis lubab manuaalselt teravustada alles siis, kui autofookus on teravuse lukustanud
  • QFS/M – automaatse teravustamise režiim, mis lülitub manuaalsele teravustamisele teravustamisrõngast keerates ükskõik mis hetkel
  • MF – manuaalne teravustamine.

Alumine lüliti toimib sarnaselt paljudes makroobjektiivides kasutatud lahendusele autofookuse ulatuse piirajana. Ka sellel lülitil on kolm asendit. Esimeses töötab autofookus kogu teravustamiskauguse ulatuses, teine 1.2m-4m ulatuses ja kolmas ulatuses 4m-∞.

 

hdpentax-d-fa-70-200_ED
hdpentax-d-fa-70-200_seals

 

Pressiteates rõhutab Ricoh 70-200mm objektiivi suurepärast optilist sooritusvõimet. Selle läätsedele on valguse läbilaskevõime maksimaliseerimiseks kantud nanotehnoloogial baseeruv Aero Bright Coating II vääristus. Lisaks on läätsedele kantud mitmekihiline HD-vääristus, mis vähendab sisepeegeldusi ja helke näiteks vastu valgust pildistamisel. Hea pildikvaliteedi eest hoolitsevad ka erilised klaaselemendid objektiivi konstruktsioonis: 4 ülimadala dispersiooniastmega läätse, 2 madala dispersiooniastmega läätse ja 2 Super ED läätse.

Pentax 70-200mm f/2.8 ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on 1999 €.  Objektiivi müük algab aprillis 2015.

HD PENTAX-D FA★ 70-200mm f/2.8ED DC AW tehnilised andmed

  • Fookuskaugus: 70-200mm
  • Ekvivalentne fookuskaugus Pentax APS-C kaamerate ees: 107-307 mm
  • Maks/min ava    F2.8/F22
  • Objektiivi konstruktsioon: 19 elementi 16 grupis
  • Ilmastikukindel korpus
  • DC Motor teravustamismootor
  • Vääristused: HD Coating, AB Coating, SP (Super Protect) Coating esiläätsel
  • Vaatenurk: “23-8.1°(PENTAX digipeegelkaamerate ees)
  • 34.5-12.5° (PENTAX 35mm filmi kasutavate kaamerate ees)
  • Bajonett: KAF3
  • Min. teravustamiskaugus: 1.2m
  • Maks. suurendus: 0.13 x
  • Filtrikeere: 77mm
  • Diafragmaava juhtimine: täielikult automaatne
  • Diafragmalabade arv: 9
  • Ümar diafragmaava väärtuste juures F2.8-F5.6
  • Maks diameeter x pikkus: umbes 91.5mm x 203mm
  • Kaal (ilma varjuki ja statiivikraeta): umbes 1755 g
  • Kaal (varjuki ja statiivikraega): umbes 2030 g
  • Komplektis: Päikesevarjuk, objektiivikork, bajonetikork, objektiivi vutlar, statiivikrae

     

DFA70-200_side_copie

 

Ricohi ametlik pressiteade

5. veebruar 2015

HD PENTAX-D FA★ 70-200mm f/2.8ED DC AW

Professionaalne, valgusjõuline telesuumobjektiiv PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratele

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. teatab uuest HD PENTAX-D FA★ 70-200mm f/2.8ED DC AW objektiivist. PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratega kasutamiseks mõeldud valgusjõuline telesuum on uus liige kõrge sooritusvõimega Star (★) tootesarjas.

See telesuumobjektiiv on välja töötatud kõrgeimat pildikvaliteeti silmas pidades, olles moonutuste kontrollimisel parim kõigist PENTAX objektiividest. Ava on püsivalt valgusjõuline f/2.8 kõigil fookuskaugustel 70 kuni 200mm. Koos PENTAXi poolt välja töötatud vääristustehnoloogiatega (nagu Aero Bright II ja tasemel HD vääristus) on tagatud äärmiselt kvaliteetne, helkide ja peegeldusteta, eriti terav ning kõrge kontrastsusega kujutis ja seda ka keerukates valgusoludes nagu näiteks kontravalguse puhul. Lisaks neljale ülimadala hajuvusega klaasläätsele ja kahele ED (Extra-low Dispersion) klaasläätsele sisaldab optiline süsteem ka paari uut Super ED klaasläätse, mis kompenseerivad efektiivselt kromaatilist aberratsiooni kogu suumi ulatuses ning annavad selge, kõrge eraldusvõimega kujutise, mis on terav kogu kaadri ulatuses. Tolmu- ja ilmastikukindel korpus tagavad objektiivi vastupidavuse ja töökindluse ka nõudlikes ilmastikuoludes.

Peamised omadused

1. Kõrge sooritusvõimega Star (★) seeria objektiiv valgusjõulise f/2.8 avaga

See telesuum on välja töötatud Star (★) seeria uue mudelina, tagades tänu erinevate moonutuste minimaalsena hoidmisele eeskujuliku pildikvaliteedi ja teravuse servast servani. PENTAX K-bajonetiga peegelkaamera ees on objektiivi fookuskauguste ekvivalent umbes 107 kuni 307 mm. Valgusjõulise ava tõttu sobib objektiiv ideaalselt portreetööks, lubades jäädvustada kaunilt pehmeid esiplaane/taustu ja spordifotograafiaks, võimaldades kasutada lühikesi säriaegu kiire tegevuse teravana jäädvustamiseks. Objektiiv sobib kasutamiseks ka 35mm filmipeegelkaamera ees. APS-C sensoriga digipeegelkaamera ees tagab see briljantse, kõrge lahutusvõimega pildi ning servast serva teravuse seadmata seejuures ohtu ühilduvust tulevaste, suurema sensoriga kaameratega.

2. Tipptasemel optiline tehnoloogia

Objektiivis on kasutusel hiljuti välja töötatud Aero Bright Coating II. Tegemist on nanotehnoloogial põhineva läätsevääristusega mis tagab madalaima valguse peegeldumise. Lisades sellele mitmekihilise HD vääristuse, mis vähendab keskmist peegelduvust valgusspektri nähtavas osas rohkem kui tavapärane mitmekihiline vääristus, saame tulemuseks objektiivi, milles on helkide ja peegelduste teke minimaalne ka näiteks vastuvalguse puhul. Optilises süsteemis on ka neli ülimadala hajuvusega klaasläätse, kaks ED (Extra-low Dispersion) klaasläätse ja kaks Super ED klaasläätse, mille optilised omadused sarnanevad fluoriidile ning tagavad madalama valguse hajumise ning kromaatilise aberratsiooni efektiivsema kompenseerimise. Selle tulemusel on värvimoonutused kogu suumi ulatuses efektiivselt kompenseeritud ning kujutis on briljantne, kõrge kontrastsusega ja servast servani terav.

3. Tolmu- ja ilmastikukindel konstruktsioon

AW (All Weather) mudelina on see objektiiv usaldusväärselt tolmu- ja ilmastikukindel. Korpusel on 13 spetsiaalset tihendit, mis hoiavad ära tolmu ja vee pääsemise objektiivi sisemusse. Kui kasutada objektiivi ilmastikukindla PENTAX digipeegelkaameraga, on tulemuseks välitingimustes vastupidav ja usaldusväärne töövahend. Suurepäraselt ja muretult on võimalik pildistada udus, vihmas, lumesajus ning muudes kohtades, kus kaamera võib märjaks saada.

4. Uus kolme asendiga teravustamisrežiimi lüliti

Objektiiv on varustatud PENTAXi poolt välja töötatud Quick-Shift Focus süsteemiga. See lubab kasutajal lülituda pärast kaamera AF süsteemi teravustamist koheselt manuaalse teravustamise režiimi. Kasutatavuse parandamiseks on objektiivile paigaldatud 3-asendiline lüliti. See lubab valida töörežiimiks QFS/A, QFS/M või MF. QFS/A on autofookuse prioriteediga režiim, mis lubab lülituda manuaalse teravustamise režiimi ainult pärast autofookuse teostamist. QFS/M on manuaalse fookuse prioriteediga režiim, mis lubab lülituda manuaalse teravustamise režiimi igal ajal – isegi kui AF süsteem alles toimetab. MF režiim lülitub koheselt manuaalsele teravustamisele kui pöörata objektiivi fookusrõngast. Kolm erinevat režiimi tagavad kiirema ja täpsema teravustamise sõltuvalt pildistatavast või olukorrast.

 

5. Muud omadused

・Vaikne ja sujuv autofookus kasutades objektiivisisest AF mootorit

・Ümar diafragma ava jäädvustab fookusest välja jäävad alad loomulike ja kaunitena, muutes valgusallikate triibuefekti minimaalseks

・Teravustamiskauguse piiraja vähendab AF süsteemi tööaega fikseerides teravustamiskauguse ühele kolmest valikust

・SP (Super Protect) vääristus hoiab esiläätse mustusest puhtana

・Eemaldatav statiivikinnitus uue kukkumisvastase mehhanismiga.

 

Märkus: disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(784)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga