Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 87. Camera ZOOM FX

camerazoomfx_avang

Oled tüdinenud Android platvormi vaikimisi kaamerarakendusest ning kõikidest nendest lisaprogrammidest mis lubavad kokku maad ja ilmad, kuid tegelikult pole väärt midagi? Pildistamise ning töötlemise rakendused, mis saab kalli hinna eest osta kuid töötavad ainult tahvelarvutis või hoopis telefonis korrektselt, jäädes poolikuks lahendiks. Siin on üks võimalikest lahenditest sellisele probleemile – Camera ZOOM FX – üks kõige populaarsemaid fotograafiarakendusi Android platvormil.

camerazoomfx_shooting

Pildistamisvõimalused

Nagu ühel korralikul fotoäpil ikka, on sellel sisuliselt kaks poolt – pildistamine ning järeltöötlus. Alustame rakenduse vaatlemisega sellest esimesest ning olulisemast osast: kuidas pilti sellega teha saab.
Rakendusel on mitmed pildistamisrežiimid: üks kaader, sarivõte (kuni 10 kaadrit/sek, piiranguks seade mil kasutatakse), aegvõte (määra ise viivisaeg), häälaktiveeritav kaamera (karju või plaksuta – küll kaamera pilti teeb), time lapse või pildista kohe kollaaži.

camerazoomfx_shootmode

Camera ZOOM FX lubab muuta võrdlemisi palju kaamera parameetreid – autofookuse režiim, valguse mõõtmine, valge tasakaal, sensori tundlikkus ja palju muud. Sinu nutitelefon hakkab välja paistma, nagu täisväärtuslik fotoaparaat, eks?

Huvitava laiendina leidsin võimaluse muuta riistvaraliste nuppude funktsiooni rakendused. Näiteks helitugevuse nuppude alla seadistada kaamera suumi funktsioon ning päästik panna ühe füüsilise nupu alla ekraani alumisel äärel.

Vajadusel saab ekraanile kuvada pildistamise ajaks ka hulgim lisasid: alates kadreerimisjoontest ning loodist, lõpetades sellega et kuvatakse ära, kui stabiilselt kaamera sul hetkel peos on.

camerazoomfx_shootoptions

Foto tehtud, mis edasi?

Järeltöötlust laseb rakendus teha täisresolutsiooniga failidega – unusta ära need pisikesed pildid, millega isegi näoraamatus pole midagi tarka teha. Erinevaid värvifiltreid on rakendusega kaasas tõesti palju. Alates sellistest klassikalistest „lomo“ filtritest, lõpetades… ikka väga kaugel. Lisame sinna juurde kõik need erinevad raamid, vinjeti variandid, kadreerimisvõimalused, optilised efektid ja nii edasi. Kokku saab tegelikult pea „kõik ühes“ rakenduse, mis reaalselt ka sellega hakkama saab.

camerazoomfx_aftereffects

Kui sul mingil põhjusel peaks sellest väheseks jääma, siis võid võtta teadmiseks selle, et Camera ZOOM FX toetab erinevaid laiendusi, mida saab Google Play rakendusepoest alla laadida. Soovid rohkem efektifiltreid või raame, millega Instagrami või näoraamatu pilte efektsemaks teha? Tahad vanaema kassi veel armsamaks teha enne paberile panekut? Aga leia sobiv laiend ning anna tuld.

Aga miks tasuline kaamerarakendus, kui Androidiga on üks niikuinii kaasas?

Keera korra ülespoole ning vaata uuesti lõiku Pildistamisvõimalused. Ühest küljest pean ma lõpuks endale (ning ka teistele) tunnistama, et nutitelefonide fotosilmad hakkavad kompaktkaameratele järele jõudma. Mõnes aspektis lähevad juba soodsamatest mööda. Miks ka mitte siis telefoniga pildid ära teha nii, et saad täismõõtu kaamera funktsioone kasutada. Lihtsalt objektiiviorigami asemel kasuta suumi nimega „üks jalg teise ette“. Teisalt, kui sul on taskus Android operatsioonisüsteemiga kompaktkaamera, nagu näiteks Nikon CoolPix s800C või mõni hübriidkaamera, siis ei tohiks üldse enam küsimusi olla.

camerazoomfx_settings

Kokkuvõte

Camera ZOOM FX on üks selliseid rakendusi, mis on minu jaoks teinud Android seadmega pildistamise talutavaks. Kui jätta kõrvale nende fotosilmade kohati väike detailsus (võrreldes paarituhandeste peegelkaameratega), siis selle rakendusega saab pildistada mugavalt ning paindlikult, niimoodi nagu sina soovid. Alati ei pea olema ise telefoni ees, sõpradega grupipildid saab tehtud, luua lummavaid time-lapse videoid ja palju muud. Võimalused iseenesest on piiramatud, kui ainult enda fantaasia järele jõuaks.

Camera ZOOM FX Google Play Store’s 1,99€

Camera ZOOM FX laiendused Google Play Store’s

(587)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon Coolpix S800c must 16 megapiksliga CMOS sensor, ANDROID 2.3, 10× optiline suum (25-250 mm), 3.5-tolline puutetundlik OLED, pildistabilisaator, Full HD video, WiFi, HDMI, GPS, Google Play tugi
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga