Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 29. Poweramp

Telefonid (ning ka tahvelarvutid) on tänapäeval lisaks helistamisele ka meelelahutusvahendid. Otse loomulikult ei soovi me ju erinevaid vidinaid kodust välja minnes kotti või taskusse kaasa pakkida. Siis on äärmiselt tähtis, et oleks sinu Android seadmes olemas ka üks hea muusikaesitusprogramm, mida on mugav kasutada. Eelnevalt oleme ka mõnest rääkinud aga tänaseks valikuks osutus Poweramp, mis on artikli kirjutaja isiklik lemmik ning esmane variant muusika kuulamiseks telefonis. Seda enam, et tegu on ühe populaarseima muusikaprogrammiga Android platvormile.

Funktsionaalsus

Poweramp’i muusika taasesitusmootor on äärmiselt mitmekülgne. Esiteks failiformaadid, mida see on võimeline taasesitama. Lisaks tavapärastele failiformaatidele (.mp3, .mp4, .wma .wav) suudab see programm taasesitada ka selliseid kvaliteetseid faile nagu .ape ja .flac. Väga hea variant inimesele, kellel on esmane tähtsus maksimaalne helikvaliteet, mitte see, kuipalju failid seadme mälus ruumi võtavad. Kuna seadmed tihti tulevad 32GB või lausa 64GB sisemäluga ning on ka mälukaardi tugi olemas, siis mälumaht ei ole üldse probleemiks.

Isiklikult leian crossfade/fade/cap funktsionaalsuse äärmiselt vajalikud olevad. Crossfade sisuliselt sulatab ühe laulu lõpu teise algusega ühte. Seega jääb ära see ebamugav vaikusemoment failide vahel. Erinevatele klassikalistele operatsioonsüsteemide jaoks mõeldud programmidel on see funktsioon juba ammu olemas, Androidi jaoks on see pigem erand kui reegel.

Erinevalt teistest Android muusikamängijatest, on Powerampile sisse ehitatud ka 10 kanaliga ekvalaiser ning eraldi madalsagedus-/kõrgsagedushelide reguleerimise võimalus. Ekvalaiseri seadeid saad siduda erinevate väljundseadmetega. Teisisõnu, luua eraldi profiili kõrvaklappide, Bluetooth peakomplekti 9.99€, telefoni kõlarite jms jaoks. Lisaks saad siduda seadeid spetsiifilise laulu, albumi või lausa alamkaustaga enda Android seadmes. Kui korra meelepäraselt seadistatud, ei pea tulevikus vaeva nägema sättimisega.

Loomulikult on olemas Last.fm scrobbling funktsioon läbi Last.fm enda aplikatsiooni kui ka paari muu variandi. Tagantjärgi on hea ju vaadata muusikakuulamise harjumuste kohta statistikat. See funktsioon eeldab aga Last.fm konto olemasolu. Siin ka hea uudis Last.fm konto omanikele. Kui mingil perioodil oli võimalik Premium kontot omada ainult teatud riikides, siis nüüdseks on see piirang neil eemaldatud.

Meediateek Powerampis on äärmiselt mugav. Seadetes saab paika panna, milliseid kaustu kuvada programmis. Androidi vaikepleieri juures muutus häirivaks fakt, et eraldi telefoni laetud helinafailid olid nimekirjas ning neid peita ei saanud. Powerampis aga saan valida, et näiteks telefonis Downloads kaust ning SD kaardilt Muusika, siis kõik vajalik kaetud. Muud failid, olgu need siis Facebook’i aplikatsiooni helifailid või telefoni helinafailid – jäetakse meediateegist välja. Laulude kuvamist ja sorteerimist saab valida ka vastavalt eelistusele. Kas siis esitaja või albumi järgi, kaustade järgi. Sellisel juhul leiab soovitud muusikapala kiirelt üles. Samas saab kasutaja luua endale meelepäraseid esitlusloendeid või kasvõi valida laulud ning lisada need esitlusjärjekorda, muutmata esitlusloendit ennast.

Programmi muudest kasutamismugavustest peaks välja tooma ka selle, et põhivaates kuvatakse albumite pisipildid. Neid on võimalik valida ise, sundida programmi automaatselt neid alla laadima või kuvama hoopis laulusõnu. Seda siis selle jaoks, kui soovid näiteks puupüsti täis olevas trammis valjult ja valest mõnd laulu kaasa laulda. Lisaks on ka mõned baasnupud välja toodud. Ekvalaiseri sisse/väljalülitamine, korduse ning juhuesituse kontroll ning muu taoline.

Kasutajaliidest saab äärmiselt kergelt meelepäraseks teha. Näiteks seadme lock screen kontrollnupud, erinevad widgetid ning kasvõi kogu pleieri kuvateema muutmine. Kui programm salvestada aga seadme SD kaardile, siis tuleb eraldi alla laadida widget’ite komplekt, kuna Android ei suuda neid kuvada, kui need on salvestatud SD kaardile.

Lisaks muudele lisadele reageerib programm kenasti ka peakomplekti juhtnuppudele. Seega ei pea muusikapalade vahetamiseks või esitlusloendi muutmiseks enam telefoni kotist välja võtma, piisab ainult kõrvaklappidel juhtnupu vajutamiseks. Siin on aga üks pisikene miinus – kui programm on suletud siis vaikimisi juhtnuppu vajutades avaneb hoopis Androidi enda muusikaesitusprogramm.

Kelle jaoks?

See programm on mõeldud just sellele inimesele, kes peab lugu kvaliteetsest muusikast ning soovib seda nautida mugavalt. Et saaks just muuta seda, kuidas laulu esitada, nautida maksimaalset kvaliteeti sõltumata sellest, mis seade sinna hetkel taha ühendatud on.  Kellegile, kes soovib hommikul tööle jalutades klapid kõrva panna ning muusikat nautida, mitte pidevalt otsida seda sobivat järgmist muusikapala. Samas ka minusugustele, kel meediateegis on pidevalt sadakond erinevat albumit ning sobiva muusika järjestamine muidu nõuaks liigset vaeva.

Kokkuvõte

Olgu see muusikaesitustarkvara nii hea kui vähegi võimalik – lõpptulem on suuresti piiratud sellest, milline riistvara on kasutusel. Aga kui on olemas hea telefon ning kvaliteetsed kõrvaklapid, näiteks HTC seade Beats Audio lisadega, siis lõpptulemi lihvimine ning maksimaalse kvaliteedi saamine on äärmiselt lihtne. Sõltumata sellest, millised on just sinu muusikaeelistused või kus sa seda kuulata soovid. Ning kõik lisafunktsioonid just kasutajaliidese osas teevad programmi kasutamise hõlpsaks ning mugavaks.

Poweramp  15 päevane prooviversioon Google Play Store’s

Poweramp Unlocker (täisversiooni saamiseks) Google Play Store’s

Poweramp koduleht

(357)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega Bluetooth peakomplekt SR320 (41053)
  • Käed-vaba seade telefonile
  • Bluetooth 2.1 ühendusega
  • Kristallselge heli ja kõrge tundlikkusega mikrofon
  • Spetsiaalse tugikaarega hoidamaks peakomplekti kindlalt paigas
  • Tööraadius kuni 10 meetrit
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga