Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentaxi uus digikompakt W80 on põrutus- ja tolmukindel ning senisest veelgi veekindlam.

Postitas: Lauri

Pentax esitleb uut vee- põrutus- ja tolmukindlat digitaalset kompaktkaamerat W80. Tegemist on edasiarendusega Pentaxi eelmisel aastal esitletud samalaadsest digikompaktist W60 50.82€.

Viimasel oli trumbiks välja käia veekindlus kuni 4 m, külmakindlus kuni –10°C ja tolmukindlus. Pentax Optio W80 on aga veekindel kuni viis meetrit ning lisaks tolmu- ja külmakindlusele on see ka põrutuskindel. W80 talub kukkumisi kuni ühe meetri kõrguselt.

Pildistamise poole pealt on Optio W80-nel välja käia 5x suumiga objektiiv, 750p HD videolõigu salvestamine, Digital SR värinastabilisaator, 2,5″ LCD ja palju muud.

Pentaxi ametlik pressiteade:

PENTAX Optio W80

neljapäev 25. juuni 2009

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division teatab uuest PENTAX Optio W80 digitaalkompaktist. Lisaks silmapaistvale vee-, tolmu- ja külmakindlusele, mis lubab kaameral töötada kaks tundi kuni viie meetri sügavusel vee all, on uus Optio W80 lisaks ka löögikindel, taludes kukkumisi kuni ühe meetri kõrguselt.

Peamised omadused

1. Täiustatud vee- ja tolmukindlus
PENTAX on täiustanud kaamera korpuse tihendeid ning parandanud Optio W80 vee all pildistamise omadusi. Uus kaamera suudab viibida kuni kaks tundi kuni viie meetri sügavusel vees. Lisaks IPX8 (JIS Class 8 ) veekindlusele on Optio W80 korpus ka märkimisväärselt tolmukindel, vastates IPX6 (JIS Class 6) standardile. Kaamerat võib kasutada kuni –10°C keskkonnas. Tänu mainitud omadustele sobib kaamera ideaalselt kasutamiseks välitingimustes, sportimisel, kalastamisel ning veespordis. Kaamerat saab muretult kasutada ka muudes olukordades, kus vesi või mustus tavalise kaamera rikuksid.

2. Märkimisväärne löögikindlus
Optio W80 siseehituses on kasutatud spetsiaalset lööke neelavat materjali ning kõik komponendid on loodud märksa jäigemad ja vastupidavamad. See tähendab, et Optio W80 võib kahjustusi kartmata kukkuda kuni ühe meetri* kõrguselt. See omadus lisab täiendavat usaldusväärsust välitingimustesse mõeldud kaamerale.
* Mõõdetud PENTAX testimistingimustel (kukkumine ühe meetri kõrguselt 5 cm paksusele vineerile), mis vastavad MIL-STD 810F Method 516.5-Shock standardile.

3. Hea ulatusega optiline 5× suumobjektiiv
Väikestele mõõtmetele vaatamata sisaldab Optio W80 korpus 5× optilise suumiga objektiivi, mis katab 35mm ekvivalendina fookuskaugused 28 kuni 140 mm. Tänu heale ulatusele saab Optio W80 abil jäädvustada erinevaid objekte ja vaateid alates maastikest ja arhitektuurist kuni grupifotodeni kitsas ruumis. Koos Intelligentse Suumiga, mis lubab kogusuurenduseks kuni 31,3×, saab pildistada objekte veelgi suuremalt.

4. Kõrge kvaliteediga HD-mõõdus videosalvestus
Optio W80 jäädvustab kauneid videolõike külgede suhtega 16:9, mida sobib esitada HD TV ekraanil (video mõõt 1280 × 720 pikslit, 30 kaadrit/sek)**. Kaameral on ka mitmeid videosalvestust hõlbustavaid funktsioone nagu värinat vähendav Movie SR (stabilisaator) ning seadistusi optimeeriv allveerežiim.
** Optio W80 AV väljundi kasutamisel edastatakse signaal NTSC/PAL kujul. Kui kasutaja soovib videot vaadata HD mõõdus (1280 × 720 pikslit), tuleb videofailid esmalt arvutisse kopeerida.

5. Kõrge pildikvaliteet
Kombineerides 12,1 efektiivset megapikslit PENTAX pildiprotsessori ja objektiiviga, on tulemuseks briljantsed, kõrge kvaliteedi ja peente detailidega fotod. Pildifaile saab trükkida ka suuremõõtmeliste fotodena ilma, et detailsus või teravus kannataks.

6. Kolmekordne kaitse värina eest
(1) Pixel Track SR režiim

Pildistamisel kompenseerib Optio W80 Digital SR stabilisaatori režiim neid pilte, mille pildistamisel esines kaamera värinat.
(2) Kõrge tundlikkusega SR režiim ***
Kui kaamera tuvastab pildistamisel ebapiisava valguse, tõstab Optio W80 automaatselt tundlikkust kuni ISO 6400, võimaldades sellega lühemate säriaegade kasutamist. Lühemad säriajad vähendavad kaamera värina mõju pildi teravusele hämaras pildistamisel.
(3) Movie SR režiim****
Videosalvestusel hoiab Optio W80 udused pildid ära spetsiaalse värinavähendustarkvara abil.
*** Kõrge tundlikkusega SR režiimis on piltide suuruseks fikseeritud 5M (2592 × 1944 pikslit).
**** Movie SR režiimi aktiveerimisel muutub vaatenurk tavapärase pildistamisega võrreldes kitsamaks.

7. Auto Picture automaatrežiim valib kaheksa erineva programmi hulgast
Optio W80 sisaldab PENTAX poolt väljatöötatud Auto Picture automaatrežiimi, mis valib kaheksa programmi hulgast sobivaima, lähtudes objekti valgustatusest ja muudest tingimustest. See kasutajasõbralik režiim valib automaatselt lisaks pildiprogrammile (maastik, portree, öövõte, öine portree, lill, sport, standard ja küünlavalgus) vajadusel ka lähivõtterežiimi, mille puhul kaamera teravustab lähedale.

8. Automaatne näotuvastus – kuni 32 nägu 0,03 sekundi jooksul
Optio W80 on varustatud näotuvastusfunktsiooniga, mis on suurepärane abivahend inimeste pildistamisel. See kasutajasõbralik funktsioon tuvastab kaadrist automaatselt kuni 32 nägu ning optimeerib nende põhjal särituse ja teravuse 0,03 sekundi jooksul. Optio W80 on varustatud ka naeratuse jäädvustamise funktsiooniga, mis pildistab just sel hetkel, kui pildistatav naeratab. Silmapilgutuse tuvastus hoiatab pildistajad juhul, kui pildistatav võtte hetkel silmi pilgutas.

9. LCD monitor piltide vaatamiseks väljas
Kompaktsusele vaatamata on Optio W80 tagaosas koha leidnud suur 2,5-tolline ere LCD monitor (230 tuhat pikslit). Monitor on kaetud spetsiaalse AR (peegeldusvastane) kattega, mis peegeldusi vähendades muudab piltide vaatlemise välitingimustes mugavamaks.

10. Muud omadused
1) Lähivõtterežiim väikeste objektide jäädvustamiseks suurelt. Kaamera teravustab kuni 1 cm kaugusele
2) Digital Wide funktsioon eriti laia vaate jäädvustamiseks (35 mm ekvivalendina vastab 21 mm objektiivi vaatenurgale). Kaamera ühendab kaks kaadrit üheks laiaks pildiks
3) 20 digitaalfiltrit, sealhulgas Mängukaamera ja Retro, mis aitavad lisada piltidele visuaalseid efekte
4) SP (Super Protect) vääristus objektiivi esiläätsel hülgab vett, mustust ja sõrmejälgi
5) O-CC932 kaitsekorpus (eraldi müüdav lisa) kaitseb kaamera korpust kriimude ja mustuse eest
6) AF-abivalgus (lülitatav) lihtsustab teravustamist hämaras
7) Uus D-Range seadistus aitab ära hoida ülesäris (valgeid) ja alasäris (musti) alasid pildis
8 ) Pildiraamide kasutamise funktsioon (90 pildiraami kaamera mälus) lubab pildile lisada dekoratiivse raami
9) Komplektis ACDSee for PENTAX 3.0 piltide vaatamise, töötlemise ja haldamise tarkvara (ühildub Windows Vista™ op-süsteemiga).

  • PENTAX ja Optio on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
  • Kõik teised brändi- ja tootenimed on nende omanike kaubamärgid.
  • toode toetab PRINT Image Matching III. PRINT Image Matching toega digitaalkaamerad, printerid ja tarkvara aitavad fotograafil luua oma nägemusele vastavaid pilte. Osad funktsioonid ei pruugi toimida, kui printer ei toeta PRINT Image Matching III protokolli.
    Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud.
    Print Image Matching on Seiko Epson Corporation kaubamärk.
    PRINT Image Matching logo on Seiko Epson Corporation kaubamärk.
  • Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.
  • (454)

    Artiklis kirjeldatud tooted:
    BIG statiiv TP-1200 (425822) Sale ja rafineeritud reisistatiiv
    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga