Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic Evoia VS Duracell, Energizer ja Varta

Panasonicu uuest “Evoia ” nime kandvast patareist on PP ajaveebis juba paaril korral juttu olnud. Ka on mainitud, et need energiapulgad kestavad koguni 20% kauem kui sama tüüpi Duracelli või Energizeri leeliselemendid.

Konkreetseid võrdlusi erinevate patareimarkide vahel me siin aga käsitlenud pole. Seda eelkõige selle tõttu, et patareide jaoks standardiseeritud teste ei ole ning tihtipeale väänavad tootjad testitulemusi endale vajalikus suunas.

Evoia patareide uurimistulemustele on andnud usalduväärsust Guinessi Rekordid, kes on selle energiapulga kandnud oma annaalidesse, kui kõige kauem kestva leeliselemendi maailmas. Nüüd kinnitavad sedasama ka Rootsi sõltumatu uuringute instituudi Sagentia Catella AB läbiviidud katsed.

Ülalesitatud graafikuga on kokku võetud selle uuringu tulemused. Võrreldakse nelja tootja leeliselemente: Panasonic Evoia, Duracell M3, Energizer Ultimate ja Varta Max Tech. Graafikus on esitatud nende patareide kestvus erinevates elektroonikaseadmetes võrrelduna Evoiaga. Vasakul teljel on suhtarvud, alumisel elektroonikaseadmed.

Nagu graafikult näha, edestab Evoia teisi patareisid oma kestvuselt nii madala kui ka kõrge energiatarbimisega elektroonikaseadmete puhul. Mäekõrgune on Evoia edu teiste ees aga just väga kõrge energiatarbimisega seadmete puhul nagu fotokaamerad ja välgud.

Hambapastade, võlujogurtite ja pesupulbrite kraesse võib kirjutada nähtuse, et niipea kui me kuuleme ühes lauses koos sõnu “sõltumatu ning “uuringute instituut”, tekib enamikul meist mentaalne okserefleks. Sagentia Catella AB puhul on tegemist aga hoopis enamaga kui anonüümseks jääv “sõltumatu agentuur”.

Sagentia Catella AB on uuringufirma, mille peakorter asub Rootsis, Stockholmis ning harukontorid ja -laborid Cambridge`is (Inglismaal), Frankfurdis, Hong Kongis ning Washington DC-s. Agentuur asutati 1950-ndatel ning selle peamiseks tegevusalaks ongi patareid, akud ja muud elektromehaanilised energiasalvestid. Sellest asutusest käivad läbi kõik toodetavad patareid.

Evoia suurepärase jõudluse esitlemiseks pani Panasonic suve algul Suures Kanjonis väikese, kahe Evoia patareiga varustatud roboti ronima mööda 530 meetri pikkust köit. Robotil kulus tippu jõudmiseks aega pea seitse tundi. Video sellest aktsioonist siin:

[flv:/wp-content/uploads/2008/11/panasonic-evoia.flv 450 320]

Panasonic Evoia patareid Photopointis.

(497)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga