Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

CES 2016: Bragi kauaoodatud nutikad kõrvaklapid on lõpuks valmis

bragi_intro_background1

Pärast mitmeid edasilükkamisi saavad Bragi nutikad kõrvaklapid  lõpuks valmis.

Dashi nimelised juhtmevabad kõrvaklapid sattusid tehnikafännide huviorbiiti 2014. aastal, mil saksa ettevõtte Bragi lasi käiku ühisrahastukampaania. Projekti eesmärgiks oli luua juhtmevabad kõrvaklapid, mis jälgiksid kandja terviseparameetreid  ning milles oleks integreeritud  ka virtuaalne abistaja, just nagu filmis “Temake”. Vaatamata sellele, et asi tundus olevat liiga hea, et olla tõsi, kogus projekt Kickstarter’il 3.4 miljonit USA dollarit.

Bragi esitles kõrvaklappide prototüüpi mullu tarbeelektroonikamessil ja tootja lubas hakkata Dash’i müüma kevadest. Aprillis need poeletile ei jõudnud ning septembris toimunud IFA’l olid nutikad kõrvaklapid ikka veel prototüübi staadiumis. Selline lubaduste rikkumine ning venitamine tegi nii mõnegi projekti rahastaja üsna pahuraks. Kuid tänavu ilmunud valmisprodukt tõestab, et asi oli ootamist väärt.

Valmisprodukt on kergem, mugavam, ilusam ja funktsionaalsem, kui seda olid loojad esialgses Kickstarteri projektis lubanud.

image8

Erinevalt paljudest teistest juhtmevabadest kõrvaklapidest, kasutab antud agregaat signaali edastamiseks NFMI tehnoloogiat, mis on kasutuses moodsates kuuldeaparaatides. See võimaldab signaalil segamatult liikuda läbi kolju mis omakorda tagab kõrvaklappide veatu koostöö ning parema helikvaliteedi.

Antud seadet on raske nimetada kõrvaklappideks, kuna tegu on palju rohkemaga, kui hariliku heli edasikandva vidinaga. Tegu on miniatuurse nutika muusikapleieriga, mis mängib helipalu, mõõdab kandja vererõhku ja muid terviseparameetreid ning annab nutiseadmele käske.  Näiteks kui sul on klapid kõrvas ja keegi sulle helistab, siis noogutamine annab telefonile käsu kõne vastu võtta ning pea küljelt küljelt raputamisel pannakse toru ära.

Kuigi Dash ei lase muusika kuulamisel kõrvalisel helil kuulmekanalisse pääseda, ei pea kandja ümbritseva keskkonna kuulmiseks klappe kõrvast välja võtma. Tuleb vaid libistada sõrmega üle klapi ning kogu välisilma helid on suurepäraselt kosta. Bragi on näinud vaeva selle kallal, et klapp annaks ka teada, mis suunast üks või teine heli kostub.

Dash kõrvaklapid on juba ühisrahastuse projekti toetajatele laiali saadetud ning üsna varsti jõuavad nutikad kõrvaklapid ka poelettidele. Tootja kodulehelt saab vidina osta 300 € eest.

Vaata kogu kõrvaklappide valikut Photopointi veebipoest >>

Allikas: The Verge , Bragi

 

 

(709)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga