Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

8 vajalikku vidinat igale peegelkaamerale

 8vidinat

 

Olles saanud värskeks peegel- või hübriidkaamera omanikuks, on “piiramatu vidinate soetamise sündroom” kerge tulema.  Siinkohal oleks paslik tõmmata pidurit ning võtta asja kaine mõistusega. Igasuguseid fototarvikuid on sadu erinevaid, pole ime, kui see kedagi segadusse ajab. Tulles värsketele (ja mitte nii väga) peegelkaamera omanikele appi, koostasime lühikese nimekirja fototarvikutest, mis ei jäta häbisse ning tulevad ainult kasuks. Olgu see siis alles mullu jõuluvana kingikotist pärit või juba ammune kaaslane – siinsed kasulikud tooted sobivad pea igale peegelkaamerale. Kogu alltoodud jutt rakendub samuti üks-ühele ka hübriidkaamerate omanikele.

 

kursusi

Fotokursus

Esimene soovitus polegi üldse mingi vidin, vaid asjalik fotokursus. On ju fotograafia aegumatu tõde, et pildi loob pildistaja ise, mitte kaamera. Ahjaaa, muidugi! Algajate täismahus fotokursuse saite ju Photopointist peegelkaamera ostuga kohe kaasa ;)

 

aku

Lisaaku

Mis kasu uhkest ja kiirest kaamerast, kui voolu ei ole? Lisaaku on üks kindel must have vidin, mis võib olulisel hetkel “elupäästjaks” osutuda. Seda eriti külmakraadide käes timelapse’i jaoks intervallvõtet pildistades.

 

mälukaart

Mälukaart

Kui ostsite peegelkaamera, et oleks naabrimehest parem ja rohkem suumi, siis jätke see vidin vahele. Aga üldine soovitus oleks: pigem mitu väiksemat mälukaarti kui üks hiigelsuur ning väärtusliku pildimaterjali varundamine. Videovõteteks pole aga liiga suurt mälukandjat olemas.

 

puhastus

Puhastustarvikud

Uhiuus peegelkaamera võib ju olla tolmu- ja niiskuskindel, kuid isepuhastuvaid ekraane ja objektiive leiutatud veel ei ole. See-eest puhas aparaat teeb ilusaid pilte, on vaikne ja kiire ning teenib omanikku tunduvalt kauem, kui tolmurullide järgi üles leitav fotokas.

 

kott

Fototehnika kott

Mõni osavam kodanik suudaks oma uue Pentax K-3 mahutada Gucci käekotti või on rahul vanaisa nahast kohvriga. Kui aga sobivat ei leidu, siis üks korralik fotokott on suurepärane investeering. Vahetatav ja reguleeritav sisu tagab mugava mistahes tarvikute paigutuse. Ei tasu alahinnata ka kaitset ilmastikuolude ja pikanäpumeeste eest.

 

valgus

Lisavalgus

Kuidas maalida siseruumis valgusega, kui pimedal aastaajal seda niigi napib? Alati ei ole võimalik ka portreteeritavat käsutada, et “ou, püsi nüüd pool sekundit paigal!”. Andestagu mulle loomuliku valguse poolehoidjad – väline välklamp on fotograafias üks parimaid investeeringuid üldse. Olgu see pisem üles-alla kallutatav, korralik tööriist või hoopis videovalgusti.

 

kaugjuhtimine

Kaugjuhtimine

Kas timelapse fotograafia tundub põnev? Ahvatleb maastike ja linnavaadete pildistamine? Tegelikult leiab distantspäästikule kasutust iga leidlik peegelkaamera omanik. Ega siis ilma asjata ei valinud Oxford Dictionaries 2013. aasta sõnaks selfie (ingl. k. autoportree, foto iseendast).

 

filter

UV või kaitsefilter

Teadupärast kestavad objektiivid kaameratest mitmeid kordi kauem. On ju läbipaistvamat ja vähem peegeldavamat klaasi palju raskem teha, kui arendada pilditöötluse elektroonikat. Siiski juhtub ka õnnetusi. On vähe olukordi, mis on kurvemad kui vast soetatud kalli peegelkaamera objektiivi maha pillamine või puhastamisel liivateraga kriimustamine. Abiks tuleb truu UV kaitsefilter, mis kohalikus kliimas täidabki just pigem esiläätse kaitsvat rolli. Ainus tähelepanu koht on filtrikeerme mõõt, mis peab objektiivil olevaga kindlasti klappima.

 

statiiv

Statiiv

Vähestele sümpatiseerivad udused fotod. Seda eriti, kui eesmärgiks on teha sirge panoraam või terav pilt õhtusest linnamiljööst. Kui välklamp on fotograafi parim abimees siseruumides (ja mitte ainult), siis mitte vähem tähtis vidin on statiiv. Valik on suur ja lai: alates tillukestest kompaktkaamera lauastatiividest lõpetades süsinikfiibrist ja basaldist monstrumitega. Tegelikult on kõik lihtne. Kui huvi fotograafia vastu on suur, siis ei tasu statiivi ja -pea pealt kokku hoida. Tuule käes õõtsuv plastikust statiiv on tuulde visatud raha.

 

Ülaltoodud nimekiri ei ole kaugeltki täielik. Piiriks on vaid huvi peegelkaameraga pildistamise vastu ja edasi juba väga spetsiifilised vajadused. Usun, et said antud valikust piisavalt aimu, mida koos peegelkaameraga kaasa osta. Kui sul veel ei ole peegelkaamerat, kuid soovid lähiajal käe valgeks saada, siis loe kindlasti “Millised on 2013. aasta parimad peegelkaamerad?“.

 

12 põhjust, miks osta peegelkaamera Photopointist!

Fotokaamerad Photopointis

(3253)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga