Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Odys 8″ tahvelarvutid Xtreme ja Xpress

Tahvelarvuteid sajab viimasel ajal Photopointi poodidesse nagu tõrusid tammede alla. Saksamaa päritolu elektroonikameistrilt Odys oli siiamaani Photopointi valikus soodsa hinna ja hea populaarsusreitinguga  Genesis 202.32€-nimeline tahvelarvuti (karbist välja postitus). Nüüd on aga päral kaks uut mudelit: Xtreme 202.32€ ja Xpress 192.15€.

Xtreme on soodsam, vajutustundliku ekraani, ühe veebikaamera ja Android 2.2 opsüsteemiga tahvel. Xpress on viimasest 30 € kallim kuid pakub selle eest mahutundlikku ekraani, Android 2.3 opsüsteemi, tiba kiiremat protsessorit ja mälu, USB host porti, kahte kaamerat ja peoga muid pisihüvesid veel. Tunnistan päris ausalt, et need Odyse tahvlid suutsid mulle jätta väga hea mulje. Eriti just Xpress, mis oma mõnusate mõõtmete, mahutundliku ekraani ja hea ühilduvusega on karmiks konkurendiks täpselt sama hinnaga Archos Arnova 10B 232.82€ tahvlile. Kuid vaatame nüüd lähemalt:

Sellised nad on karbi sees olevaina: Odys Xpress vasakul ja soodsam Xtreme paremal.

Võtame esmalt karbist soodsama Xtreme 202.32€ mudeli. Midagi väga xtreemset siit küll esmapilgul paista ei ole.

Siin allpool läheb juba pisut xtreemsemaks. Igasugused vidinad on siin all laiali nagu oleks otse hüppemäelt naasnud.

Odys Xtreme tahvelarvuti karbis on: Odys Xtreme tahvelarvuti, laadimisadapter, puutepliiats, adapter USB mini/USB Type A, nööpkuularid, USB mini kaabel. Tegelikult oli karbis veel ka mõnus venivast matreialist vutlar, mis peitis end salakavalalt kasutusjuhendite pahna all. Seda näeb allpool.

Nüüd teine tahvelarvuti. Nagu näha on siin tegu juba märksa rafineerituma pakendiga. Kui kõvast papist kaas stiilselt tõstetud on, paljastub nahast vutlar ning selle kõrval lisatarvikute lahter.

Tahvelarvuti all on kasutusjuhendid ja kõiksugused tervituskirjad.

Odys Xpress tahvelarvuti karbis on: Odys Xpress tahvelarvuti, nahast vutlar (uuematel komplektidel puudub), laadimisadapter, nööpkuularid, USB mini kaabel.

Ekraanid on mõlemal tahvelarvutil 8.0″ diagonaaliga. Seega on nende mõõtmed ja ka kaal praktiliselt samasugused.

Xtreme on siiski veidi suurem – seda ilmselt tänu oma esipaneelil olevale puuteaugule ja puutetundlikele nuppudele. Xpressil on esipaneelil kõlarid – Xtreme`il on need paigutatud tahvli taha.

Xpress tahvelarvuti juures on disainerid teinud kõvasti tööd, et näidata seda oluliselt õhemana kui ta tegelikult on. Tegelikkuses on paksusenäitajad vaid 1 mm võrra Xtreme kahjuks.

Nööpkuularid

Laadimisadapterid.

Nii Xtreme (üleval) kui ka Xpress (all) pordid on koondatud allaserva. Xtreme`il on seal MicroSD mälukaardi pesa, auk seadme taaskäivitamiseks, laadimispesa, USB mini pesa, 3,5 mm kõrvaklappide väljund ja mini HDMI väljund.

Xpressi alumise serva kõige vasakpoolne element on nihiknupp sisse-välja lülitamiseks ning ekraani automaatse pööramise lukustamiseks. Selle kõrval näeme auku seadme taaskäivitamiseks, mini HDMI väljundit, Mini USB pesa, USB Type A porti, 3,5 mm kõrvaklappide väljundit, mikrofoniaugukest, MicroSD mälukaardi pesa ja laadimispesa. Väga palju ühendusi nii pisikesel alal!

Paremal küljel on mõlemal tahvlil funktsiooninupud – Xpress`il (üleval) helitugevuse reguleerimine ja sisse-välja lülitamine.

Xtreme paremalt küljelt leiame tagasi-nupu, menüünupu ja helitugevuse regulaatori.

Odys Xpress tahvelarvuti detailid

Paremal küljel olevad nupud on tahvelarvuti kohta tavatult kitsad ja väljaulatuvad. Mugav on aga neid vajutada sellegipoolest.

Esiküljel on mõlemal pool ekraani kõlarid.

Sellisest nihikust on tegelikult päris mugav arvutit ooterežiimilt äratada. Orientatsioonisensori lukustusfunktsioon on aga lausa taeva kingitus. Kahju ainult et ekraani ei lukustata mitte hetkel kuvatavasse asendisse vaid alati landscape-positsiooni.

USB Host on selle arvuti üks muljetavaldavamaid funktsioone. Siia saab ühendada mälupulga hiire, klaviatuuri. Odyse kirjade järgi tunneb tahvel ära isegi mõned teatud netipulgad. Selline ühilduvus – eriti 200-250 € hinnaklassis – on ennekuulmatu.

MicroSD kaardipesa on ka kenasti avalik. Mõne jaoks tolmukorjaja, mõne jaoks aga kasulik omadus mälukaartide kiireks vahetamiseks.

Tahvli tagaküljel on kaamera (megapikslite arv teadmata). Kaamerasilm on ka tahvli esiküljel.

Odys Xpress tahvelarvuti detailid

Odys xpress tahvelarvuti on samuti huvitav. Siin keskel püüab pilku optilise sensoriga trackpad, mida saab ka alla vajutada. Selle kõrval olevad ikoonid on tegelikult puutetundlikud nupud. Mulje jäi küll selline, et need on ilmselt (erinevalt ekraanist) mahutundlikud, sest reageerisid ka üpris õrnale puudutusele. Ühte neist nuppudest puutudes lööb see veel mõneks sekundiks helendama. Sellise hinnaklassi tahvelarvutilt poleks nii peent toimimist oodanud.

Alumised pordid lähemalt.

Stereokõlarid on Xtreme tahvelarvutil tagaküljel.

Nupud on siin tahvlitele tavapäraselt lamedad ja korpusega peaaegu ühel tasapinnal

Siin see kurikuulus vutlar, mis alguses mulle varjatuks jäi. Vutlari küljes on ka aas puutepliiatsi kinnitamiseks.

Mõnusalt pehme sametise pealispinnaga – kindlasti vajalik lisatarvik tahvli kaasa võtmisel.

Odys Xtreme ja Xpress tahvelarvutid ekraanilt

Xpress tahvelarvuti ekraanilt vaatab vastu Android 2.3 Gingerbread operatsioonisüsteem. Väga oluline on aga muidugi selle tahvli mahutundlik ekraan, mis reageerib ka kõige õrnemale puudutusele.

Rakendusi pole väga palju kaasa lisatud. Sisemälu on mõlemal tahvlil 4 GB. Seda saab laiendada Micro SD mälukaardi abil.

Nüüd siis Odys Xpress tahvelarvuti kõige olulisim trump. USB port. Siia saab pista mälupulga ning koheselt tunneb tahvelarvuti selle ära.

Paigaldatud File Explorer rakendust kasutades näeb USB seadet ning saab minna sinna faile vaatama. Kui USB on ühendatud, siis kuvatakse pulgal olevad pildifailid ka galeriis.

See ei ole aga veel sugugi kõik. Sellesse porti saab ühendada ka hiire ja ennäe imet – ekraanile ilmub kursor. Hiir toimib suurepäraselt.

Mis aga veelgi kasulikum: sellesse samasse porti saab ühendada ka klaviatuuri. Ükskõik millise USB-ühendusega klaviatuuri. E-mailide, Facebooki staatuste kirjutamine on nüüd lihtsamast lihtsam.

Odys Xtreme tahvelarvutile on peale pandus Android 2.2 tarkvara. Ka see tahvelarvuti suutis mind positiivselt üllatada. Kõige negatiivsemaks omaduseks on sel muidugi vajutustundlik LCD-ekraan.

Rakendused.

Xtreme tahvlil ei ole suurt USB porti. Küll on sel aga kaasas adapter, millega saab tahvli külge ühendada samuti hiiri, klaviatuure ja mäluseadmeid. Android 2.2 tahab aga enne seadete ära tundmist, et menüüst oleks seadistatud USB port USB host režiimi. Xtreme tahvlil tuleb selleks valida Settings, Advanced Settings, USB Bus Mode ning sellele viimasele pressides muuta režiim USB Host Mode`iks.

Odys on valmis saanud päris tõsiseltvõevavad soodsama hinnaklassi tahvelarvutid. Xtreme tahvel ei ole sugugi halb. Kui aga vähegi raatsid, maksa 30 eurot enam ja osta endale Odys Xpress. Mahutundlik ekraan, Android 2.3, USB Host ilma adapterita ja karvavõrra kiirem toimimine on seda väärt!

(541)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Odys Genesis 8,4" tahvelarvuti Mitmekülgne Android tahvel integreeritud e-lugejaga
Odys Xtreme 8" tahvelarvuti Mobiilne Android 2.2 tahvel
Odys Xpress 8" ekraaniga ning Android™ 2.3 operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti
Archos Arnova 10B Tablet 8GB Capacitive Screen 10.1" ekraaniga 8 GB mälu ja mahutundliku puutekraaniga Android tahvel
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga