Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax 150-450mm f/4.5-5.6 telesuum toob tippklassi pildikvaliteedi, 4 seadistatavat autofookusnuppu

DFA150-450_wo_Hood_copie

Ricoh on CP+ fotomessi eel esitlemas uut telesuumobjektiivi Pentax peegelkaameratele. Objektiivi nimetuseks on HD PENTAX-D FA 150-450mm f/4.5-5.6ED DC AW ning see sobib kaaslaseks nii Pentaxi senistele poolkaadersensoriga peegelkaameratele kui ka praegu veel arendusjärgus olevale täiskaadersensoriga aparaadile. See on ilmastikukindla korpuse, kiire teravustamismootori ning profiklassi funktsionaalsuse ja optikaga objektiiv.

Sarnaselt täna esitletavale 70-200mm f/2.8 objektiivile on ka 150-450mm toru varustatud lülitiga mis piirab teravustamiskauguste vahemiku – eesmärgiga muuta autofookuse töö lihtsamaks ja kiiremaks. Samuti on siin olemas ka seesama kolmeasendiline teravustamisrežiimide nupp. Lisaks neile on sellel super-telesuumil aga ka neli autofookusnuppu. nendest on võimalik lihtsalt teravustada – nagu kaamera päästikustki. Ühe lülitinihutusega saab need nupud aga seada teravustama eelnevalt ette määratud kaugusele.

DFA150-450_side_detail

 

Ricohi sõnul on uus 150-450mm objektiiv oluliselt kvaliteetsema optikaga kui sarnase fookuskauguste vahemikuga mudelid tavaliselt. Optilise eelise annavad 3 ED läätse, 1 eriti madala dispersiooniastmega lääts ja mitmekihiline HD vääristus kõigil klaaselementidel. SP vääristus esiläätsel aitab selle pinna hoida puhtana, suumilukustusnihik välistab objektiivi väljavajumise ning eemaldatav statiivikrae on uudse kukkumisvastase mehhanismiga.

HD PENTAX-D FA 150-450mm f/4.5-5.6ED DC AW ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on 2199 €. Objektiiv paisatakse turule aprillikuus.

 

HD PENTAX-D FA 150-450mm f/4.5-5.6ED DC AW tehnilised andmed

  • Fookuskaugus: 150-450 mm
  • Ekvivalentne fookuskaugus Pentax APS-C kaamerate ees: 230-690 mm
  • Maks ava: F4,5-5,6
  • Min ava: F22-27
  • Objektiivi konstruktsioon: 18 elementi 14grupis
  • Ilmastikukindel korpus
  • DC Motor teravustamismootor
  • Vääristused: HD Coating, SP (Super Protect) Coating esiläätsel
  • Vaatenurk: 10.7-3.6°(PENTAX digipeegelkaamerate ees)
  • 16.5-5.5° (PENTAX 35mm filmi kasutavate kaamerate ees)
  • Bajonett: KAF3
  • Min. teravustamiskaugus: 2 m
  • Maks. suurendus: 0.22 x
  • Filtrikeere: 86mm
  • Diafragmaava juhtimine: täielikult automaatne
  • Diafragmalabade arv: 9
  • Ümar diafragmaava 150mm juures: F4.5-8
  • Ümar diafragmaava 450mm juures: F5.6-8
  • Maks diameeter x pikkus: umbes 95 mm x 241.5 mm
  • Kaal (ilma varjuki ja statiivikraeta): umbes 2000 g
  • Kaal (varjuki ja statiivikraega): umbes 2325 g

 

 

pentax-DFA150-450_koos

 

Pentaxi ametlik pressiteade:

5. veebruar 2015

HD PENTAX-D FA 150-450mm f/4.5-5.6ED DC AW

Super-teleobjektiiv PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratele

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. toob välja uue HD PENTAX-D FA 150-450mm f/4.5-5.6ED DC AW super-teleobjektiivi, mis on mõeldud PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratele.

See telesuum katab fookuskaugused vahemikus 150mm kuni 450mm. Tegemist on vahemikuga, mida paljud PENTAXi kasutajad soovinud on. Objektiivil on PENTAXi kvaliteetne HD vääristus, mis tagab eriti teravad ja kõrge kontrastsusega kujutised ka keerukates valgusoludes. Lisaks on objektiivi süsteemis kasutusel kolm ED (Extra-low Dispersion) klaasläätse ja ülimadala hajuvusega klaaslääts. Need hoolitsevad kromaatiliste aberratsioonide efektiivse kompenseerimise eest. Objektiiv on tolmu- ja niiskuskindel, sobides ideaalselt pildistamiseks ka keerukates ilmastikuoludes.

Peamised omadused

1. Super-teleobjektiiv kolmekordse suumiga

Paigaldatuna PENTAX K-bajonetiga peegelkaamera ette katab see suumobjektiiv fookuskaugused 230mm kuni 690mm (35mm kaamera ekvivalendina). Objektiiv on piisavalt kompaktne ja kerge, et pildistada käest loodust, spordisündmusi ja ka lennumasinaid.

2. Eeskujulik pildikvaliteet

Tipptasemel optikas on kasutusel kolm ED (Extra-low Dispersion) klaasläätse ja üks ülimadala hajuvusega klaaslääts. Tänu neile on sfäärilised ja kromaatilised moonutused efektiivselt kontrollitud ning pilt on selge, terav ja kvaliteetne. Objektiivi MTF (Modulation Transfer Function) graafik on disainitud olema parem kui tavapärastel mudelitel samas klassis. Eesmärk on tagada kõrge lahutusvõime ja detailsed pildid. Objektiivi optiline süsteem katab isegi 35mm filmipeegelkaamera kaadri. Tänu sellele on tagatud suurepärase kvaliteedi ja teravusega pildid iga PENTAX digipeegelkaamera ees ning ka ühilduvus tulevaste suurema sensoriga kaameratega.

3. Pildikvaliteeti optimeeriv HD vääristus

Selle objektiivi läätsedele on kantud kõrge kvaliteediga mitmekihiline HD vääristus. Tavapäraste mitmekihiliste vääristustega võrreldes tagab see parema valgusedastuse ning vähem peegeldusi. Seetõttu jäädvustab objektiiv erksaid, kõrge kontrastsusega pilte, milles puuduvad peegeldused ja helgid ning seda ka nõudlikes valgusoludes nagu näiteks vastuvalgus.

4. Tolmu- ja ilmastikukindel konstruktsioon

AW (All Weather) mudelina on selle objektiiv konstruktsioon tolmu- ja niiskuskindel. Objektiivi korpusel on 21 spetsiaalset tihendit mis hoiavad ära niiskuse ja tolmu pääsu objektiivi sisemusse. Kui kasutada objektiivi ilmastikukindla PENTAX digipeegelkaameraga, on tulemuseks välitingimustes vastupidav ja usaldusväärne töövahend. Suurepäraselt ja muretult on võimalik pildistada udus, vihmas, lumesajus ning muudes kohtades kus kaamera võib märjaks saada.

5. Uus kolme asendiga teravustamisrežiimi lüliti

Objektiiv on varustatud PENTAXi poolt välja töötatud Quick-Shift Focus süsteemiga. See lubab kasutajal lülituda pärast kaamera AF süsteemi teravustamist koheselt manuaalse teravustamise režiimi. Kasutatavuse parandamiseks on objektiivile paigaldatud 3-asendiline lüliti. See lubab valida töörežiimiks QFS/A, QFS/M või MF. QFS/A on autofookuse prioriteediga režiim, mis lubab lülituda manuaalse teravustamise režiimi ainult pärast autofookuse teostamist. QFS/M on manuaalse fookuse prioriteediga režiim, mis lubab lülituda manuaalse teravustamise režiimi igal ajal – isegi kui AF süsteem alles toimetab. MF režiim lülitub koheselt manuaalsele teravustamisele kui pöörata objektiivi fookusrõngast. Kolm erinevat režiimi tagavad kiirema ja täpsema teravustamise sõltuvalt pildistatavast või olukorrast.

6. Neli AF nuppu objektiivi korpusel

Stabiilsema AF töö ja objektiivi parema hoidmise tagamiseks asendist sõltumata on selle objektiivi korpusel neli AF nuppu — üks iga 90 kraadi tagant.** Kasutaja saab neile AF nuppudele omistada eelistatud funktsioone. Nende hulka kuuluvad: fookuse eelseadistuse režiim, mis eelprogrammeerib fookuse asendi ning nihutab fookuse koheselt sellesse punkti; ja AF Cancel režiim mis võimaldab jälgiva AF käigus lukustada fookust soovitud punkti.

** PETANX K-3 on praegu ainus mudel mis toetab AF nupu funktsioone. Funktsioonide aktiveerimiseks peab kaameras olema viimase versiooni püsivara.

 

7. Muud omadused

・Vaikne ja sujuv autofookus kasutades objektiivisisest AF mootorit

・Ümar diafragma ava jäädvustab fookusest välja jäävad alad loomulike ja kaunitena, muutes valgusallikate triibuefekti minimaalseks

・Teravustamiskauguse piiraja vähendab AF süsteemi tööaega fikseerides teravustamiskauguse ühele kolmest valikust

・SP (Super Protect) vääristus hoiab esiläätse mustusest puhtana

・Eemaldatav statiivikinnitus uue kukkumisvastase mehhanismiga.

・Suumi lukustus välistab objektiivi väljavajumise kandmisel.

(860)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga