Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

OM-1 Mark II on OM Systemi uue generatsiooni lipulaev hübriidkaamera

OM System ehk eelnevalt tuntud kui Olympuse oodatud järeltulija nende “Micro Four Thirds” hübriidkaamerale OM System OM-1 Mark II on nüüd Photopointis müügil!

Arvestades, et OM-1 (Gen 1) on veel väga ajakohane kaamera, olles artikli ilmumise hetkel kõigest 2 aastat vana, siis uue põlvkonna mudelilt võime oodata rohkem täiustusi ja n.ö. “lihvimist”, kui päris drastilisi muudatusi.

OM System OM-1 Mark II

Mida on täiustatud OM System OM-1 Mark II hübriidkaameras?

OM-1 Mark II kasutab riistvaraliselt sama TruePic X protsessorit nagu oma eelkäija ning kaadrisagedused nii foto- kui video poole pealt jäävad samuti samaks.

Küll aga peitub II generatsioonis rohkem RAM’i, mis parandab märkimisväärselt kaamera üldist tõhusust ning veel tähtsamalt, teravustamiskiirust ning -täpsust.

Nimelt, OM System on lubanud, et autofookuse täpsus on oluliselt paranenud — isegi kiiresti liikuvate subjektide puhul. Lisaks peitub kaameras nüüd ka “Human detection” ehk inimtuvastuse režiim.

OM System OM-1 Mark II

Üks murekoht, mille üle OM-1 hübriidkaamera kasutajad siiani kurtsid olid selle juhtrullikud, mida oli kohati raske kasutada, eriti kindaid kandes. Seda võttis OM System kuuldele ning tänu sellele on uue generatsiooni mudelil kummeeritud juhtkettad, mis on ka täiustatud taktiilse tagasisidega.

Kõige muu poolest püsib keredisain identsena, kui välja jätta ilmselge logovahetus — OM System OM-1 Mark II kannab nüüd ka päriselt “OM System” nime, mida esimese generatsiooni mudelil veel ei olnud.

OM System OM-1 Mark II

Live GND (Graduated ND) funktsioon

Lisaks tüüpilistele Live ND ja High Res Shot funktsioonidele peitub uues OM-1 Mark II hübriidkaameras maailma esimene Live GND (Graduated ND) funktsioon.

Selle abil saavad fotograafid tegutseda ilma päris filtrite kasutamiseta ning selle võrra säästa juba paarsada eurot, olenevalt filtritootjast. Lisaks saavad kasutajad reaalajas kohandada filtri stoppe ja Live GND filtritüüpi, reguleerida heledalt tumedale ülemineku asukohta ning valida pehme, keskmise ja kõva gradatsiooni vahel.

Ilmselt on see funktsioon kõige rohkem käepärast just maastikufotograafidele, kes tahavad saavutada kaadreid selge taeva ja selge maastikuga.

Eelnevalt nimetatud High Res Shot režiim on samuti saanud päris meeldiva uuenduse, sest nüüd saavad fotograafid nautida 14-bit RAW faile, mis oli originaalses OM-1 hübriidkaameral limiteeritud 12-bit failideni.

Kuigi paberil ei tundu, et 14-bit ja 12-bit vahel oleks suur vahe, siis tegelikkuses pakub 14-bit RAW fail lausa kolm korda laiemat toonivahemikku. High Res Shot pakub endiselt 80-megapiksliseid fotosid statiivi otsas ning 50-megapiksliseid fotosid kaamerat käes hoides.

Viimasena tasuks veel eraldi välja tuua OM-1 Mark II keresisese stabilisaatori, mis pakub nüüd kuni lausa 8.5-stoppi stabilisatsiooni. OM System kaameraid on juba niigi kiidetud selles valdkonnas ning usun, et selle hübriidkaamera kasutajad hakkavad seda veelgi rohkem kiitma.

OM System OM-1 Mark II

OM System OM-1 Mark II pakub enamasti samu suurepäraseid omadusi ja funktsioone, mis ka esimese põlvkonna mudel. Seal hulgas 20-megapiksline stacked sensor, 4K 60 kaadrit/sek 10-bit videosalvestused, 50 kaadrit/sek täieliku autofookusega pildistamine ja palju muud.

Kuid loomulikult lisandus ka funktsioone, mis panevad nii mõnegi ilmselt kaaluma just uhiuue mudeli soetamist — minu jaoks kõige huvitavam nende seast on kindlasti Live GND filtrirežiim.

 

Telli OM System OM-1 Mark II ja ole valmis »

 


Juhul, kui Sul uue kaamera ostuks kohe piisavalt vahendeid ei jagu, siis siis pakume nii eraisikutele kui ettevõtte nimel ostmiseks mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

PS! Too enda vana töökorras fototehnika meile – nii saame uuele tehnikale teha eripakkumise, mille suurus ja sisu sõltub tagastatava tehnika väärtusest. Uuri lähemalt – photopoint.ee/vahetus ››

Photopoint on OM System/Olympus fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(138)

Artiklis kirjeldatud tooted:
OM SYSTEM OM-1 Mark II kere Kampaania
  • 20,4-megapiksline virnastatud BSI Live MOS sensor
  • 3" kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD-ekraan
  • 5-suunaline pildistabilisaator, kuni 8,5 stoppi
  • 4K 60p 10-bit video, 120 kaadrit/s foto sarivõte
  • IP53 ilmastikukindel magneesiumsulamist korpus
2399€
OM SYSTEM OM-1 Mark II + 12-40mm II Kampaania
  • 20,4-megapiksline virnastatud BSI Live MOS sensor
  • 3" kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD-ekraan
  • 5-suunaline pildistabilisaator, kuni 8,5 stoppi
  • 4K 60p 10-bit video, 120 kaadrit/s foto sarivõte
  • IP53 ilmastikukindel magneesiumsulamist korpus
2999€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga