Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Miks GoPro Omni on eriline 360° kaamerasüsteem?

GoPro-Omni-camera-rig-_-featured

Seikluskaamerate langevad müüginumbrid on sundinud GoPro’d otsima uusi valdkondi, mille abil oma kukkuva aktsia väärtust päästa ja taas revolutsiooni teha. Ettevõte on viimasel kahel aastal panustanud tugevasti virtuaalsesse reaalsusesse – näiteks ostis GoPro 2015. aasta kevadel maailma parimat 360° videotarkvara arendava prantsuse ettevõtte Kolor. Sel kevadel esitles aga GoPro NAB videotehnika messil 360-kraadilist videot salvestavat lahendust, millel nimeks GoPro Omni. See kujutab endast pealtnäha lihtsat rakist, mille külge kinnituvad eri nurkade all kuus GoPro Hero 4 videokaamerat.

GoPro Omni rakisele sarnanevaid süsteeme on 360° videote loojaid tegelikult juba aastaid kasutanud. Kõige esimene selline oli Joergen Geerds’i poolt arendatud Freedom360 rakis – ka selle toimimispõhimõtteks on kuus GoPro kaamerat eri nurkade all üheaegselt videot filmimas.

Mille poolest Siis GoPro uus lahendus sellest originaalsest rakisest ja kõikidest teistest, mis Freedom360 ja Omni vahele mahuvad, erineb?

 

Omni_life1.1

Kõige olulisemaks erinevuseks on see, et Omni rakise keskosas asub aju ehk kontrollmoodul. GoPro nimetab seda ise lihtsuse huvides “keskseks kaameraks”, mis ülejäänud kuut GoPro Hero seikluskaamerat juhib. See on väga oluline, sest see keskne aju sünkroniseerib kõigi kuue kaamera kaadrisagedused, särituse, värvustasakaalu ja muu võimalikult identseks – nii, et kuus erinevast kaamerast pärit videoklippi pärast üheks ühtlaseks sfääriliseks videoks kokku sulanduksid. Tavaliste rakiste peal olevad kaamerad filmivad kõik iseseisvalt ja siis peab järeltöötluses videopiltide ühtlustamiseks lisaaega kulutama. GoPro Omni tõotab nüüd kogu seda järeltöötlusprotsessi lihtsamaks muuta.

GoPro Omni teine pluss tavaliste rakiste ees on täieliku süsteemi olemasolu. Veidi enam kui 5000€ maksev komplekt ei sisalda mitte ainult riistvara, vaid kogu tööprotsessi video filmimisest kuni valmis materjali üleslaadimiseni. Selles komplektis on kaamerad, rakis, mälukaardid, väline akupank koso laadijaga, kaugjuhtimispult ja isegi kuus mälukaardilugejat ja 6-pordiline USB-jagaja mille abil kuuelt erinevalt mälukaardilt videoid korraga arvutisse tõmmata.

Omni-camera-rig-case

 

Kõige olulisem on aga tarkvaraline pool – komplektis on maailma parimad 360° video tarkvarad Kolor Autopano Video Pro ja Autopano Giga. Need kuuluvad samuti GoPpro’le ja on seega spetsiaalselt optimeeritud ka GoPro Omni süsteemist tulevat videot töötlema.

Omni-camera-rig-kolor

 

Seega paistab GoPro poolt avalikustatud ja augustis müügile jõudev Omni- lahendus olema hetkel üks usaldusväärsemaid süsteeme, millega 360° interaktiivseid videoid (peaaegu) profitasemel salvestada. Videopilt ise on korraliku lahutusvõime tõttu tunduvalt parem, kui sellistel kaameratel, mis filmitava video kohe kaamera sees kokku panevad.

Samas tuleb GoPro Omni puhul tähele panna, et selle süsteemi abil on 360° video loomine siiski üsna aeganõudev protsess. Näiteks ei filmi Omni ju videot üheleainsale mälukaardile vaid ikka iga GoPro sees olevale mälukaardile eraldi. Pärast filmimist tuleb kõigi kuue seikluskaamera seest mälukaardid eemaldada, siis videod eraldi arvutisse tõmmata jne…

Seega Sobib GoPro Omni nii hinna kui ka aeganõudva tööprotsessi tõttu pigem tõsisemateks videotöödeks. Lihtsate 360° videote loomiseks, mida sotsiaalmeedias jagada või lõbu pärast teha, sobib kindlasti paremini selline kaamera, mille sees interaktiivne video kohe kokku pannakse – nagu näiteks Ricoh Theta S.

(834)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro Hero4 Black 2× võimsam, juba jälle. Lihtsalt parim seikluskaamera!
Ricoh Theta S, must
  • Sfäärilised 360° vaatega videod ja fotod
  • Kaks 12-megapikslist CMOS sensorit
  • FullHD videosalvestus
  • Valgusjõulised f/2.0 avaga objektiivid
  • Integreeritud WiFi ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga