Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 83. Desktop Notifications – rakendus mis võimaldab lugeda Androidi teateid arvutist

desktop_notifications

 

Varasemalt oleme kirjutanud päris mitmest erinevast rakendusest, mis võimaldavad integreerida enda nutitelefoni või tahvelarvuti igapäevasesse töövoogu. Sellisesse töökeskkonda, kus töö käib arvutiga. Android on selles kontekstis äärmiselt paindlik ning jagab informatsiooni kolmanda osapoole rakendustega. Senini pole veel kirjutanud rakendusest, mis võimaldaks Android teavitusi (notifications) kuvada teises seadmes. Täna me täidame selle lünga ning võtame ette rakenduse nimega Desktop Notifications.

Funktsionaalsus

Desktop Notifications Android seadmes on pisikene tarkvarajupp, mis läbi Juurdepääsetavus (Accessibility) funktsiooni pääseb ligi teadetele, mis kuvatakse teadeteribale. Sealt edasi on lühike samm kogu see info sünkroniseerida kasutaja teiste seadmetega. Antud olukorras kasutatakse Google Chrome või Mozilla Firefox veebilehitsejate laiendust. Tänu sellele ei pea arvutisse paigaldama lisarakendust ning töötab erinevatel operatsioonisüsteemidel probleemideta.

desktop_notifications_chrome

Info, mida sünkroniseerida, saab kasutaja ise valida. Või siis lihtsamalt öeldes: kasutaja saab otsustada, milliste rakenduste teated välistada või lubada sünkroniseeritava info juures. Tänu sellele saame näiteks vältida situatsiooni, kus tööarvuti ekraani all nurgas kuvatakse iga natukese aja tagant näoraamatu infot mängukutsete kohta või mis veel hullem – mängude sisuuuenduse materjali.

desktop_notifications_ava

Erinevalt nii mõnegi muu analoogse rakendusega ei pea seadmed olema ühes võrgus, kuna info kantakse ühest seadmest teise üle interneti. See omakorda teeb kasutamise lihtsamaks, kuna ei pea muretsema selle pärast, kas seade on end lülitanud kodus või tööl WiFi võrku.

desktop_notifications_seaded

 

Kahjuks kaasneb ka selle rakendusega teatud miinused. Pisikesed vead, mis on seotud rohkem seadme tootjate enda programmeerimisvigadega. Näiteks HTC seamdete puhul kipub pidevalt saatma teadet, et energiasäästurežiim on välja lülitatud. Seotud on see erinevate rakenduste avamisega jms.  Selle vältimiseks tuleb kogu Power sektsioon valikust eemaldada mistõttu aku tühjenemise jms kohta ei kuvata arvutis infot. Samas ei ole see võrreldav Samsungi osade seadmete hädadega, kus automaatselt aktiveeritakse TalkBack funktsioon ning lisaks teadete edastamisele teistesse seadmetesse loetakse need ette. Viimast ei anna ka keelata, mistõttu on kõikide analoogsete rakenduste kasutamine raskendatud.

Miks mul seda vaja on?

Lihtne vastus on see: ei pea alati oma nutiseadet kotist või sahtlist välja võtma, et kontrollida, kas midagi on vahepeal toimunud. Saab rahulikult keskenduda olulistele asjadele ning kui mingi teade tuleb telefoni või tahvelarvutisse, kuvatakse see teise arvuti ekraani alumisel nurgal. Antud koha pealt oli juba MightyText äärmiselt mugav lahend, kuna teavitas aku tühjenemisest, sõnumitest ning kõnedest arvutis. Mõtle kuipalju on mugavam, kui lisaks nendele ka kõik muud rakendused oma info saavad edastada.

Kokkuvõte

Desktop Notifications võib olla mõnele väga kasulik platvorm, teisele aga väga tülikas ning töörütmi häirides. Samas ei saa mööda faktist, et kasu on sellest ikka, rohkemal või vähemal määral. Kui eelnevalt ma ei jätnud telefoni helinat sisse tänu MightyText rakendusele, siis nüüd võin seda hoida ka kotipõhjas terve päeva – kõik info kuvatakse tööarvuti ekraanil mugavalt.

Desktop Notifications Google Play Store’s

Desktop Notifications koduleht

(586)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga