Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 59. BIG spiraalpäästik

billypilt

Linnuteed, meteoriite, planeete ja kõiksugu teisigi astrofotograafiaga seotud objekte jäädvustades piisab peegelkaamerast, statiivist ja teadmisest, mida kujutavad endast säriaeg, ISO ja ava. Teatud juhtudel on tarvis aga lisatarvikut – päästikut -, milleta on pea et võimatu teha pilte, mille säriaeg peab olema ebatavaliselt suur.

BIG spiraalpäästik 10.17€ on päästik, mille saab kaamera külge ühendada, et säriaega käsitsi reguleerida. Selle vidinaga saab teha pilti kaamerat ennast puutumatagi, mistõttu aitab see vältida aparaadi väiksemaidki liikumisi ja vibratsioone. Lühema säri puhul pole väike liikumine hull, sest pildi saab ju kohe uuesti teha. Öösiti näiteks taevast tehtud pildid nõuavad, et kaamera teeks ühte pilti aga mitmest minutist lausa mitme tunnini. Seesama spiraalpäästik tagab, et kaamera oleks paigal ja et pildi tegemisel ühest võttest piisaks.

Nüüd teeb Photopointi blogi alandlik peatoimetaja endale valju noomituse ning vabandab kõikide kommenteerijate ees, et seekordse kasuliku vidina väljaloosimine lausa kaks päeva hiljaks jäänud on. Kuid pole aega pead norgu lasta – lööme silmad hoopis random.org numbrigeneraatori peale, mis näitab seekordseks tulemuseks 24.
See tähendab, et BIG kaabliga distantspäästiku on enesele võitnud Urmas, keda võib nüüdsest alates näha erinevate veekogude ääres pika säriga voolavat vett pildistamas. Palju õnne Urmasele ja aitäh kommenteerijatele.

pakendis

BIG spiraalpäästiku pakend on lihtne: sees on ühes tükis seesama kaabliga päästik.

algne

Oma ülesehituselt on spiraalpäästik lihtne: ühe otsaga saab selle kaamera külge ühendada ja teisega kaamerat eemalt “juhtida”.

n66r

Spiraalkaabel on veniv: maksimaalne pikkus on ligi poolteist meetrit.

p22stikuots

Päästiku peal on 2 nuppu: unlock (lukust lahti) ja lock (lukus). Siinkohal tuleb välja päästiku üks vingemaid omadusi: kui säriaja sättida bulb-i peale, saab vidina lukustada nii, et see teeks pilti nii kaua, kuni ta lõpuks jälle lukust lahti tehakse. Just niimoodi on tehtud pea kõik uhked pildid öisest taevast, tähtede liikumisest ja meteoriitide langemisest.

Vaatamata spiraalpäästiku täisnimetusele sobib see kõikidele kaameratele, mis kasutavad 2,5mm pistikuga distantspäästikut.

Vidin on kasulik kindlasti kõigile neile, kes on huvitatud pildistamisest just pimedal ajal.

(596)

Artiklis kirjeldatud tooted:
BIG spiraalpäästik Canonile RS-60E3 (571313) Spiraalkaabliga distantspäästik E3 kontaktiga (2,5mm pesa) Canoni kaameratele RS-60E3 asenduseks

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast