Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi TOP 5 – enim ostetud mängurihiired ja hiirematid aastal 2018

mängurihiired ja hiirematid

Kui oled otsimas üht korralikku hiirt arvutimängudeks, siis tasub kindlasti vaadata Photopointi enim ostetud mängurihiirte edetabelit. Esiteks annab see hea ülevaate teadlike tarbijate eelistusest, sest mängurihiired on piisavalt kallid, et neid huupi ei ostetaks. Teiseks toob edetabel välja enim ostetud mängurihiirte kõige olulisemad omadused, mis on suurepärased suunanäitajad uue hiire valimisel.

Arvutimänguritele suunatud tarvikud on üldiselt tugevamad ehituskvaliteedilt, oluliselt suurema võimaluste arsenaliga ning pakuvad täiendavat mugavust, sest on disainitud mitmete tundide pikkuseks intensiivseks kasutamiseks. Seetõttu tasuks edetabelit vaadata kindlasti ka kontoritöötajatel või inimestele, kes veedavad arvuti seltsis palju aega.

1. Roccat Kone Pure SE

 

Arvutimänguritele mõeldud pjedestaali esimese koha hõivas ülivõimsa tulemusega Roccat Kone Pure SE. See on Roccat’i üks soodsamaid mängurihiiri, kuid siiski on tegu vägagi võimeka väikese ja väleda närilisega.

Seitsmenupulise hiire kesta on peidetud ülitäpne 5000dpi tundlikkusega R7 optiline sensor. See võimaldab 20G kiirendust ja kuni 1000 Hz andmeedastuskiirust, mida toetab võimekas protsessor kiire andmevahetusega. Kes nii hästi neid eelnevaid numbreid ei mõista, siis lühidalt kokkuvõttes võib öelda, et tegu on igati kiire mängurihiirega.

Kone Pure SE omab mängurihiirele omaselt RGB valguslahendust, mida kasutaja saab seadistada vastavalt enda eelistustele.

Hiire kaaluks on kõigest 88g, mis tähendab, et see on üks Roccati kõige kergematest hiirtest. Kuna hiir on ka võrdlemisi väike, siis sobib see suurepäraselt pigem keskmise või väikese käega kasutajatele.

Kone Pure SE omadused

Sensori tüüp Optiline; Pro-Optic [R7] optiline sensor
Sensori tundlikkus 5000 dpi
Andmeedastus / Kiirendus / Reageerimisaeg 1000 Hz Ultrapolling / 20G / 1ms
Kerimisrullik Solid 2D Titan kerimisratas
Nuppude arv 7
Seadistatavad profiilid Jah
Valgustus Mitmevärviline
Ühenduskaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 88
mängurihiired ja hiirematid

mängurihiired ja hiirematid

Roccat Kone pure SE Photopointis »

 

2. Roccat Kone AIMO

 

Kone Aimo hiir on Roccati legendaarse esimese mängurihiire Kone otsene järeltulija. Ülipopulaarne Kone hiir lõi aastal 2007 mänguritarvikute turul laineid oma mitmevärvilise valgustuse ning suurepäraste omadustega. Kone Aimo, mis nägi ilmavalgust täpselt kümme aastat hiljem, on loodud selleks, et kunagist saavutust korrata.

Kone AIMO mängurihiir on varustatud AIMO nimelise intelligentse valgustusega, mis võimaldab panna hiire neli valgusriba ja kerimisrulliku särama 16.8 miljonis erinevas värvitoonis.

Mängurihiire silmaks on ülivõimas Roccat Owl-Eye optiline sensor, mis tõlgendab kõik kasutaja liigutused 1:1 arvutiekraanile. Seejuures saab igaüks valida endale täpselt õige sensoritundlikkuse ja seda  astmetena alates 100dpi kuni ulmelise 12000 dpi. Kone Aimo on varustatud Easy-Shift[+] tehnoloogiaga, mis võimaldab aktiveerida ühe nupu vajutusega eelnevalt seadistud alternatiivsed hiireklahvide valikud või lausa keerulised makrod. Photopointi tabeli teine koht näitab ilmekalt, et Kone AIMO on tagasi, et korrata kümne aasta tagust edulugu.

Kone AIMO hiir on saadaval hallis, mustas ja valges värvitoonis.

 

Kone AIMO omadused

Sensori tüüp Optiline / Roccat Owl-Eye optiline sensor
Sensori tundlikkus 12000 dpi
Andmeedastus / Kiirendus / Reageerimisaeg 1000 Hz Ultrapolling / 50G / 1ms
Kerimisrullik 4D Titan Wheel kerimisratas
4-suunaline
Nuppude arv 8
Seadistatavad profiilid Jah
Valgustus Mitmevärviline intelligentne AIMO
Ühenduskaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 130
mängurihiired ja hiirematid
mängurihiired ja hiirematid

Roccat Kone AIMO Photopointis »

 

3. Razer DeathAdder Elite

Razer armastab panna oma mängurihiirtele mürgiste roomajate nimesid, erandiks ei ole siinkohal ka hirmuäratava nimega Razer DeathAdder Elite. Kui süveneda hiire tehnilistesse omadustese ning kõrvutada seda hiirele antud nimega, siis võib öelda, et Razer on DeathAdder nimega tabanud naelapea pihta.

DeathAdder on tuntud kui väga vilgas, täpne ja äärmiselt kiiresti mõjuva mürgiga varustud Austraalia põliselanikust maoliik. Sama kehtib kahtlemata ka Razeri samanimelise hiire kohta. See on surmavalt täpne ja kiire, sest on varustatud ülivõimeka optilise sensoriga. DeathAdder Elite sensor tunnetab lausa 16 000 punkti tolli kohta ning punktilugemiskiiruseks on ulmelised 450 tolli sekundis (IPS).

Loomulikult on hiirele lisatud ka suurepärane Chroma nimeline valguslahendus. See võimaldab hiire valgustuse panna ühes rütmis hingama koos teiste Chroma nime kandvate Razer seadmetega ning seda kuni 16.8 miljonis erinevas värvitoonis.

 

Razer DeathAdder Elite omadused

Sensori tüüp Optiline
Sensori tundlikkus 16000 dpi
Andmeedastus / Kiirendus / Reageerimisaeg 1000 Hz Ultrapolling / 50G / 1ms
Nuppude arv 7
Seadistatavad profiilid Jah
Valgustus Mitmevärviline
Ühenduskaabli pikkus  210 cm
Kaal (g) 105
mängurihiired ja hiirematid
mängurihiired ja hiirematid

Razer DeathAdder Elite Photopointis »

4. Razer Basilik FPS

Kindlat neljandat kohta hoiab 8-nupuline mängurihiir nimega Razer Basilik FPS. Mütoloogilise basiliski nime kandev hiir ei sarnane oma välimuselt üldse eelpool nimetatud koletisega. Basilik FPS on kauni musta värvi mati viimistlusega mugav ergonoomiline mängurihiir.

Basilik hiirele ei ole nimetäiendus „FPS“ lisatud sinna asjata. See viitab üsna selgelt, et hiir on välja töötatud just nimelt kiirete „First Person Shooter“ stiilis mängude mängimiseks. Selle tarbeks on hiirele lisatud eemaldatav dpi lüliti mida Razer nimetab „snaipri nupuks“. Vajutades eelnimetatud nuppu vähendatakse koheselt dpi sellele tasemele, mille olete eelnevalt seadistanud ja seejärel oletegi valmis ülitäpseks snaiprilasuks.

Hiire petlikult leebe kesta sees põleb ülitäpne 16 000 dpi 5G optiline sensor, mis reageerib igale liigutusele välkkiirelt. Basilisk hiire üks erilisemaid omadusi on võimalus muuta kerimisrulli tundlikkust enda eelistuste järgi.

Loomulikult on ka Basilik FPS varustatud Razer Chroma nimelise valguslahendusega, mis paneb särama nii hiire rulliku kui ka Razer logo hiire seljal.

 

Razer Basilisk FPS omadused

Sensori tüüp Optiline
Sensori tundlikkus 16000 dpi
Andmeedastus / Kiirendus / Reageerimisaeg 1000 Hz Ultrapolling / 50G / 1ms
Nuppude arv 8
Seadistatavad profiilid Jah
Valgustus Mitmevärviline
Ühenduskaabli pikkus  200 cm
Kaal (g) 107
mängurihiired ja hiirematid
mängurihiired ja hiirematid

 

Razer Basilik FPS Photopointis »

 

5. Speedlink Torn

Esiviisiku viimasele kohale valisid arvutihiirte ostjad Speedlink Torn mängurihiire. Torn on loomult väga lihtne hiir, see ei vaja seadistamiseks eraldi tarkvara ega ka oskusi – võtad karbist välja ja kasutad. Hiir särab mängurihiirtele omaselt neljas erinevas valgusrežiimis, mis on seotud hiire DPI-ga. Kui vajutada hiire tundlikkuse muutmiseks mõeldud DPI nuppu, muutub hiirel ka valguslahendus.

Hiir on varustatud seitsme nupuga, millest kolm hiire külgedele viidud nuppu on eelsalvestatud funktsioonidega. Erinevates mängudes nende nuppude funktsioonid loomulikult erinevad, mistõttu peaks kasutaja valima mängusiseselt, mida nimetud nupud tegema peaksid.

Torn on välimuselt tagasihoidlik ergonoomiline hiir, mille plastine pind on kaetud meeldiva musta mati värviga. Hiire saba ehk ühendusjuhe on mängurihiirele omaselt kaetud vastupidava kangaga. Närilise kaaluks on kõigest 76 grammi, mis teeb sellest kõige kergema mängurihiire selles edetabelis.

Razer Basilisk FPS omadused

Laius Optiline
Sensori tundlikkus 16000 dpi
Andmeedastus / Kiirendus / Reageerimisaeg 1000 Hz Ultrapolling / 50G / 1ms
Nuppude arv 8
Seadistatavad profiilid Jah
Valgustus Mitmevärviline
Ühenduskaabli pikkus  200 cm
Kaal (g) 107
mängurihiired ja hiirematid
mängurihiired ja hiirematid

 

 

Speedlink Torn Photopointis »


Photopointi enim ostetud arvutimängurite hiirematid aastal 2018


Pole vist uudis, et korraliku mängurihiire parimaks sõbraks on kvaliteetne hiirematt. Kõik, kes peavad liigutama kursorit kiiresti ja täpselt, teavad väga hästi, et oma hiire võimete maksimaalseks ärakasutamiseks on vaja ka korralikku hiirematti.

Photopointi 2018. aasta enim ostetud hiiremattide edetabelis on selge ülekaal Roccati toodetel. Põhjus on tegelikult igati mõistetav. Lisaks sellele, et Roccat toodab justnimelt mängusõpradele ja e-sportlastele suunatud hiirematte, on need ka väga kvaliteetsed. Enamik Roccati hiirealuseid on saadaval väga erinevate mõõtmete, paksuse ja pehmusega. Edetabelisse on jõudnud loomulikult ka Razeri ning Speedlinki tooted, kellest viimane teeb tugevaid pingutusi, et toota edasijõudund mänguritele üha kvaliteetsemat varustust.

 

1. Roccat Taito

2018. aasta Photopointi enim ostetud hiirematiks on Roccat Taito. Taito on kahtlemata Roccat’i üks tuntumaid, kuid ka vanemaid hiirematte. Selle esimene mudel jõudis Photopointi müügile juba aastal 2008. Kuid nagu on vahetunud aastad on ka Taito matt läbinud mitmeid kosmeetilisi ja tekstuurilisi muutusi ja ikka selleks, et olla valmis üha täpsemate mängurihiirte jaoks.

Taito hiirematid on kaetud tiheda kõrgel kuumusel töödeldud fiiberkiudude kihiga, mis tagab hiire tõrgeteta libisemise. Hiirealuse kõhualune on kaetud kummiga, mis hoia seda kindlalt omal kohal. Taito on loodud eelkõige mänguritele, kuid sobib kahtlemata väga hästi ka töölauale.

 

mängurihiired ja hiirematid

Razer Taito tooteandmed

Pikkus (mm) 400
Laius (mm) 320
Paksus (mm) 3
Materkal Tekstiil/Kumm
Pealispind Töödeldud fiiberkiud
Kaal 290 g

 

Roccat Taito Photopointis »

 

2. Roccat Kanga

Hiirealuste teine koht kuulub Roccat Kanga nimelisele matile. Kanga matti on Roccati eksperdid testinud kõiksugu erinevates tingimustes ja seda ligi 80 erineva mängurihiirega. Mati pealispind on kaetud mõnusalt krobelise tekstiiliga, mis aitab tagada hiirekursori ülimalt täpse liikumise. Kanga alumine pool on valmistatud aga kummist, mis hoiab omal kohal ka kõige äkilisemate manöövrite puhul.

mängurihiired ja hiirematid

 

Roccat Kanga tooteandmed

Pikkus (mm) 270
Laius (mm) 320
Paksus (mm) 2
Materjal Tekstiil/Kumm
Pealispind Mikrokiud
Kaal 149 g

Roccat Kanga Photopointis »

 

3. Razer Sphex V2

See kõigest 0,5 mm paksune ja välimuselt võrdlemisi edev hiirematt, mil nimeks Razer Sphex V2, on osutunud arvutimängurite seas üsnagi populaarseks. Seda tõestab ilmekalt Photopoint edetabeli pronksivääriline koht. Matt sobib ideaalselt nii optiliste kui ka lasersensoriga hiirtele ning aitab tuua välja nende parimad omadused, mis seotud kiire ja täpse kursoriliikumisega. Sphex V2 on väga vastupidava kattega, mis peab vastu rebimisele, kukkumisele ja ka võidurõõmust või kibedast kaotusest tekkinud pisarate pritsmetele.

mängurihiired ja hiirematid

 

Razer Sphex V2 tooteandmed

Pikkus (mm) 125
Laius (mm) 270
Paksus (mm) 0,5
Materjal Polükarbonaat
Pealispind Mikrokiud
Kaal 35 g

Razer Sphex V2 Photopointis »

 

4. Roccat Siru

Roccati Siru nimelise hiiremati paksuseks on kõigest 0,45 mm ning see teeb temast tõenäoliselt ühe kõige õhema hiiremati maailmas. Siru polekski nagu hiirematt vaid osake lauast või pinnast, kuhu see matt on asetatud.

Hoolimata sellest, et matt on äärmiselt õhuke, on selle pealispind valmistatud väga vastupidavast ja lihtsasti puhastatavast materjalist. Siru põhi on kaetud nakkuvate täpikeste kihiga, mis võimaldab seda tasapinnale asetada nagu see oleks sinna liimitud. Kui tekib soov aga hiirematt eemaldada tuleb seda lihtsalt ülemisest paremast nurgast otse üles tõmmata ja lahti see ongi.

mängurihiired ja hiirematid

Roccat Siru tooteandmed

Pikkus (mm) 250
Laius (mm) 340
Paksus (mm) 0,45
Pealispind Sile
Kaal 99.8 g

 

Roccat Siru Photopointis »

 

5. Speedlink Atecs XXL

Speedlink Atecs XXL hiiremati näol on tegu hiiglasega, mis matab enda alla terve laua. Matt on mõnusalt pehme, kuid võimaldab saavutada hiire üle suurepärase kontrolli ja seda nii kiiruses kui ka täpsuses. Atecs XXL ülimalt sile pealispind on ideaalne kiireteks FPS mänguteks.

Kuigi Atecs XXL on äärmiselt suur, on see ideaalne kasutajatele, kes hindavad hiire vaba liikumist ning suurt tööpinda, pidades lugu ka pehmendusest klaviatuuri all. Atecs matt sobib suurepäraselt ka kontorisse.

Vastupidav disain ja matti kindlalt paigal hoidev kummist kõhualune tagab Atecs  hiirealuse usaldusväärsuse ka kõige tulisemas mänguhoos. Mõnusalt pehme käealune, kiirus ning võimalus, et hiir padjalt kõrvale ei eksi, on ilmselt võtmesõnad mis on toonud Atecs XXL hiiremati Photopointi enim ostetud hiiremattide esiviisikusse.

mängurihiired ja hiirematid

Speedlink Atecs XXL

tooteandmed

Pikkus (mm) 1000
Laius (mm) 500
Paksus (mm) 3
Materjal Tekstiil/kumm
Pealispind Sile

Speedlink Atecs XXL Photopointis »

Selline sai 2018. aasta jooksul Photopointist kõige enam ostetud arvutimängurite hiirte ja hiiremattide edetabel.  Ootuspäraselt domineerisid Roccat ja Razer, kuid tore on näha edetabelis ka üha kvaliteetsemat mängurikraami tootva Speedlink’i tooteid, mis pakub vanadele tegijatele tugevat konkrentsi soodsate hindada näol.

 

Vaata ka: 

(1077)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Kone Pure SE (ROC-11-722)
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 5000 dpi – optiline sensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Seadistatav valgustus
Roccat hiir Kone Aimo RGBA, must (ROC-11-815-BK)
  • 8-nupuline mängurihiir
  • Roccat Owl-Eye optiline sensor
  • Ülitäpne – kuni 12 000 dpi – optiline sensor
  • Uuenduslik seadistatav valgustus
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
Razer hiir DeathAdder Elite, must
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 16000 dpi – optiline sensor
  • Täielikult seadistatavad nupud
  • Kummeeritud küljekatted tagavad hea haarde
  • Ergonoomiline disain paremakäelistele
Razer hiir Basilisk FPS
  • 8-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 16 000 dpi – 5G optiline sensor
  • Kerimisrulliku tundlikkuse muutmine
  • Eemaldatav pöidlanupp
  • Ergonoomiline disain paremakäelistele
Speedlink hiir Torn, must (SL-680008-BKBK)
  • 7-nupuline hiir mängurile
  • Kuni 3200 dpi optiline sensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Ergonoomiline disain
  • Muudetav valgustus
15€29.99€
Roccat hiirematt Taito Midsize (ROC-13-056)
  • Kvaliteetne hiirematt mänguri lauale
  • Optimaalne tasakaal kontrolli ja libisevuse vahel
  • Vastupidav kulumiskindel pealispind
  • Kummeeritud aluspind hoiab matti kindlalt paigal
  • Mõõtmed: 40 × 32 cm
Roccat hiirematt Kanga Choice (ROC-13-016)
  • Kvaliteetne hiirematt mänguri lauale
  • Optimaalne tasakaal kontrolli ja libisevuse vahel
  • Vastupidav kulumiskindel pealispind
  • Kummeeritud aluspind hoiab matti kindlalt paigal
  • Mõõtmed: 32 × 27 cm
Roccat hiirematt Siru, Cryptic Blue (ROC-13-071)
  • Üliõhuke hiirematt: kõigest 0,45 mm paksune
  • Hiir libiseb matil sujuvalt ja vaikselt
  • Tagab täpse kursoriliikumise ekraanil
  • Kummeeritud aluspind hoiab matti kindlalt paigal
  • Sobib kõigi optiliste ja laserhiirtega kasutamiseks
Razer hiirematt Sphex V2 Mini
  • Kvaliteetne hiirematt mänguri lauale
  • Sileda pealispinnaga hiirematt tagab kiiruse
  • Optimeeritud kõikide hiirtega töötamiseks
  • Üliõhuke disain – kõigest 0,5 mm
  • Libisemisvastane aluskülg
Speedlink hiirematt Atecs XXL (SL-620101-XXL)
  • Kvaliteetne hiirematt mängurile
  • Sile pealispind kiireteks liigutusteks
  • Tagab täpse kursoriliikumise ekraanil
  • Kummeeritud aluspind hoiab matti kindlalt paigal
  • XXL mõõdus – tööpind lausa 100 × 50 cm

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast