Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

iPad Air – kas Apple’i uus menuk?

ipadair

 

 

Sissejuhatuseks mõned faktid: Apple’i tahvelarvutite müügi pingerida juhib täna iPad 2. Kokku on Apple’i tahvelarvuteid müüdud 140 miljonit ning õunamärgiga tahvleid kasutab 81% kasutajatest. Ning kokku on spetsiaalset iPad’ide jaoks tehtud 475 000 rakendust.

Kui iPad 3 tuli välje silmapaistva uuenduse, Retina ekraaniga, siis iPad 4 uuendused läksid laial avalikkusel kõrvust mööda so peale 128Gb mahu polnud sellel midagi silmapaistvat või seksikat. iPad5 ehk siis reaalse nimega iPad Air tahvelarvuti on lisaks meeldejäävale nimele pakkuda ka konkreetne tarbijakasu – kergus. See on tahvelarvutite maailmas kaalukaks argumendiks. Pean siin tunnistama, et minu Retina ekraaniga iPad3 kogub tolmu just tänu iPad mini kergemale kaalule.

9,7-tollise ekraaniga iPad Air kaalubki vaid veidi üle 450 grammi (7,9-tollise ekraaniga iPad mini kaalub 312g). Võrreldes iPad 4 tahvelarvutiga on uustulnuk 20% õhem – 7.6mm paksune.

iPad Air protsessor on identne iPhone5S omaga – A7 protsessor koos M7 lisaprotsessoriga on esimese iPadi protsessorist kuni 8 korda kiiremad ning graafika on kokku kuni 72 korda kiirem kui originaalsel iPad’il. Rakendused pidavat end üles laadima kaks korda kiiremini kui varem. Hoolimata fännide kisast on kaamera jäänud paraku samaks so 5Mp iSight esikaamera, mis võimaldab 1080p HD videot. Veel ühe raudvaralise uuendusena on iPad Air varustatud kahe mikrofoniga. Erinevalt iPhone5S-ist pole iPad Air siiski saadaval kuldsena, vaid mudelivalik piirdub hõbedase, valge, halli ja mustaga. Aku kestvus on jäänud valdavalt samaks so kuni 10 tundi.

iPad Airi hind algab 499 dollarist ning saadaval saab see olema 1.novembrist. Esmakordselt maailma ajaloos kuulub nö stardiriikide hulka ka Hiina.  

Allikas: Engadget

(1169)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga