Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 28. Instagram

Vähe on programme, mis enda ümber nii palju kära tekitada suudavad. Veel vähem on programme, mis panevad kasutaja mõnuga pilte tegema. Instagram on üks selliseid. iOS kasutajatele pikka aega saadaval olnud programm jõudis mõned päevad tagasi ka Android nutitelefonide sisse ning meie jaoks oli see midagi uut ning huvitavat. Jah, liikvel on teisigi programme, mida saab kasutada kaameraäpina. Ükski neist ei ole aga nii lihtsa kasutajaliidesega, kui seda on Instagram. Mis ikkagi selles väikeses programmijupis nii erilist on? No sellest räägime kohe.

Funktsionaalsus

Alustada tuleb vast sellest, et Instagram Androidile on põhimõtteliselt seesama programm, mida iOS kasutajad on pikka aega nautinud. Ainsaks suureks erinevuseks on Flickri jagamine ning tilt-shift filtri puudumine, mis lisaks sinu fotodele uut perspektiivi. Aga ei, lubati see lisada tulevikus, ega’s meiegi sest ilma ei pea jääma.

Aga mis siis olemas on? Instagram on kaameraprogramm, millel on esiteks väga hea sotsiaalne integratsioon. Jah, olemas on ju teisigi programme. Aga nende puhul käib piltide jagamine läbi share funktsiooni. Sa saad küll Facebooki või Google+ selle üles laadida, aga tagasiside jaoks pead eraldi keskkonda minema. Instagramis on kogu info ühes kohas – kes järgib sind, kes kommenteeris, saad ise teistel kasutajatel või sõpradel silma peal hoida. Kusjuures, sõprade leidmine on imelihtne. Kui korra oled sidunud endal Facebooki, Twitteri, Foursquare või Tumblri kontoga, siis saad sealsetel sõpradel kergelt silma peal hoida. Samamoodi toimib ka telefoni kontaktidest sõprade otsimine.

Piltide jagamine on ka tehtud väga mugavaks. Pilt tehtud, filtrid lisatud, vajuta upload nupule, vali kuhu või kas üldse üles laadida ning voila, need on olemas sinu soovitud kohtades. Enam ei pea valima share – Facebook – OK; share – Twitter – OK. Linnukesed ette, OK ning olemas. Siiski on olemas ka Android share funktsioon programmis. Seda juhuks, kui tahad pilti e-kirjaga saata või kasvõi WhatsApp’i jagada.

Mis puutub aga pildistamisse. Instagramis on kaks võimalust pilti teha – kas seadme enda kaameraprogrammiga või Instagrami Advanced Camera’ga. Viimast ma enda HTC telefonil kahjuks testida ei saanud, kuna programm tahab pilti teha ruudukujuliselt ning telefon otsustas sel juhul pildi kokku suruda, luues veidrad moonutused. Osadel seadmetel see töötab, osadel mitte, ütles tarkvara looja.

Pilt tehtud, hakka seda muutma. Kasutades seadme enda kaameraprogrammi, teed crop’i ruudukujuliseks ning filtrid peale. Järeltöötlus on tehtud võimalikult lihtsaks, et kasutajal oleks mugav ning mänguline pildistamisele läheneda. Samas ei pea sa pilti tegema, vaid võid kasutada olemasolevat pilti. Olgu see sul siis arvutis joonistatud või mõni enda tehtud vanem pilt telefonis.

Kelle jaoks?

Fotograafia ei pea olema kuiv ning igav hobi, mida üksikus laanes keset suvepäeva harrastada. Fotograafia võib olla sotsiaalne tegevus, kus sa saad jagada sõpradega oma mõtteid, kunsti ja kõike muud. Ning seda koheselt. Instagram annab just sellele sotsiaalsele poolele terve uue mõõtme, samas jättes alles pildistamisrõõmu. Kui sa tunned, et sa ei tahagi seal laanes olla, vaid teha snapshoti ümbritsevast ning pilti sõpradega jagada – on Instagram just sinule.

Kokkuvõte

Instagram on programm, mis täitis ära erinevate kaameratarkvarade poolt jäetud tühimiku – sotsiaalse integratsiooni – ja teeb seda väga hästi. See teebki selle programmi niivõrd levinuks ning populaarseks. Nüüd tuleb ainult oodata, mil Androidi versioonile jõuavad kohale kõik need samad funktsioonid, mida iOS’i kasutajad juba saavad kasutada. Siis oleks see vaieldamatu lemmik vast paljudele. Seniks aga telefon pihku ning teistele jagama oma silme läbi nähtavat huvitavat maailma.

Ning kui need ruudukujulised pildid kohe väga meeldivad, siis Photopointi digilaborites saab need 10x10cm või 15x15cm paberile ilmutada. Järgmine kord kui vanaemale külla lähed, saad tema jaoks arusaadaval kujul need kaasa võtta.

Instagram Google Play Store’s

(1499)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga