Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilm X20 kompaktkaamera näitab pildiotsijas säriinfot ja lubab kiiret autofookust

X20-1 copy

Fujifilmi 2013. aasta kompaktkaamerate lipulaev on siinsamas. Fujifilm X20 on väliselt vaat et äravahetamiseni sarnane eelmisel aastal esitletud X10 kompaktkaameraga. Seesama f/2.0-2.8 objektiiv, lahutusvõime poolest mitte just kõige parem 460 000 pikslit mahutav 3.0″ LCD-ekraan ja optiline pildiotsija. Uued omadused on peidus aga retrostiilis korpuse sees ning kuigi neid ei ole teab mis palju, on nad siiski üsna olulised. Vaatame neist nelja olulisemat lähemalt:

Esmalt siiski kena video:

Fujifilm X20 olulisemad uuendused

Esimese olulise uuendusena on Fujifilm X20 sensor nn “X-Trans” tüüpi. Sarnaselt Fuji hübriidkaamerate sensoritele ei ole selle ees optilist madalpääsfiltrit, mistõttu peaks salvestatud pildid olema tavalisest teravama joonisega. Madalpääsfilter on tavaliste sensorite ees vajalik abinõu moire artefaktide tekkimise vastu pildil. X-Trans sensori puhul pole aga moire probleemiks, sest siin asuvad erinevaid värve salvestavad pikslid ebakorrapäraselt ja häirivad peenmustrid ei saa pildile nagunii tekkida. Seega – uus sensor, mis lubab paremat fotokvaliteeti.

Seesama sensor on osaline teiseski uuenduses. Nimelt väidab Fuji, et X20 kaamera teravustab väga kiiresti – 0.03 sekundiga. Sarnaselt näiteks Canon EOS 600D 1015.65€ peegelkaamerale või Sony NEX 5R 761.48€ hübriidile on ka X10 sensoril lisapikslid, mis on rakendatud teravustamise teenistusse. Täpsemalt – need teravustavad faasituvastusega.

Kolmas olulisem uuendus on optiline pildiotsija. Sarnaselt X10 kaamerale 537.82€ on selle sees läätsede mehhanism, mis liigub koos objektiivi sisse-välja suumimisega, andes tulemuseks enam-vähem täpse kadreeringu. Nüüd on Fuji aga seda pildiotsijat veelgi täiendanud ning lisanud selle konstruktsiooni õhukese läbipaistva kihi, millel kuvatakse (kaadri servades) olulisemaid pildistamisparameetreid ning kaadri keskosas ristkülikuga hetkel kasutusel olev teravustamisala. Sellist infoga pildiotsijat ei ole siiamaani olnud ühelgi kompaktkaameral.

Neljas olulisem muudatus on üks nupp. Füüsiliselt ei ole küll nuppe lisandunud, kuid seni tagaküljel all paremal olnud RAW nupul on nüüd uus funktsioon. Q-tähega tähistatud nupp avab ekraanil kiirseaded.

Fujifilmi ametlik pressiteade

(767)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 650D + 18-55mm IS II Kit 18 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga autofookus, 3-tolline Clear View II pööratav puutetundlik LCD monitor, DiG!C 5 protsessor, 5 fps sarivõte, EOS tolmueemaldussüsteem, Full HD video.
Sony NEX-5R + 18-55mm must 16,1 megapiksliga APS-C mõõdus CMOS sensor, tolmueemaldussüsteem, BIONZ pildiprotsessor, 3" kallutatav LCD ekraan, RAW failivorming, FullHD video, HDMI, Wi-Fi, DLNA ühilduvus.
Fujifilm X10 12 megapiksliga 2/3'' CMOS sensor, 4× suumiga valgusjõuline objektiiv (28 - 112mm), optiline pildiotsija, EXR protsessor, FullHD video, HDMI, 2,8" LCD, RAW , metallkorpus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga