Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Electronic Entertainment Expo ehk E3 2012 – üllatavalt üllatusvaene

Tõepoolest. Selleaastane E3 arvuti- ja videomängude mess on üllatavalt üllatustevaene. Ja suure tõenäosusega pole mina ainuke, kes niimoodi arvab.

Vähemalt minu jaoks on eile alanud Electronic Entertainment Expo mängumessi suurimaks üllatuseks, et Microsoft on küpsetanud iksboksiküpseks oma ilmakuulsa veebilehitseja – Internet Exploreri. Huzzahh! Mitte, et see nüüd mingi eriliselt hea või tore üllatus oleks, aga üllatus sellegipoolest. Üldse võttis E3-e esmaspäevase prime time’i enda alla Microsofti pressikonverents, millest omakorda lõviosa ampsas omale XBOX 360 mängukonsool.

Microsoft Xbox 360 mängukonsool

Paraku ei suutnud millegi märkimisväärsega üllatada ka mikropehme mängukonsool. Õigupoolest hakkab see vidin traditisoonilise mängukonsooli nime minetama ning muutuma koduseks meelelahtuskeskuseks, mis toob koju kätte erinevad voogmeedia kanalid ja nagu eelpool mainitud, ka interneti.

Kui Kinect õpetas inimesi televiisori ees liikuma, siis uus XBOX kaotab vajaduse isegi teleka juhtpuldil nuppe vajutada, piisab kui oskate oma soove piisavalt artikuleeritult väljendada. Jah, Microsoft on õpetanud XBOX-i aru saama inimkeelest ning vähe sellest, isegi erinevatest keeltest ja dialektidest. Nüüd võib näiteks iga varaliselt vähegi kindlustatud mehhiklane või iirlane diivanil õlut libistades lülituda sujuvalt jalka vaatamiselt sellele “pisut halvemale” kanalile, ilma sealjuures sõrmegi liigutamata. Vaat seda ma nimetan 21. sajandiks. Kui aga õllest liigsed kilod hakkavad kogunema, siis võid sellestsamast XBOX-ist teha endale personaalse treeneri, kellel Microsofti sõnul „planeedi parimate treenerite teadmised“. Ja seda kõike jällegi ilma sõrmegi liigutamata so ühelegi nupule vajutamata. Mugav, kas pole?

Rohkesti tähelepanu oli pööratud ka XBOX-i integreerimisele erinevate nutitelefonide ja tahvelarvutitega. Nii võib teleriekraanil alanud tegevus jätkuda tahvlil või nutitelefonis ja vastupidi. Samuti sai neid väikseid elektroonilisi abimehi kasutada ka erinevate mängude juures abivahenditena.  Paraku pole enamust messil demonstreeritud voogmeediast Eestis saadaval. Arvestades selleteemalise arengu kiirust Eesist võivad kõnealused lõbustused muutuda eestimaalasele kättesaadavaks juba järgneval sajandil.

Uued mängud

Vaadates aga messil tutvustatavate mängude nimekirja on raske haigutust varjata. Seal kipuvad domineerima erinevad, juba tuntust ja populaarsust võitnud mängude jätkud ja lisapaketid. Reeglina siis värskes soustis ehk lihtsalt parema graafikaga. Mõned hallipäised taadid aga nagu näiteks Everquest II oli kohale ilmunud ilmselt puhtast harjumusest. Taatidest olid veel kohal Call of Duty: Black Ops II, Resident Evil 6  (oehh…), Doom 3 BFG edition, Battlefield 3: Armored Kill ja Close Quarters, SimCity, Rock Band, Gears of War ja veel mitmeid pensionäre ja pensionieelikuid. Kompott sisaldab veel ohtralt põmmutamist ja kihutamist, mõõdukalt sporti ja maagiat ning omajagu roppuseid, mille esindajateks olid Family Guy: Back to Multiverse ja South Park: The Stick of Truth.

Punti oli sattunud siiski ka paar teravamat kriiti nagu näiteks Bethesda ülipopulaarse RPG Oblivion multipleier variant The Elder Scrolls Online ning tuntud headuses Wargaming.net’i (World of Tanks) uus hit World of Warplanes (okei, okei, pole eriti fantaasiarikas nimi). Kui lennukishooter’i täpset ilmumisaega pole veel täpsustatud, siis The Elder Scrollsi mitmikversiooni enne järgnevat aastat oodata pole mõtet. See viimane mure vaevas veel paljusid teisigi mänge. Samas – suurem osa messil esindatud meelelahutusest on juba poes saadaval. Mõned paraku juba mõnda aega. Mängude kogu nimekirjaga võite tutvuda siin.

Messikanalit esialgu veel kinni ei pane, lootuses, et äkki on veel oodata midagi üllatavat. Kui „jah“, siis püsige liinil ja homme toome teieni rohkem räpaseid üksikasju. Kui – muidugi mõista – on, mida.

(381)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga