Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Asus PadFone 2 – nutitelefon tahvelarvuti nahas ilma kaant tõstmata

Kui Asus eelmisel kevadel oma PadFone`i esimese mudeli lõpuks turule tõi, tundus see päris mitmeski mõttes ebaküps. Mitmed ülevaated heitsid PadFone`ile ette tarkvarast tingitud vigu suurelt ekraanilt väiksemale (ja vastupidi) ümber lülitades. Lisaks peletas ostjaid seadme rohmakas iseloom ning selle soolane hind. Asus aga usub sellesse mobiiltelefoni ja tahvelarvuti sümbioosi ning toob täna lagedale uuendatud mudeli algsest PadFone`ist. Selle mudeli nimi on Asus PadFone 2 ning tõepoolest – seekord näeb tulemus päris hea välja.

PadFone 2 juures on uuendatud tõepoolest kõike – alates elektroonikast lõpetades disainiga. Tegemist on Asuse jaoks väga olulise seadmega – ehk isegi lipulaevaga. Seade on kokku pandud uhkematest komponentidest, mida hetkel vähegi saada on:

  • 4.7″ Super IPS+ ekraan. Piksleid on sellel 720 x 1280 – seega on ekraani lahutusvõime “retina” klassist (312 ppi). Kaetud tugeva kuid õhukese Gorning Fit Glass klaasiga. Ekraan on võimeline särama väga heledalt – maks. 550nit heledusega
  • Qualcomm`i neljatuumaline 1.5 GHz Snapdragon S4 protsessor
  • Sony BSI sensoriga (13MP) ja f/2.4 maksimaalse avaga kaamera tagaküljel. Kusjuures see kaamera on võimeline filmima 1080p videot kiirusega 30 kaadrit sekundis ning pildistama sarivõttel 100 täislahutusega fotot järjest
  • 2 GB RAM-mälu, 16/32/64 GB sisemälu
  • microSD kaardipesa asemel pakub Asus tasuta kaheaastast pilveruumi 50 GB ulatuses
  • NFC kiip, GPS, kiirussensor, lähedussensor, kaldesensor, kompass
  • 2140 mAh aku, Kõneaega 16 tundi, ooteaega 336 tundi

Tahvelarvuti – nimetame seda siin tinglikult nii, mis sest, et selle sees ju kõiki arvutile omaseid komponente ei ole – tõuseb esile oma ekraani poolest. See on 10.1″ diagonaaliga IPS-ekraan. 1280 x 800 piksliga.

Tahvelarvuti on senisest õhem ja kergem. Selline kompaktsus on saavutatud ühelt poolt telefonipesa kaane eemaldamisega, teisalt doki sees oleva aku mahu mõningase vähendamisega. 6600-lt 5000 mAh peale pole väga midagi hullu.

Oluline muudatus disaini vallas lisaks osiste õhemale ja kergemale olemusele on telefoni ja tahvli ühendamise lihtsus. Telefoni dokkimiseks tahvli sisse ei pea enam lahti kangutama ekraani taga olevat kaant. Selle asemel saab telefoni lihtsalt tahvli taga olevasse pessa libistada. See video näitab, et telefon ei kuku tahvlist välja ka suurema raputamise korral. Lisaks kinnitab Asus, et ümberlülitumine väiksemalt ekraanilt suuremale ja vastupidi toimib nüüd vähem kui sekundiga. Isegi poole e-maili kirjutamise pealt telefoni oma “emasseadme” küljest lahti ühendades kuvatakse väiksemale ekraanile täpselt sama sisu, mis oli murdosa sekundeid tagasi tahvliekraanil.

Aga hind, see kõigi asjade mõõdupuu… Mis võiks olla Asuse uhke PadFone 2 hind? Täna lõuna paiku Milaanos peetud pressikonverentsil teatas Asuse “ninamees” Jonney Shih 32GB mahuga PadFone 2 telefoni/tahvli hinnaks 799€. Mnjaa. Sellise papi eest saab Photopointist juba 64 GB ja 4G modemiga uusima iPad`i 812.32€. Samas – sellele tuleb ju ka iPhone kohe juurde osta…

Mida arvad sina? Kas Asuse PadFone 2 on mõttetu triikraud või asjalik komplekt? Kirjuta kommentaariumis, siinsamas all:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2648)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple iPad 64GB WiFi+4G A1430, must (gen. 3) Tõenäoliselt parima ekraaniga tahvelarvuti maailmas
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga