'; Karbist välja: Sony ZV-E10 II poolkaader hübriidkaamera

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony ZV-E10 II poolkaader hübriidkaamera

Sony ZV-E10 oli ettevõtte esimene vlogeritele suunatud kaamera, mille eesolevaid objektiive oli võimalik ka vahetada. Samuti oli see üks Sony kõige odavamatest hübriidkaameratest, mis tegi sellest tõelise müügihitti — isegi mina omasin seda mingi hetk, olgugi, et ma ei tegelenud grammigi vlogimisega.

Vaatamata sellele, et ZV-E10 seeria on suunatud eelkõige videoblogijatele (ja sellel on ka vlogeritele vajalikud funktsioonid), siis tegelikult sobib see ka kõikide muude videožanride jaoks, mis võib-olla ei nõua iseenda filmimist.

Sony ZV-E10 II tõestab seda väidet veelgi enam sest antud kaamerasse on pistetud sama poolkaader sensor, mida kasutab ka Sony APS-C kinokaamera ehk FX30 ning samuti Sony APS-C lipulaev ehk a6700. Mis veel parem — ZV-E10 II on nendest kahest kaamerast ligi kaks korda odavam!

Esmapilgul paistab siis uus ZV-mudel nagu järgmise müügihittina, kuid selles artiklis tahan esile tuua ka muid muudatusi ning uuendusi, mida uue põlvkonna mudelil on tehtud. Tule ja saa teada, miks ZV-E10 II on tõenäoliselt parim hübriidkaamera, millega Sony süsteemi siseneda!

Ma ei tea, mida keegi selle infoga peale hakkab, aga ZV-E10 II on pakitud väga armsasse ja pisikesse ruudukujulisse karpi, mis rõhutab seda, kui kompaktne on see kaamera. Lisaks ei leidnud ma karbist ühtegi plastmassist pakendit — seega ZV-E10 II ostul aitad kaasa looduse säästmisele. 

Mida kujutab endast Sony ZV-E10 II?

Kaugelt vaadates paistab ZV-E10 II olevat täiesti identne oma eelkäijaga, kuid silmadega lähemale suumides on disaini muudatusi ikkagi omajagu. Suurem osa oma kerest pärib see oma suurelt vennalt ehk Sony ZV-E1 täiskaader hübriidkaameralt ning sellega kaasnevad mõned tähtsad muudatused.

Kaamera pealt leiad foto/video/S&Q režiimi nupu asemel nüüd hoopis lüliti, mis on kindlasti mugavam ning kasutajasõbralikum viis režiimi muutmiseks.

Lisaks on ka uue põlvkonna ZV-E10 saanud omale 3-kapslise mikrofoni, mis peitub kaamerapealse võre all. Tänu sellele on võimalik Sul menüüst konkreetselt valida, kas soovid heli salvestada kaamera eest, tagant või kõikidest suundadest. Karbist leiad ka tuulekaitse, mille kinnitada kaamera hot shoe külge.

Pöörates pilgu kaamera külje peale, siis sealt leiame samuti meeldiva uuenduse. Mälukaardipesa paikneb nüüd kaamera külje peal, mitte põhjas koos akuga. Lisaks lihtsustatud mälukaardi kättesaamisele on mälukaardipesa nüüd UHS-II kiiruseklassiga, et saaksid võtta maksimumi kaamera uutest ning võimekatest videoresolutsioonidest.

Külje peal paiknevad veel kaamera mikrofoni- ja kõrvaklappide pesad ning ka loomulikult USB-C pesa, mille kaudu edastada andmeid ja kaamerat laadida. Samuti võid USB-C pesa kaudu kasutada ZV-E10 II hübriidkaamerat kui veebikaamerana, kui ühendadad selle oma arvutiga.

Samuti väga märkimisväärne uuendus on NP-FZ100 aku kasutusele võtmine, mis muudab tohutult selle kaamera maksimaalset tööaega. ZV-E10 II suudab salvestada kuni 195 minutit, kuid selle eelkäija üle tunni aja vähem ehk 125 minutit.

NP-FZ100 aku tuleb taaskord kasuks, kui kavatsed ZV-E10 II osta omale B-kaameraks olemasoleva Sony täiskaader hübriidkaamera kõrvale, sest tänapäeval kasutavad need kõik ühte ja samat akut — seega ei ole vaja oma kaameratele eraldi akusid osta ja võid neid vabalt omavahel jagada!

Muu poolest on ZV-E10 II väline disain säilinud samasugusena kui oma eelkäijal ehk rullikuid juurde ei tulnud ning nuppude valik püsib samuti minimaalsena.

Küll aga kasutab uue põlvkonna hübriidkaamera nüüd kvaliteetsemat 1,04-miljoni punktilist pööratavat puutetundlikku ekraani, mille puhul paistis mulle eelkõige silma see, et ekraanil kuvatavad värvid on erksamad ning ilusamad.

Sony ZV-E10 II ekraan on samuti ettevõtte esimene, mis liigub kaamera asendiga kaasa — kui pöörad kaamera vertikaalseks, siis ekraan ning selle peal kuvatavad näidud pööravad ennast samuti vertikaalseks.

See on vahva uuendus, kuid seda nähes jäin ma mõtlema… kuidas sellise asja peale alles nüüd on tuldud? Igatahes, väga mugav ja samas väga lihtsasti teostatav uuendus, mida loodan tulevikus näha ka teistel Sony hübriidkaameratel.

Sony E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS II

Nii nagu paari pildi pealt oled võib-olla juba aru saanud, siis ZV-E10 II küljes on Sony kõige uuem kit-objektiiv. Olen juba ammu mõelnud, millal see iidne ning nüüdseks juba 11-aastane objektiiv välja vahetatakse — ja siin on lõpuks selle asendus!

Ilmselt värskendati kit-objektiivi, et selle välimus läheks paremini kokku Sony uuema disainikeelega, sest tegelikult see ongi ainus muudatus, mis uue põlvkonna kit-objektiiviga on tehtud. Kas Sony oleks võinud ka midagi optilise disaini poolest uuendada? Jah, aga see oleks ilmselt kit-objektiivi ainult kallimaks teinud ja sel juhul kaotaks see oma põhimõtte ära.

Sony 16-50mm F/3.5-5.6 PZ OSS II jääb endiselt pakkuma üsna keskmist pildikvaliteeti, kuid õnneks on see ka endiselt varustatud optilise pildistabilisaatoriga, millega oma kaadreid sujuvamaks teha — selle soovitan kindlasti videotööde puhul sisse lülitada!

Proovisin ZV-E10 II hübriidkaamerat ka käes hoida ning sellega hetkeks mängida. Olles varem kasutanud täiskaadrilist ZV-E1 mudelit, siis võin öelda, et nende kahe menüüd on täiesti identsed. Seda just heas mõttes, sest oma ZV-E1 ülevaates ütlesin, et selle kasutajaliides on kõige kasutajasõbralikum, mida ma üheski Sony hübriidkaameras varem näinud olen.

Puutetundliku ekraani abil oli kõikidele funktsioonidele võimalik väga kergesti ligipääseda ning neid ka muuta. Kõike, mida menüüst leida soovisin oli täpselt seal, kus ma arvasin.

Ühes mõttes on see ZV-E1 mudelist isegi parem, sest ZV-E10 II poolkaader hübriidkaamera kaalub koos aku ja mälukaardiga kõigest 377 grammi — see on rohkem kui 100 grammi vähem oma täiskaadrilisest vennast, mis oli minu meelest juba niigi kerge.

Seetõttu oli ZV-E10 II väga lihtne käes hoida ning see on tähtis omadus just vlogeritele, kes kavatsevad kaameraga filmida käes hoides pikemat aega korraga.

Sony ZV-E10 II videovõimekus

Selles artiklis ma ei sukeldunud üldsegi sügavale ZV-E10 II tehnilisele poolele, aga olles varasemalt omanud FX30 kinokaamerat, mis jagab selle kaameraga sama sensorit, siis võin siin lõpus lühidalt öelda, et tegu on väga võimeka masinaga, mis on suuteline tootma kvaliteeti.

Võrreldes eelmise põlvkonnaga, siis ZV-E10 II suudab filmida 10-bit värvirikkas profiilis ning nüüd kuni 4K 60 kaadrit/sek kõigest 1,1-kordse lisalõikefaktoriga. Samuti on uue sensori suureks eeliseks kiiremad lugemiskiirused, mis vähendavad märkimisväärselt moonutusi nagu rolling shutter efekti, mis oli eelkäijal suureks murekohaks.

Mul on tõsiselt hea meel, et selline kvaliteet on tehtud videograafidele kättesaadavamaks ning nüüd saavad ka kitsama eelarvega tegutsejad luua videosisu, mida ka kinokaamerad toodavad. Mind teades, siis ilmselt varsti leiad selle kaamera ka minu enda fotokotist. Ainus asi, millest ma puudust tunneksin on mehaaniline katik, mida sellel kaameral kahjuks ei ole.

Lõpetuseks

Sony ZV-E10 II toob mitmetuhande eurostest hübriidkaameratest kõige tähtsamad omadused ning pressib need ülikompaktse ja kerge kere sisse.

Kinokaamera kvaliteet, lollikindel kasutajaliides ning rohkem kui 3 tunni jagu salvestusaega teeb sellest ühe, kui mitte kõige parema hübriidkaamera oma hinnaklassis.

Selle kaamera ihaldusväärsust kinnitab see, et kogu esimene partii Sony ZV-E10 II hübriidkaameraid osteti Photopointist juba esimesel päeval ära. Kui soovid ka endale seda uut hübriidkaamerat, siis tõtta Photopointi veebikaubamajja ja esita tellimus kohe, et saaksid olla eelisjärjekorras, kui uus kogus meile uuesti kohale jõuab.

 

Telli Sony ZV-E10 II endale kohe ära – Sa oled seda väärt »

 


PS! Teeme vahetust — too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera/objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Juhul, kui Sul peaks uue kaamera ostuks hetkel rahalisi vahendeid puudu jääma, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi. Nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Sony fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(220)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony ZV-E10 II kere Kampaania
  • 26-megapiksline poolkaader Exmor R CMOS sensor
  • 4K UHD 60p 10-bit 4:2:2 videosalvestus
  • Foto sarivõte kuni 11 kaadrit sekundis
  • 759 faasituvastuspunktiga teravustamine
  • 3" pööratav & kallutatav LCD-puuteekraan
1109€
Sony ZV-E10 II + 16-50mm Kit Kampaania
  • 26-megapiksline poolkaader Exmor R CMOS sensor
  • 4K UHD 60p 10-bit 4:2:2 videosalvestus
  • Foto sarivõte kuni 11 kaadrit sekundis
  • 759 faasituvastuspunktiga teravustamine
  • 3" pööratav & kallutatav LCD-puuteekraan
1209€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast