Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony uus objektiiv 18-135mm F3.5-5.6 OSS on värinastabilisaatoriga reisisuum APS-C sensoriga hübriidkaameratele

Sony täiendab oma APS-C mõõdus sensoriga hübriidkaamerasüsteemi uue E 18-135mm F3.5-5.6 OSS objektiiviga. See on olemuselt ja hinnaklassilt üsna sarnane 5 aastat tagasi turule tulnud E PZ 18-105mm f/4 G OSS mudeliga, erinedes viimasest muutuva ava, lihtsama teravustamissüsteemi, suurema suumi ja kergema korpuse poolest. Sellisena on uus 18-135mm ideaalne näiteks reisile kaasa võtmiseks või lihtsalt igapäevaseks kasutamiseks α6500, α6300α6000 või teiste poolkaadersensoritega hübriidkaamerate ees.

18-135mm on nö kõik-ühes objektiiv. Sellega saab laiemaid vaatenurki kasutades pildistada laiu maastikke ning sisse suumides saab suurelt pildile kaugemad objektid. 100-135mm suumiga pildistatud portreedel on meeldiv udune taust ning ka lähipildistamisel ei jää see objektiiv tänu 0.29x suurendusele ja 45 cm teravustamiskaugusele sugugi hätta.

Uuel 18-135mm objektiivil on olemas värinastabilisaator selleks, et ka hämaramas ja suurema suumiga pildistades tuleksid pildid võimalikult teravad. Selle optilises konstruktsioonis on kasutusel üks asfääriline lääkts ning kromaatilist aberratsiooni (lillakad piirjooned kontrastsete alade äärtes) aitavad ära hoida kaks eriti madala dispersiooniastmega klaaselementi. Objektiivi teravustamismootor on “lineaarne” – Sony sõnul kiire ja vaikne ning sobib nii pildistamiseks kui kiireks automaatteravustamiseks vireorežiimis.

Sony ametlikus pressiteates oleva info kohaselt jõuab 18-135mm F3.5-5.6 OSS Euroopas turule 2018 veebruaris ja selle soovituslikuks jaehinnaks lubatakse umbes 650€.

Sony 18-135mm F3.5-5.6 OSS objektiiv on hea valik siis, kui vajad enda poolkaadersensoriga Sony hübriidkaamera ette võimalikult kompaktset ja kerget, kuid komplektobjektiivist suurema suumiga ja korraliku pildikvaliteediga objektiivi. Küll aga tasub enne ostmist proovida ära ka samas hinnaklassis olev ja värinastabilisaatoriga varustatud Tamroni 18-200mm f/3.5-6.3 suumobjektiiv. See on Sony pakutavast küll veidi raskem kuid oluliselt suurema suumiga.

Allikas: Sony

 

 

(355)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga