Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Terariist mobiilsele misantroobile ehk Razeri heeringas vahukoorega

Teravsuled Engadgeti veebilehelt jagasid virtuaalmaailmade asukatele üle keskmise head uudist Razer’ilt. Allpool püüame seda uudist ka meie lugejatele suupärasemaks küpsetada.

Üldiselt peetakse mängureid inimpelglikeks, atrofeerunud lihaskonna ja kahvatu jumega patsipoisteks, kelle suhtlus maailmaga käib peamiselt läbi pitsapoiste. Well, Razer tahab selle väärarusaama purustada oma top of the line mänguriläppariga Blade. Razeri nimi on tuttav ilmselt kõigile, kes seda juttu siin lugema hakkavad. Neile, kes siia aga kogemata sattusid, võime öelda, et Razer rõõmustab juba aastaid kogu maailma arvuti- ja konsoolimängureid tippklassi mänguriatribuutikaga. Blade on Razeri esimene samm lisaks abivahenditele ka esmaklassilist rauda toota. Kas ja kuidas see neil õnnestunud on, vaatamegi allpool.

Küünalt vaka all ei hoia

Tõepoolest, Blade ei ole mänguasi, mida ainult koduseinte vahel hoida. Mõistagi võib hardcore mängur kasutada seda selleks, et enne uinumist veel teki all viimased lahingud maha pidada, kuid tegelikkuses on see masin väärt ikkagi enamat. Võibolla isegi visiiti loodusessse, kui andunud WOW-i pelaja psüühhika reaalsusega kokkupuutele vastu peab. Siiski on parem temaga püsida vähemalt elektripistiku läheduses või muidu tuleb masina võimsust arvestades ratastega alajaam endaga võssa kaasa vedada.

Eriti peen oleks Blade’iga anna väärikas vastulöök kõikjal laiutavatele iPadimeestele ja –naistele mõnes trendikas padjabaaris või muidu lesilas. See, et nimetet läppari parimaid palu väljast ehk kohe näha ei ole, ei tähenda veel, et selle välimus kuigivõrd tavaline või silmatorkamatu on. Vaieldamatult on tegu pilgupüüdjaga, mis nii mõnegi tütarlapse pilgu läppariomaniku sissevajunud rinnakorvilt mujale võib juhtida.

Tume, sale alumiiniumkorpus, mille kaanel rohekalt hõõguv müstiline sümbol, pole mingi igav õun või muu juurikas. Seda enam, et ekraanil tavaliste delfide ja solitääride asemel uljad kangelased silmipimestavalt tuld ja tõrva pritsivad.

Kiiksuga vägilane

Arvuti 17,3 tollisel LED-ekraanil (1920×1020) iseenesest midagi imepärast pole, küll aga on klaviatuuriosa vaieldamatult eripäraseim, mida ma läptoppide juures näinud olen. Samas on see aga ka kohaks, mis vähemalt minu tegelikult kurvaks teeb. Need, kes teavad midagi Razeri Switchblade projektist, ilmselt mõistavad mind.

Klaviatuuri serva paigutatud puutetundlik ekraan on hetkel veel küsitava väärtusega mälestusmärgiks sellele ambitsioonikale ideele. Et tahtsime parimat, aga välja tuli nagu… Nojah, mitte just nagu alati, aga oma elujõulisust peab see kummaline sümbioos esialgu veel tõestama. Pilku püüab see kombinatsioon igatahes. Lisaks puutetundlikule ekraanile klaveri servas rõõmustavad seal vaataja võrkkesta ka kümme makroklahvi, millele võib vastavalt mängule sobivad visuaalid valida.

Oma ekstravagantsest välimusest hoolimata on tegu ikka tõsise tööloomaga. Või peaks ütlema tõsise mänguloomaga: 2,8 GhzCore i7-2640M protsessor, 8 Gb operatiivmälu, USB 3.0 ja tõenäoliselt 240 Gb mahuga SSD ketas. 2Gb GDRR5 Geforce GT 555M videokaart on küll eriti vihaseid geimereid pannud Razerit süüdistama keskpärasuses, kuid näiteks Tallinna kohvikutest sellele küll vastast ei leia, see on kindel.

Juhtmed kokku

Kokkuvõtteks võib öelda, et Razer Blade annab andunud mängurile nii võimaluse kui põhjuse kaitsvate kodumüüride vahelt väljuda. Olgu siis kasvõi jooksuajaks. Blade on sobivaks peibutiseks vastassoole, lisaks annab selle suhteliselt kerge kaal – kõigest 3,2 kilo – võimaluse ka reaalses elus vajadusel tõepoolest jooksusammuga liikuda. Isegi siis kui biitsepsid on hantlite asemel harjunud liigutama arvutihiirt ja sõõrikuid. Razeri tegevjuhi Min-Liang Tan’i sõnul oligi nende eesmärgiks muuta mänguriarvuti tõeliselt mobiilseks. 12 pointsa Razerile selle eest.

Ainus faktor, mis geimerite iibele pidurit võib panna on Blade’i hind, mis algab 2800 Ameerika raha juures. Üks dollar protsessori iga hertsi eest.  See muudab kõnealuse paugupilli omaniku jaoks võimsaks afrodisiaakumiks, sest ainult alfaisasel on piisavalt raha, et endale Blade osta ning piisavalt energiat, et seda pärast rahateenimist ka sihipäraselt kasutada. Meie poolt potentsiaalsetele ostjatele igatahes mehine õlalepatsutus.

Müügile tuleb Blade selle aasta viimases kvartalis, niiet on viimane aeg oma potentsi tõestuseks raha hakata koguma.

Siinkirjutaja muljed on ammutatud maailma esimesest Razer Blade ülevaatest Engadgeti veebilehel. Loe Razer Blade sülearvuti ülevaadet siit.

(999)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga