Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Zeiss tutvustas kolme uut Milvus seeria objektiivi

 

Zeiss teatab, et Milvus manuaalse fokusseerimisega objektiivide sarja on lisandumas kolm uut liiget – 15mm f/2.8, 18mm f/2.8 ja 135mm f/2. See teeb kokku üheksa objektiivi sarjas, mis on disainitud pidades silmas praeguseid tippsensoreid ning mõeldes ka tuleviku sensoritele tagamaks parima pildikvaliteedi. Uusi objektiive iseloomustab kaunis bokeh ning eriti efektiivne sisepeegelduse vältimine.

Milvus seeria objektiivid on ka videograafide sõbralikud. Tänu tippklassi vääristustele tagavad läätsed korrektse joonise ka 6K lahutusvõimega filmides ning teravustamisrõngas on suur ja sujuva käiguga. Lisaks on võimalik ZF.2 bajonetiga objektiividel keerata ka avarõngas sujuvalt käima, lubades filmimise ajal muuta märkamatult sissetuleva valguse hulka.

15mm f/2.8 on oma 110 kraadise vaatenurgaga nüüd Milvus seeria kõige laiema vaateväljaga objektiiv. Zeissile omaselt on aga pildikvaliteet terav isegi ka kõige lahtisema avaga pildistades ning moonutused on viidud miinimumini. Selle kõik tagavad 15 elementi 12-s grupis, mis sisaldab kahte asfäärilist elementi ning spetsiaalset läätse osalise anomaalse dispersiooniga.

18mm f/2.8 on optiliselt ehituselt aga 14 elementi 12-s grupis, millest kaks on asfäärilised elemendid. See kompaktne objektiiv võimaldab teravustada 25 sentimeetri kauguselt ning pakub 99,9° vaatenurka. Samuti nagu Milvus 15mm f/2.8, on 18mm puhul viidud moonutused ning kromaatiline aberratsioon miinimumini.

Kolmas uus on Milvus 135mm f/2 teleobjektiiv, tehes sellest Milvus seeria kõige pikema fookuskaugusega toru. Portreefotode jaoks pakub 135 mm kaunist bokehit ning korrigeerib igasugused värvianomaaliad ka kõige lahtisema ava juures. Konstruktsioonilt on 135mm f/2 11 elementi 8-s grupis.

Kõik Milvus seeria objektiivid on pritsme- ning tolmukindlad ning tulevad tugeva metallist bajonetiga, tagades suurema vastupidavuse.

Zeiss Milvus 15mm f/2.8, 18mm f/2.8 ja 135mm f/2 tuuakse müügile 2016. aasta oktoobris.

Allikas: Zeiss

(796)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga