Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony tõi välja uut tüüpi kaamera RX0

Sony tuli IFA 2017 tehnikamessil välja tõelise pommuudisega, mida ehk ei osatud oodata – nimelt avalikustati uut tüüpi kaamera RX0. Esmase vaatlusega ei ole aru saada, kas tegu on seikluskaameraga, kompaktkaameraga või üldse millegi kolmandaga. Reaalsuses on tegu kõige selle seguga ning Sony sõnul on tegu kaameraga, mis toob RX-seeria kvaliteedi tugevas korpuses. Vastupidava korpuse sisse on mahutatud 1-tolline pildisensor ning klassikalisest seikluskaamerast eristab seda põhiliselt just objektiiv, mis ei ole kalasilm.

Nimetatud objektiiv, Zeiss Tessar T* 24 mm f/4, on kaugel sellest, mida me seikluskaamerate ees näeme ning tegu on tõesti universaalse kaameraga nii foto- kui ka videohuvilistele. Samuti laiendab kasutusvõimalusi fakt, et tulevikus on võimalik omavahel ühendada mitu RX0 kaamerat filmimimaks subjekti erinevate nurkade alt. Sony’s FA-WRC1M lubab kasutada korraga kuni 15 seadet, kuid kes soovib lihtsamalt läbi ajada, see saab Sony nutirakendusega juhtida kuni viite kaamerat korraga. Lahendus peaks kasutamisvalmis olema 2018. aasta esimeses pooles.

Pildisensor on kaamera sees mitmekihiline Exmor RS CMOS lahutusvõimega 15,3 megapikslit ning koostöös BIONZ X pildiprotsessoriga võimaldab kõrgeimaks sensori tundlikkuseks seadistada 12 800. Samuti on olemas RAW-formaat. Pildistamisrežiimil on kiireim säriaeg 1/32 000 sekundit ning sarivõtte kiirus on 16 kaadrit sekundis.

Nüüd aga video poolele ning alustame kohe muljetavaldavate numbritega: RX0 suudab filmida kaadrisagedusega 1000 kaadrit sekundis. Lisaks on kaameral ka Clean 4K HDMI väljund, mis tähendab, et on võimalik kasutada ka välist salvestit. Loomulikult on sellise kaliibriga kaameral ka focus peaking funktsioon lihtsustamaks manuaalset fokusseerimist ning erinevad profiilid, kaasa arvatud S-Log2. Samuti lihtsustab mitme kaameraga filmitud materjali ajastamist võimalus lisada ajatempleid.

Füüsiliselt kaalub RX0 vaid 110 g ning välised mõõdud on 59 × 40,5 × 29,8 mm, tehes sellest tõesti kompaktse kaamera, mida saab paigutada ka raskemalt ligipääsetavatesse kohtadesse. Kukutada võib kaamerat kuni 10 meetri kõrguselt ning samuti kannatab see sama sügavale vee alla minemist. Lisavarustusena on olemas ka veekindel korpus, mis lubab veekindlust kuni 100 meetri sügavusel.

Poelettidele on Sony RX0 uut tüüpi kaamerat oodata oktoobris.

Sony RX0 kaamerat tutvustavad videod:

 

Allikas: Sony

 

 

(531)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony DSC-RX0
  • 15,3-megapiksline Exmor RS CMOS sensor
  • Zeiss Tessar T* 24 mm fiksobjektiiv
  • FullHD 1920 × 1080 60p videosalvestus
  • Pakkimata 4K HDMI videoväljund
  • Lisakorpuseta veekindel kuni 10 m
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga