Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 77. Helium – App Sync and Backup ning varunda rakenduse seaded

helium_avang

Androidi versioon 4.0 Ice Cream Sandwich lisas ühe pisikese funktsionaalsuse operatsioonisüsteemile. Või lihtsam oleks öelda: eemaldas nii mõnegi piirangu. Üheks neist on see, et rakendustel on võimalik teha paigaldatud programmide seadetest tagavarakoopiaid väljaspool recovery süsteemi või root kasutaja õigusi omamata. See omakorda on toonud Google Play rakendustepoodi müriaadi erinevaid üllitisi, mis seda ülesannet täidavad. Tänase nädala rakendusena võtame luubi alla neist ühe: Helium – App Sync and Backup, mis osadele võib tuttav olla oma vana nime järgi: Carbon.

Funktsionaalsus

Enne rakendusepoodi Helium’i järgi jooksmist tuleb küll tähelepanu pöörata teatud limitatsioonidele. Esiteks, see rakendus ei tööta Jäätisevõileivast vanemate versioonidega. Teiseks, Motorola seadmetel on tootja poolt keeratud mingi jama kokku, mistõttu ei toimi ka nendel seadmetel rakendus korrektselt. Kolmandaks, osadel Sony Xperia seadmetel on varunduse funktsioon täielikult keelatud ning seetõttu ei toimi ka nendel Helium.

helium_backup_apps_1

Tulles nüüd rakenduse enda juurde. Root kasutajaõigustega seadmetel on paigaldus ääretult lihtne – tuleb lihtsalt rakendusepoest see alla laadida ning korras sellega on. Ilma root kasutaja õigusteta seadmete puhul tuleb ekraanil olevaid juhiseid esmasel kasutusel jälgida ning arvuti abil paigaldus lõpuni viia. Peale seda otsene vajadus arvuti järele puudub.

Rakendusel on kaks erinevat versiooni, tasuline ning tasuta. Tasuta versioonil on esmane vajalik funktsionaalsus olemas – kasutajal on võimalik teha paigaldatud programmidest ning nende seadetest varunduse arvutisse või seadme sisemällu. Samamoodi saab samadest kohtadest taastada rakendused. Tasulisel versioonil on eemaldatud reklaamid, võimalus automatiseerida varundust, teha seda otse ühest seadmest teise ning kasvõi pilveteenusesse.

helium_sync_dest

Sellega rakenduse funktsionaalsus iseenesest piirdubki, samas tähtsam sellest on see, mille jaoks seda saab kasutada. Mis toob meid selleni:

Kas minul on seda vaja?

Miks on siis ikkagi vaja teha rakendusest ning selle sätetest tagavarakoopia või neid sünkroniseerida erinevate seadmete vahel. Esmaseks põhjuseks võib tuua selle, et soovitakse seadmel tehase algseaded taastada, samas ei taheta kõiki rakendusi uuesti seadistada. Kui programmide allalaadimine käib läbi Google Play automaatselt, siis seaded mitte (see funktsionaalsus lisati viimase Google Play funktsiooniga, samas pole näinud seda reaalselt töötamas korrektselt). Samamoodi, uue telefoni või tahvelarvuti soetamisel võib tekkida soov vanad rakendused edasi kanda samade seadistustega. Või siis kasutajad, kel meeldib erinevaid versioone Android operatsioonisüsteemist testida. Tõesti, päeva jooksul testida kümmet erinevat nn aftermarket ROM’i, siis igakord rakendusi seadistada on natuke rohkem kui natuke nüri.

helium_backup_progr

Viimase põhilise rühmana võib nimetada kasutajaid, kel rohkem kui üks Android seade ning soovivad mängude seisu või programmide seadistust samasugusena hoida. Läbi Helium’i on see võimalik ilma suurema lisavaevata. Siia kategooriasse võiks liigitada ka nende rakenduste peegeldamise, millel täisversioon või lisafunktsioonid on soetatud rakenduse sees mitte läbi Google Play.

Kokkuvõte

Helium – App Sync and Backup on lõppkokkuvõttes üks kasulik ning mugav rakendus, mis võib teha nii mõnegi kasutaja elu mugavamaks. Lisaks töötab rakendus ilma probleemideta ning arendusmeeskond selle taga on tugev. Programm on loodud samade programmeerijate poolt, kes tegid valmis ClockworkMod recovery ning ka ROM Manager rakenduse custom ROM’ide jaoks. Egas nüüd rohkem midagi kirjutada polegi, tuleb minna ja kanda oma Angry Birds’i kuldmunad telefonist tahvelarvutisse.

Helium – App Sync and Backup Google Play Store’s

Helium (Premium) Google Play Store’s 3.71€

(601)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga