Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Roccat lubab mänguritele suunatud 5.1 kõrvaklappe “Kave” maikuuks

Postitas: Lauri

Hetkel aknast välja vaadates tundub see uskumatu olevat, kuid ainult veidi enam kui kuu aja pärast on käes maikuu. Maapind muutub aegamööda rohelisemaks, kollaka kulu alt sirutavad sooja päikese poole esimesed sinililled, mõnus tuuleiil kannab endaga toomingate magusat hõngu…

Aga millisel tõsisemal arvutimängufanaatikul siis neid sinililli aega vaadata on! Ja lõokeste sulni vidistamise asemel eelistab iga täisvereline Counter-Strike`i kunn Colt M4A1 mahedat tärinat. Eelistatult läbi kõrvaklappide – muidu ehk pääseb lõoke läbi aknaprao vahele segama.

Ei. Kevadlindude segava kisa pärast ei ole küll enam vaja muret tunda. Roccat annab lõokestele vastulöögi, paisates maikuus poelettidele oma 5.1 kõrvaklapid, nimega Kave.

Vähemalt nii kirjutab see, Kone superhiire 29.48€ valmistamisega mängurite ringkonnas tuntuks saanud Saksamaa firma oma veebilehel. Vastüllitatud Kave 5.1 kõrvaklappide tootelehel on sõnad: “Official release: May 2009”.

Need tõotavad olla ühed viimase peal klapid. Kui viimase peal täpselt, sellest juba allpool. Sissejuhatuseks väike videoklipp.

[flv:/wp-content/uploads/2009/03/kave.flv 450 339]

Ägedamad omadused said video lõpupoole öeldud. Häälel, mis kõlas justkui oleks selle omanik just nüüdsama mitusada Põhja-Korea sõdurit maha nottinud ja kavatseb kohe veel mõned ette võtta. No hea küll. Vaatame neid omadusi lähemalt.

Kõlarid ja nende paigutus

Tegemist on 5.1 kõrvaklappidega. See tähendab, et kummagi klapi sees on neli kõlarit – kokku kaheksa.

Ühes klapis on kolm kõrgetel sagedustel töötavat- ja üks bassikõlar. Need kolm esimest, 40 mm kõlarit edastavad helisid – üks keskelt, teine eest ja kolmas tagant. 30 mm bassikõlar edastab madala sagedusega bassihelisid.

Roccat tundub üpris suurt rõhku pööravat sellele, et need kolm kõlarit, mis mängivad eri suundadest tulevaid helisid, on seatud klapi sisse 12° nurga alla. Nii olevat eest, tagant  keskelt ja külgedelt tulevad helid märksa enam eristatavad. Tundub igati loogiline.

Bassikõlar on paigutatud keskele, tahapoole. 100Hz ja madalama sagedusega helide puhul ei suuda inimese kõrv nagunii enam heli suunda määrata.

Üldine disain ja ergonoomika

Roccati sõnul on Kave klapid nii sügavad, et ka kõige suuremad kõrvad nende sisse probleemideta ära mahuvad. Loomulikult saab nende ühendusvõru timmida pikemaks ja lühemaks vastavat pea suurusele.

Võru siseküljel, üleval on kolm eraldi padjandit, mis aitavad klappide raskuse mänguri koljul ühtlaselt jaotada. Kõik selleks, et pikkade mängusessioonide ajal midagi hõõruma, pitsitama ega valutama ei hakkaks.

Nagu enamikke mänguritele suunatud kõrvaklappe, nii saab ka Kave süsteemi ilusasti kokku klapitada. Sedasi on neid oluliselt parem kaasa võtta võrgupidudele või ükskõik kuhu mujale.

Juhtpult

Kave juhtme vahele on seatud stiilne juhtpult. Sellelt saab muuta eraldi eesmisi, tagumisi ja keskmisi helisid mängivate kõlarite helitugevust. Suurest ringikujulisest nupust on võimalik muuta üldist helitugevust.

Lisaks sellele on juhtpuldil nupp, kust saab vahetada kahe enese poolt seadistatud profiili vahel. Ühe profiili saab näiteks seadistada mängimiseks, teise aga filmide vaatamiseks.

Puldi külje peal olevast nupust saab mikrofoni välja lülitada.

Mikrofon

Kave mikrofoni puhul meeldib mulle see, et seda saab kõrvaklappide küljest eemaldada. Mitte et see mikrofon nii halb oleks. Arvatavasti ei ole. Lihtsalt häiriv on, kui mingi ritv klappide küljes tolgendab hetkedel, kui seda vajagi ei ole.

Üpris mikrofoni otsa juures on sinine LED-lamp. Lisaks sellele, et see stiilne välja näeb, on sellel ka funktsioon näidata omanikule (või kõrvalseisjaile) millal mikrofon töötab ja millal mitte.

Kui see, otse nina all siniselt hiilgav tuluke, ainult mängimist segama ei hakkaks…

Roccat Kave tehnilised omadused
Keskmised/tagumised/eesmised kõlarid
Sagedusdiapasoon 20~20,000 Hz
Tundlikkus @1kHz 114±3 dB
Max sisendvõimsus 100 mW
Elementide läbimõõt 40 mm
Bassikõlarid
Sagedusdiapasoon 20~100 Hz
Max sisendvõimsus 1000 mW
Elementide läbimõõt 30 mm
Mikrofon
Sagedusdiapasoon 20~18,000Hz
Tundlikkus @1kHz -36 dB
Takistus 2.2KOhm +15%
Läbimõõt 4 x 1.5 mm
Heli suund ei pea olema suunatud heli allikale (unidirectional)

(200)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Ilford paber 40,6x50,8cm MGIV 25M satiin 10 lehte (1772319) Ilford mustvalge fotopaber 40,6x50,8 cm, satiin, 10 lehte pakis.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga