Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 84. Lumiquest Ultra Bounce välguhajuti

ultrabounce-3

Talv see neetud pikk, sompus ning pime aastaaeg. Valgust pole piisavalt millegi jaoks ning pidevalt peab taskulambi valgel filme vaatama. Oh ei, õnneks nii hull seis ka pole, kuid fotode tegemisel tekib küll vähese valgusega probleeme. Eks ikka tuleb välk kaamera peale keerata ning kõvasti lisavalgust juurde anda. Mõnikord on aga nii, et välist välku pole võimalik lakke keerata või on vaja veel rohkem lahti hajutada. Selle jaoks on leiutatud erinevad hajutid ning üht sellist me siin kohe lähemalt tutvustame – Lumiquest Ultra Bounce.

Lumiquest Ultra Bounce välguhajuti on Random.org abil välja loositud. Võitjaks osutus 2. kommentaar, mille tegi Mikk Merekivi. Võtame õnneliku võitjaga ühendust.

Lumiquest toodab väga palju erinevaid peegeldeid ning hajuteid välklampidele. Täna näppude vahel on neist üks kompaktsemaid, kuid üldsegi mitte väikese funktsionaalsusega Ultra Bounce. Tegelikult sobib see kombineerimiseks ka erinevate vihmavarjude või softboksidega, et valgus veel rohkem laiali hajutada, kuid Ultra Bounce vidinat kasutades üksinda saab ka päris hea tulemi kätte.

ultrabounce-1

Ultra Bounce välguhajuti tuleb QR koodiga varustatud pakendis.

ultrabounce-6

ultrabounce-7

Hajuti on pehmest valgust läbi laskvast materjalist. Seda saab voltida, väänata ning ka välgu ette panna. Välgu ette kinnitamiseks on kaasas järgnevad tarvikud:

ultrabounce-8

ultrabounce-9

ultrabounce-10

Välgu külge kinnitub see lihtsalt. Nimelt on hajutil konksudega varustatud alad (vasakpoolne pilt). Välgu külge kleebitakse peene karvkattega materjal (keskmine pilt). Neid kahte üksteisele tutvustades saavutavad konksud karvadega välkukiirusel hea klapi ning kukuvad kallistama. Üksteist kallistatakse seni, kuni fotograaf neid füüsiliselt üksteisest eemaldama hakkab (parempoolne pilt). Põhimõtteliselt võiks nad saata kallistamise maailmameistrivõistlusele, eks?

ultrabounce-2

Siis ei ole muud midagi, kui hajuti välgu peale* ning pildistama. Antud hajuti suunab välgult tuleva valguse igas suunas laiali ning tänu seinadelt, laelt ning miks ka mitte põrandalt peegelduv valgus annab tehtavale kaadrile kordi pehmema valgustatuse.

*Me ei hakanud välgule kinnitamiseks kasutama komplektis olevaid vahendeid, kuna ei tahtnud välja loositaval komplektil ära kasutada kinnitusvahendeid. Parem kasutame meie korra rahakummi ning õnnelik võitja kasutab selleks ette nähtud vahendeid, mitte vastupidi!

 

ultrabounce-on

ultrabounce-off

Vasakpoolne pilt on tehtud Lumiquest Ultra Bounce hajutit kasutades, parempoolne aga ilma. Mõlemal juhul oli välk keeratud otse pildistatava subjekti poole. Antud kaadrite näitel on näha, et Ultra Bounce tarvikut kasutades on võimalik kergelt elimineerida pildistatava subjekti taha tekkiv vari ning ka naha tekstuur on tükkmaad parem (fotograafia mätta otsast vaadates). Toimib! Muud polegi tegelikult vaja.

** Soovi korral võime ka rahakummid kaasa panna. Ikka täitsa niisama, mitte midagi vastu ei taha.

Lumiquesti välgutarvikud Photopointis

(1040)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Lumiquest hajuti UltraBounce (LQ-116) Universaalne hajuti välklampidele
Metz välklamp 52 AF-1 Canonile Metz mecablitz 52 AF-1 on piisavalt võimas, et tulla toime iga võttega.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga