Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lõuna-Eesti fotopäevad

Postitas: Kettrud

Läinud nädalavahetusel toimusid Põlvamaal Lõuna-Eesti Fotopäevad – „Sügisvärvid”. Ürituse eesmärk oli kokku tuua fotograafiahuvilised – algajad, harrastajad kui ka professionaalsed fotograafid Põlvamaalt, Tartumaalt, Võrumaalt ja Valgamaalt. Esimesel päeval tutvustati uusimat fototehnikat, kohal olid Nikoni ning Pentaxi esindajad. Pentaxi puhul oli fookuses peegelkaamera K-7 1066.48€Pentaxi ning Tamroni objektiivid.

Teisel päeval toimus tehnika pildistamise arutelu ja fotosessioon. Käidi Eesti maanteemuuseumis, kus toimus ekskursioon ja vanatehnika pildistamise töötuba.  Edasi sõideti Pokumaale, kus toimus ka looduse ja Pokumaa pildistamine.

Pühapäeva hommik algas aruteluga Eesti fotograafia ja selle arendamise teemadel.

Üritust aitasid läbi viia tuntud fotograafid Lembit Michelson ja Andres Ots.

Kokkutuleku raames kuulutati välja ka kolm fotokonkurssi – „Sügisvärvid loodses”, „Kuidas õppida vaatama” ja „Tasakaal”. Teemad on inspireeritud fotopäevadest ning sellel ajal külastatud kohtadest.

„Sügisvärvid looduses” konkursile oodatakse looduspilte Eestist, mille ideeks on näidata värvide kooskõla looduses. Peaauhinnana on Photopoint välja pannud vastvalminud veebipõhise fotokursuse ning Pentaxi foto aastaraamatu.

„Kuidas õppida vaatama” konkursile  oodatakse fotosid, mis on tehtud Pokumaal  selle aastal ja mis märkavad ainulaadset ka näiliselt tavapärases looduses. Osa võivad võtta kõik fotopäevadel osalejad ja Pokumaa külastajad.  Auhinnafond koosneb Photopointi kinkekaartidest:

I koht Photopoint kinkekaart väärtuses 3000.-
II koht Photopoint kinkekaart väärtuses 2500.-
III koht Photopoint kinkekaart väärtuses 2000.-
eripreemiad 3 tk Photopoint kinkekaart väärtuses a` 1000.-

„Tasakaal” konkursile oodatakse pilte, mis on tehtud maanteemuuseumis ning ringsõidul 17.10.2009, mille ideeks on tutvustada maailma esimest isetasakaalustuvat liiklusvahendit Segway. Auhinnaks on Segway kinkekaart.

Täpseid konkurssi tingumusi saab vaadata siit.

Eesti Fotofestival on rändav rahvaürituste sari, mis toimub aasta jooksul erinevates asukohtades ja teemadel. Esimene Eesti Fotofestival „Avastame Põlvamaad” toimus möödunud suvel Mammaste tervisespordikeskuses, Põlvamaal. Fotofestivalide eestvedajaks on Simon Tompel.

Kultuuriühing Eesti Fotofestival tegeleb Eesti fotograafia arendamisega, korraldab fotofestivale, suurüritusi ja fotokoolitusi. Üritused on enamasti rändavad rahvaüritused, mis mõeldud kõigile fotohuvilistele. Enamik üritustel liigutakse üheskoos reisibussiga, nauditakse vaatamisväärsusi, loodust. Samuti viiakse läbi vestlusringe, koolitusi ja töötube.

(345)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-7 kere 14,6 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator (Shake Reduction) ja tolmueemaldus, 11 punkti AF (SAFOX VIII+), 3" LCD monitor, tolmu- ja ilmastikukindel kere, Live View ja videosalvestus, HDMI väljund.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga