Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos Bluetooth klaviatuur iPad tahvelarvutile

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-216

Aasta eest tegi Archos valmis Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti 101 XS 385.32€ . Selle pilkupüüdvaimaks osaks oli imeõhuke klaviatuur, mida magnetite abil ka doki ja ekraanikattena kasutada sai. Küll siis vorpisid Androidimehed vilkalt pikki Facebooki staatuseid ja novelle kirjutada, iPadivennad voltisid aga nukralt oma Smart Cover`it ja unistasid järgmisest õnnistegija ilmutusest Cupertinos, mis neilegi säärase väärt vidina tooks. Õndsus saabub aga hoopis otse hundi urust – tundub, et ka Archos ise on enda disainist niivõrd vaimustuses, et otsustas sellise õhukese klaviatuurkatte teha ka iPad tahvelarvutite jaoks. Ka see on valge ja ilus ja imeõhuke ning kinnitub magnetitega iPadi külge. iPad`iga ühendub see aga hoopis Bluetooth-ühenduse abil, mistõttu seda klaviatuuri vabalt ka iPad`ist lahtiühenadtuna kasutada saab. Vaatame lähemalt.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-2

Archos Bluetooth klaviatuuri olulisemad omadused:

  • QWERTY klahvistik
  • Plastikust esikülg, alumiiniumist tagakülg
  • Sisemine liitiumaku Bluetooth-ühenduse toimimise jaoks
  • Mõõtmed: 241 mm x 186 mm x 5 mm
  • Kaal: 240g
  • Ühildub alates iPad 2 tahvelarvutist.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-201

Karbis on: Klaviatuur ise, USB-kaabel laadimise jaoks, dokumentatsioon garantii jms kohta, kiirjuhend.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-202 archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-203

Pealtpoolt on klaviatuur valget värvi, valmistatud plastikust, millel on kergelt pehme pinnakate. Klaviatuur tundub näpu all ja toimib kirjutades täpselt nagu Archos 101 XS klaviatuurgi. Tagakülg on metallist, mis iPad tagaküljega harmoneerudes ilusasti hõbedaselt pärlendab.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-204

Tugijala metalne konstruktsioon tundub aga juba oluliselt vastupidavam, kui Archos 101 XS klaviatuuri plastikust “puri” seda oli. Tugijalal on kolm asendit, mis võimaldavad tahvelarvutit laua peale erinevate kaldenurkade alla seada.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-209

iPad asetub oma pessa, toetub tugijalale ning kinnitub magneti jõul üsna kindlalt tahvelarvuti külge.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-300 archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-301

Kuna klaviatuur on ikkagi üsna õhuke ja kerge – tahvel ise aga päris kaalukas, siis püsib komplekt kenasti üleval tugijala kahes kõrgemas asendis. Kõige madalama puhul jääb duo ebastabiilseks. Tugijala iPadi poolses osa on kenasti kummeerutud et vältida tahvelarvuti libisemist.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-221

Klaviatuuril on külje peal 1 micro usb pesa, kuhu saab sisestada kaasa pandud USB-kaabli. Kuna klaviatuur ühendub iPad`iga Bluetooth abil, siis on selle sees ka väike aku. Selle aku laadimiseks ongi vaja klaviatuur USB-kaabli abil arvutiga ühendada. USB-adapteri olemasolul saad klaviatuuri ühendada ka iPad`i endaga.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-220

Ülal nurgas on nupp, millest klaviatuuri Bluetooth-kiibi sisse külitada saab. Teine, Bluetooth-logoga nuppu on vajalik vajutada seadme esmakordsel ühendamisel – nagu Bluetooth ühendusega seadmetel ikka.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-213

Muidugi harjub iga iPadikasutaja ekraanile kuvatava klaviatuuriga päris kenasti ära, suutes sellel üsna kiiresti teksti sisestada. Üle ega ümber ei saa me aga täpitähtedest, mida klaviatuuril ilma aeganõudvate viipamisteta kohe sisestada saab. Samuti on kasutaja sõrmede all kohe olemas kõik numbrid ja olulisemad märgendid. Kõige ülemisel real on lisaks veel valik otseteid iOS enimkasutatavamate funktsioonide jaoks.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-217

Klaviatuur kinnitub magnetitega iPad tahvelarvuti külge ja nõnda saab seda kasutada iPad kattena. Üheks suureks plussiks selle klaviatuuri juures ongi kompaktsus. (Ainult) töölaual kirjutamiseks sellist mõtet endale hankida ei ole, sest seal on juba mugavam toimetada suurema, täismõõdus Bluetooth-klaviatuuriga. Archose klaviatuur on tehtud sellisteks puhkudeks kui klaviatuuri endaga kaasa vaja võtta on.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-218

Klaviatuur kinnitub iPadi külge nii tugevalt, et kas kasutusjuhendis on selle eemaldamiseks antud näpunäide – ärge tõmmake klaviatuuri otse tahvelarvuti pealt ära vaid keerake seda pisut ning eemaldage siis.

archos-ipad-klaviatuur-bluetooth-214

Kui sul on iPad tahvelarvuti ja sa tahaksid endale füüsiliste klahvidega klaviatuuri, mida oleks hea kõikjale kaasa võtta, siis on Archose klaviatuur sinu jaoks päris hea valik. See on ilus, väga õhuke ning muudab teksti sisestamise, valimise, kopeerimise jne palju kiiremaks kui ekraanile kuvatav klahvistik seda võimaldab. Tule vaata Photopointis veel lähemalt.

 

(2371)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 101 XS 16GB + dokk Uus definitsioon tahvlist
Archos Ultrathin Bluetooth klaviatuur iPadile Õhuke QWERTY Bluetooth klaviatuur, mis sobib perfektselt sinu Apple iPad tahvelarvutile

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast