Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 37. Floppyseadme puhastusketas Speedlink`ilt

Kas mäletad veel floppykettaid? Need 3.5″ painduvad plastikliistakad suudavad mahutada 1,4 MB andmeid. See tähendab, et floppy peale ei mahu ära isegi mitte üks uuema digikaameraga tehtud foto. Dokumente saab nende peale kirjutada küll, aga sa ei või kunagi kindel olla, kas neid sealt pärast ka välja lugeda suudab.

Kui sa kasutad vanemat lauaarvutit, on sel ilmselt flopiseade olemas. Arvatavasti ei ole sa seda väga kaua aega kasutanud ning ei hakkagi kasutama. Ilmselt vajaks see puhastamist…

Okei… Aitab jamast, ning ütlen otse välja, et tänane kasulik vidin ei ole tegelikult eriti kasulik. Vaevalt et keegi sellega oma floppyseadet puhastama hakkab ja ma ei tea kas see toimikski. Seda enam on see aga rariteetne ja huvitav, sest ma ei usu, et sellist asja veel kusagilt mujalt peale Photopointi poodide leida võib. Speedlinki floppyseadme puhastusketas 1.02€ võib osutuda vägagi vaimukaks kingituseks näiteks itimehest sõbrale. Või ükskõik kellele, kes aastaid tagasi kaheksa flopiketta peal endale sõbra juurest arvutimängu kopeeris ja siis pärast installeerimisel avastas, et viies disk annab read errorit. Oled valmis lähemalt vaatama?

NB! Esmaspäeva hommikul loosime sellesama piltidel poseeriva floppyseadme puhastusketta välja kõigi vahel, kes kirjutavad siia postituse alla kommentaariumisse vastuse küsimusele: “Millal sa viimati floppyketast kasutasid?”. Võib kirjutada ka kõiksugu muid nostalgilisi muljeid. Kuid palun – üks kommentaar näo kohta.

Speedlinki flopiseadme puhastuskomplekt on Photopointi veebimüügi kategoorias, kus kõik tooted maksavad veebist tellides 1€. See tähendab, et ka Speedlink FDD-Drive Cleaning Disk maksab 1€.

Kauplusest ostes peab komplekti eest välja käima 4€ – seegi on supersoodushind -50%. Originaalis maksab see pakk  7.99€.

Komplekt koosneb puhastuskettast ning puhastusvedelikust. Olgu siin veel nooremapoolsetele, veel teravsilmsetele blogilugejatele ära mainitud, et ketta ülemises osas olev HD tähistus ei tähenda, et floppy peale saaks salvestada Full HD videoklippe.

Vaata aga vaata. Kettaks on korpuse sisse lõigatud tavaline soodsa puhastuslapi tükk.

Olgu siin ka igaks juhuks ära näidatud, milline on ketas tavalise floppy sees.

Korpuse sees olev tekstiilist kettale tuleb puhastusvahendit peale tilgutada. Natuke ketast keerata ja siis jälle tilgutada. Tekstiil kannab vedeliku hästi enda pinnale laiali.

Seejärel tuleb puhastusketas floppyseadmesse pista ning seade Windowsist käivitada. 30 sekundi jooksul peaks asi korras olema.

Floppy peal olev tabel on selleks, et saaks mugavalt märkida puhastuskordi. Speedlinki sõnul on üks ketas kasutatav kuni 15 puhastustsükliks.

Nagu ülal öeldud, on sellisel puhastuskomplektil nüüd juba kerge ajalooline väärtus, mis iga aastaga aina kasvab. Arvutifriikidele pakub sellise vidina omandamine kindlasti suurt rõõmu ja omamine rahuldust.

Vaata kõiki 1€ maksvaid veebimüügi tooteid siit.

(391)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Speedlink puhastuskomplekt FDD-Drive (SL-6055)
  • Nutikas puhastuskomplekt
  • Mõeldud flopiseadmete puhastamiseks
  • Komplektis puhastusdiskett ning vedelik
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga