Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI Mavic 2 droonid tulevad 23. augustil. Siin on kõik, mida praeguseks teame

DJI uued Mavic-seeria droonid tulevad 23. augustil. Nii võib nüüd üsna kindlalt väita, sest eelmisel nädalal saatis DJI välja kutsed esitlusüritusele, mis toimub just nimelt 23. augustil. Eesti aja järgi algusega kell 17:00.

Mida sellel üritusel siis täpsemalt esitletakse – sellest on DJI ise kangekaelselt vaikinud. Suve jooksul erinevatest allikatest tulnud informatsioon ei jäta aga suurt kahtlust, et peamisteks esitlusobjektideks on kaks drooni: 2x suumobjektiiviga DJI Mavic 2 Zoom ja tavalisest suurema 1″ diagonaaliga pildisensoriga DJI Mavic 2 Pro. Lisaks võib DJI meid kostitada ka ärikasutuseks mõeldud Mavic 2 Pro drooniga ning uue Osmo-seeria käsistabilisaatoriga (mille küljes saab võib-olla kasutada Mavic Pro II kaamerat).

Siit alt leiad kokkuvõtte kõigest sellest, mida praeguseks (13.augusti seisuga) DJI uute droonide ja gimbali kohta teada on.

Suvisest ootusest ja allikatest

Juuni algul internetti lekkinud foto paljastas Mavic 2 Pro drooni, mille suur kaameramoodul vihjab 1″ sensorile ja drooni tagaosas olev auguke külgmistele põrkesensoritele. Sealsamas esiplaanil on ka seadeldis mis paistab pisikese käsistabilisaatori moodi. 

Kuuldused uutest Mavic-seeria droonidest hakkasid levima käesoleva aasta algul. 1″ sensoriga Mavicut loodeti näha juba märtsis. Esimesed fotod hakkasid internetti levima juuni algul ning DJI siis avalikustatud info kohaselt pidi esitlusüritus toimuma 18. juulil. Aga võta näpust, kohe juuli algul andis DJI teada, et see esitlusüritus jääb ära. Ärajäämise põhjuseks oli soov “et esitlus oleks DJI standarditele vastaval innovatsioonitasemel ja ületaks tarbijate ootusi”.

Kuid oh häda – äkilise plaanide muudatusega ei suutnud kaasa minna Suurbritannija edasimüüja Argos, kelle juulikuu kataloogi oli planeeritud uute Mavic droonide reklaam. See kataloog läks trükki ja ilmselt suviste puhkuste ja muu säärase segaduses jõudis ka ettevõtte klientide kätte. Suur oli nende klientide üllatus (ja DJI turundusosakonna šokk) näha kahte, veel avalikustamata DJI drooni trükikvaliteedis fotot vastu vaatamas. Koos kirjelduste ja olulisemate iseloomustustega. Kataloogi vastav lehekülg nägi välja selline:

See ajakiri ja selles avalikustatud info ongi siiani kõige adekvaatsem ja parem informatsioon kümne päeva pärast esitlemisele tulevate droonide kohta.

DJI Mavic 2 Zoom drooni olulisemad teadaolevad omadused

  • 1/1.7″ diagonaaliga CMOS sensor (pisut suurem kui praegune)
  • 2x optilise suumiga objektiiv. Fookuskauguste vahemik: 24mm – 48mm
  • Dolly Zoom funktsioon – efektsemate videoklippide salvestamiseks; ilmselt suumib kaamera ühe nupulevajutusega sujuvalt sisse või/ja välja
  • Tippkiirus: 72 km/h (praegusel Mavic Pro drooni tippkiirus on 64 km/h)
  • Maksimaalne lennuaeg: 31 minutit (praegusel Mavic Pro droonil 27 minutit)
  • 1080p OcuSync videosignaali edastus – kuni 8 km kauguseni
  • Takistussensorid nii ees kui ka külgedel
  • Active Track 2.0 – kiirem ja targem takistuste tuvastamine.

DJI Mavic 2 Pro drooni olulisemad teadaolevad omadused

  • 1″ diagonaaliga CMOS sensor. Sarnane näiteks Sony RX100 seeria kompaktkaamerate sees olevale
  • Hasselblad kaamera
  • Drooni tippkiirus: 72 km/h (praegusel Mavic Pro drooni tippkiirus on 64 km/h)
  • Maksimaalne lennuaeg: 31 minutit (praegusel Mavic Pro droonil 27 minutit)
  • 1080p OcuSync videosignaali edastus – kuni 8 km kauguseni
  • Takistussensorid nii ees kui ka külgedel
  • Active Track 2.0 – kiirem ja targem takistuste tuvastamine.

 

Uus DJI Osmo?

Juuni alguses lekkinud fotol võib lisaks Mavic 2 Pro droonile näha esiplaanil ka üht teist pisikest seadeldist. Sellise väljanägemisega vidinat DJI tootevalikus hetkel ei ole, mistõttu on tõenäoline, et seegi on veel esitlemata uus toode. Välimuselt meenutab see elektroonilist käsistatiivi ning kui selle kõrvale panna tuntud DJI-informaatori OsitaLV sulest tulnud joonis, siis paistab et gimbal see justnimelt ongi.

Erinevalt senistest Osmo-seeria käsistabilisaatoritest paistab sellel uuel olevat integreeritud (puute)ekraan. Gimbalil on pisem ja nurgelisem korpus ja see on tõenäoliselt mõeldud kasutamiseks uute Mavic 2 droonide kaameratega. Või siis ainult suurema 1″ sensoriga kaameraga. Või mingi eraldiseisva uue kaameraga. Keegi täpsemalt veel ei tea.

 

DJI Mavic Enterprise

Lisaks kahele kommertskasutuseks mõeldud droonile paistab DJI torus olevat ka spetsiaalsem Mavic Pro 2 versioon. See on valmistatud äri- või valitsussektorite vajadusi silmas pidades – varustatud ühenduspesaga drooni peal, kuhu saab sisestada erinevaid spetsiaaltarvikuid. Ülal piltidel on näha DJI Mavic Enterprise droon koos valgustusseadmega (mis võib olla ka vilkur) ja tarvikuga, mis võiks näiteks suuta kas heli tekitada või salvestada.

Kokkuvõtteks

Tuletan meelde, et peaaegu kõik ülal olev info, alates fotodest kuni numbriteni, on praegu veel spekulatsiooni tasemel. Ainus ametlikult kinnitatud fakt on, et DJI ametlik esitlusüritus toimub 23. augustil kell 17:00 – ehk täpselt 10 päeva pärast. Selle 10 päevaga võib veel nii mõndagi uut infot avalikuks saada. Kui saab, siis kirjutame sellest kindlasti siinsamas Photopointi blogis ja uuendame ka seda artiklit.

(603)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga