Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 23. Go Launcher EX

Igaüks soovib enda nutitelefoni või tahvelarvutit seadistada käepärasemaks. Olgu see siis widget’ite paigutamisega töölauale, programmide otseteede korrastamisega või taustapildi muutmisega. Samas ei pea isikupäraseks muutmine ainult sellega piirduma. Kasutaja saab vahetada ka kogu seadme graafilise kasutajaliidese välja vastavalt soovile. Sa ei pea piirduma selle igava Androidi kasutajaliidesega, mida tootja ei suvatsenud paremaks teha. Või kui sulle ei meeldi tootja poolt tehtud lahend, olgu selleks siis Sense HTC seadmetel, TouchWiz Samsungi seadmetel jne. Üheks selliseks tasuta lahenduseks on Go Launcher EX.

Funktsionaalsus

Go Launcher EX asendab graafilises kasutajaliideses töölaua ning programmide kuva (ingl. k. app drawer). Üldjuhul rohkemat polegi vaja, kuna süsteemisätetes tavakasutaja peale esmast seadistust eriti ei käi.

Töölaua alumisele äärele kuvatakse kasutaja lemmikprogrammid, mille asukohta või kuvatavaid otseteid saab ise valida. Korraga kuvatakse 5 programmi, kokku kolmel lehel, mida saab kerida külgedele. Töölaudu on vaikeseadetes viis, aga soovi korral saab neid juurde lisada, kokku kuni 30. Õnneks on programm võrdlemisi ressursisäästlik – suur töölaudade arv ei võta telefonil eriti hoogu maha.

Programmide kuvamiseks on kasutatud metoodikat: 3 grupis programmid: üldnimekiri, hiljuti kasutatud ning hetkel töötavad. Viimase grupi juurde on lisatud ka pisike task manager, millega saab ühe vajutusega sulgeda hetkel töötavad programmid. Mis minule aga väga meeldis – võimalus peita programmide nimekirjas asju, mida sa ei kasuta. Näiteks minu HTC telefonil on eelpaigaldatud Amazoni muusikapoe, Twitteri jms programmid, mida ma ei vaja. Kuna ma neid telefonist eemaldada ei saa, ilma et ma root ligipääsu tagaks, siis Go Launcer andis hea võimaluse: peita lihtsalt need nimekirjast.

Seadistamise võimalus on väga lai. Ühest küljest saab kasutaja paika panna, kuidas programmide nimekiri kuvatakse. Teisalt saad defineerida, missugused efektid on kasutusel, kui töölaudu liigutada, mis žestiga (gesture) mida tehakse. Näiteks ekraani alumisel äärel olevatele programmidele saab juurde panna, et ülessuunalise žestiga avad hoopis selle programmi või kuvad selle asja.

Töölaual olevaid ikoone saab kasutaja paremini ning mugavamalt kontrollida, kui Android seda vaikimisi lubaks. Pika vajutuse peale tuleb ette lisamenüü: muuta, liigutada, kustutada või kasvõi ümber nimetada programmide otseteed.

Go Launcher EX’il on ka võimalus alla laadida palju lisasid. Teemapakette on väga suures valikus, peaaegu kõigile on saadaval midagi sobivat. Loomulikult ka pisiprogrammid (widget). HTC Sense pealt üleminek oli alguses vaevaline – tundsin puudust sellest armsast kellast, kalendri laiendusest, kiirvalimisest töölaualt. Natuke otsimist ning sain asendatud sama funktsionaalsete või kohati isegi paremate pisiprogrammidega.

Vasakul kiirvalimine, paremal kalender, selle kohal süsteemi kontrollimise otseteed.

Laiendeid on aga rohkem, mõni parem, mõni halvem. Kasvõi selline võimalus, et Gmaili või SMS aplikatsiooni juures kuvatakse ära lugemata teadete arv.

Üks laiend, mis on pigem lisaprogramm, on Go Locker. See on ekraaniluku asendaja. Miks see nii vajalik on? Sest ekraanilukk ei pea olema Slide to unlock ainult. Sa saad panna ekraanilukule kuvama ju programmide otseviiteid, määrata ära, kuidas lukk maha tuleb jpm.

Kelle jaoks?

Oled tüdinenud oma Android seadme mittemidagiütlevast kasutajaliidesest, mille muutmisega seadme tootja vaeva ei näinud. Võibolla kujundaja aevastas korra tööd tehes, luues sellise klassikalise segapudru situatsiooni. Või oled tüdinenud sellest, et sinu telefoni ei saa just sinu vajaduste järgi ümber seadistada? Siis on sedasorti programm just sinu jaoks. Küsimus ei ole ju ainult viledes ja kellades, mida ekraanile kuvada. Või klassikalisest “teeb sinu telefoni uhkeks tibiroosaks” teemapaketist, mida Android Marketis liiga palju juba on. Tegu on laiendiga, mis on mõeldud kõigile, kes soovivad kasutajaliidest mugavamaks ning kergemini kasutatavamaks teha.

Kokkuvõte

Go Launcher EX puhul võib rääkida ühest kõige funktsionaalsemast programmist, et enda Android seadet isikupärasemaks teha. Olgu see siis lihtsalt töölaudade lisamine või kogu väljanägemise muutmine erinevate laienduste abil. Lõppudelõpuks on baasprogramm ning enamus laiendusi kasutajatele tasuta, mis teeb selle kõige populaarsemaks lahenduseks mis hetkel saadaval on.

Go Launcher EX Android Market’is

Go Launcher EX laiendid Android Marketis

(460)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga