Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon asub fotohuvilisi õrritama videotega uuest profikaamerast

Fotograafiat on tihti kutsutud ravimatuks haiguseks. Nikon teab seda ja on oma videoklippide peaossa kutsunud mehe, kes on tõsiselt haige. Mehe, kes on proovinud maha jätta, seisab nüüd aga tühermaal, silmitsi oma kirega ja – allub sellele. Võib-olla oli tema viimane doos ajast, mil toodeti veel filmikaameraid ja ta jäägitult fotograafiale andus. Aastaid pole tema sõrmi paitanud valikuketaste metalne tekstuur ja kõrvu kostnud joovastav katikuheli. Nüüd aga on ta oma kätte saanud selle…

 

Ülalolev video on esimene viiest teaser-stiilis promovideost uue, seni avalikustamata kaamera kohta. Aparaadi arvatav nimi on Nikon DF ja selle eeldatav esitlemise kuupäev on 06. november. Päris kindel võib nüüdseks olla selles, et kaamera saab sarnaselt Fujifilmi ja Olympuse viimastele tippklassi fotoaparaatidele olema retrovälimusega. Lisaks on ülimalt tõenäoline, et Nikon DF saab olema täiskaadersensoriga peegelkaamera, mille ette saab keerata Nikkori F-bajonetiga peegelkaameraobjektiive.

Nüüd aga läheb huvitavaks. Erinevalt tavalistest peegelkaameratest arvatakse Nikon DF-il olevat kahefunktsiooniline pildiotsija. Pentaprisma ja peegel on sel aparaadil kenasti olemas nii et kui peegel alla lastud on, näeb fotograaf kadreeringut läbi objektiivi – täpselt nii nagu tavalise peegelkaamera puhul. Kui aga kaamera Live View režiimi lülitada ja peegel üles tõuseb, kuvatakse pildiotsijas kadreeringut elektroonilise pildiotsija abil. Sarnane patent esitati Nikoni poolt 2013 aasta algul.

Nikon reklaamib seda kaamerat väljendiga “Puhas fotograafia”. Ei tea kas ainult selle väljendi pärast või ka muude faktide ja lekete alusel – kuid NikonRumours veebileht sedastab, et Nikon DF kaameral videorežiimi üldse polegi. Selle asemel on aparaadil hoopis ka kahefunktsiooniline (elektrooniline ja mehaaniline) katik ning loomulikult on sensor ilma madalpääsfiltrita. Teravustamissüsteem tulevat ilmselgelt sama 39-punktiga nagu D610 kaameral.

Paljud peegelkaameraarmastajad kritiseerivad teravalt elektrooniliste pildiotsijatega hübriidkaameraid, öeldes, et nende pildiotsijad on aeglased ja pikslised ja muidu kasutamiskõlbmatud. Selge on aga see, et võrreldes optiliste pildiotsijatega pakuvad elektroonilised ka olulisi eeliseid. Näiteks info kuvamine pildiotsijas kadreeringu peal või särituse hindamine pildiotsijast paistva vaate põhjal. Nikon asub nüüd tegema julget sammu, püüdes pakkuda parimat mõlemast maailmast. Seda muidugi juhul, kui kuulujutud ikka tõele vastavad…

KFXT

(1286)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga