Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Pentax Optio LS465 digikaamera

Äsja Photopointi poodidesse jõudnud Pentax Optio LS465 kuulub nii hinnaklassilt kui ka tehniliste omaduste poolest soodsamate kompaktkaamerate kilda. Välimuselt erineb see kaamera aga kõigist teistest 99€ piirimail hulpivatest seebikatest. LS465 on nimelt kõige pisem digikaamera, mida mina näinud olen. Pentaxi sõnul on see maailma madalaim, kõrgusega täpselt 46,5 mm. Sellest omadusest on tuletatud ka aparaadi nimi. Lisaks on sel varuks trikk mis lubab esipaneeli välimust muuta vähemalt kümnel erineval moel.

Tehniliste andmete poolest on uhke välimusega LS465 lihtsamat laadi aparaat, sobides igapäevapildistajale, kelle jaoks fotograafia päästikule vajutamist tähendab. Megapikslitega pole siin koonerdatud – neid on tillukesele CCD sensorile jätkunud lausa 16 miljonit. 5x suumiga objektiiv, 2.7″ LCD-ekraan, 720p HD video, standardsed juhtnupud ja pildiprogrammid maalivad pildi tavalisest algtaseme kompaktkaamerast. Välimus on aga on eriline ja see on ka see, millele karbist-välja postitustes enam keskendume. Vaatame siis lähemalt:

Pentax Optio LS465 digikaamera on Photopointis olemas mustas 100.65€, roosas 100.65€ ja lillas 100.65€ värvitoonis. Karbist võtame välja lilla mudeli.

Pentax Optio LS465 digikaamera olulisemad tehnilised andmed:

  • 16 MP CCD sensor
  • f/3.9 – 6.3 objektiiv 5x suumiga; fookuskaugus 28-140mm (35mm ekvivalendina)
  • ISO 64-6400
  • 2.7″ LCD (230 000 px )
  • HD video: (1280×720 px) 30/15  kaadrit sekundis
  • Mõõdud: 46 mm x 101 mm x 22.5 mm
  • Kaal: 122 g

Karbis on: Pentax Optio LS46 digikaamera, laadimisadapter, USB-kaabel, randmerihm, liitiumaku, 10 disainilehte, tarkvara CD, kasutusjuhendid CD-plaadil ja paberil ning garantiitalong.

Väga madala ja pikliku kujuga on see kaamera. Sügavlillat värvi korpus näeb päris hea välja.

Esipaneeli katab läbipaistvast plastikust kate. Objektiivi ümber näha olev must rõngas on väga pehmest, pisut isegi kummisena tunduvast plastikust. Sellele saab küüned taha ajada ja objektiivi ümbert eemaldada. Miks? Sellest allpool. Kumerad küljed, mis pildil pehmema materjalina tunduda võivad, on tegelikult lihtne plastik.

Tagaküljel on vägagi lai LCD-ekraan soodsatele kompaktkaameratele iseloomuliku madala lahutusvõimega (230 000 px).

Standardsed juhtnupud on disainitud kandilistena. Ülal on suuminupp, allpool nupud taasesitusrežiimi ja videorežiimi aktiveerimiseks. Nende all neljasuunaline nupp võtterežiimide, välgurežiimide, teravustamisrežiimide ja pildiprogrammide jaoks. Kõige alumistele nuppudele vajutades saab kuvada ekraanile menüü ja lülitada kaamera automaatrežiimile.

Aku/mälukaardiluuuk on kaamera kujule vastavalt mitte põhja all vaid külje peal. Luuk avaneb ja sulgub väga usaldusväärselt. Mõnus vaheldus kummist katetele, mida pärast oma pessa tagasi toppima peab.

Kaamera all on plastikust statiivikeere ning microUSB pesa. Statiivikeerme kõrval paremal pool on ka kõlar.

MicroUSB pesa on täpselt sesama, nagu nutitelefonidel. Seega ei ole muret, kui adapterit ja kaamerat ühendav kaabel ära kaduma peaks. Seda sobib asendama ka mobiili laadimisjuhe.

Kaamera peal on sisse-väljalülitamise nupp ja päästik.

Optio LS465 digikaamerat võib üldjoontes pidada RS1000 120.98€ ja RS1500 90.48€ kompaktide järglaseks. Ka uue aparaadi välimust saab omanik enda maitse järgi tuunida. Selleks on komplektis kaasas 10 erinevat disainilehte. Peab ütlema, et see disainilehtede kontseptsioon ei ole (vähemalt Euroopas) Pentaxil väga populaarsust kogunud. LS465 põhiline müügiargumentki ei ole enam muudetav välimus vaid kompaktne ja kena disainiga korpus. Kellele meeldib, saab aga ka siin disainilehtedega vallatleda.

Kaamera tuunimiseks tuleb esmalt pehmest plastist rõngas objektiivi ümbert lahti tõmmata.

Läbipaistvast plastikust liist ongi nüüd lahti ning selle saab pealt tõsta.

Liistu alla saab asetada ühe kümnest kaasapandud kujunduslehest ning ongi kaameral hoopis teistsugune ilme.

Kaasapandud kujunduslehed muidugi kõige atraktiivsemad ei pruugi tunduda.

Aga mitte keegi ei keela osavamatel sõrmedel kasutada kujunduslehte šabloonina, et lõigata välja ükskõik kust ükskõik milline endale meelepärane kujundus.

Kui sa soovid soodsat ja pisikest kompaktkaamerat; sellist, millega on lihtne pilti teha, mis mahuks igasse taskusse ning mis näeks ka efektne välja, siis on Pentax Optio LS46 just sulle mõeldud ja tehtud. Mine vaata poes see kaamera üle ning proovi pilti teha. Äkki hakkab meeldima.

(720)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio LS465, must 16 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (28 - 140 mm), pildistabilisaator, 2,6" LCD ekraan, HD video, ülikompaktne korpus
Pentax Optio LS465, roosa 16 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (28 - 140 mm), pildistabilisaator, 2,6" LCD ekraan, HD video, ülikompaktne korpus
Pentax Optio RS1000 Chameleon valge 14 megapiksliga CCD, 4× suumiga objektiiv (35mm ekvivalendina 27,5-110 mm), muudetava disainiga esipaneel, HD video, 3-tolline LCD monitor, liitiumaku.
Pentax Optio RS1500 valge 14 megapiksliga CCD, 4× suumiga objektiiv (35mm ekvivalendina 27,5-110 mm), muudetava disainiga esipaneel, HD video, 3-tolline LCD monitor, liitiumaku.
Pentax Optio LS465 purpur See kaamera on nii pisike, et sa ei usu oma silmi. Samas pildistab selle 16 MP sensor imeilusaid fotosid ning filmib HD videot. Kui sa soovid kaamerat, mis teeks häid pilte, oleks ilus ja kõikjale kaasa võtmiseks pisike, siis on LS465 sinu jaoks see õige
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga