Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Metzi uued välklambid mecablitz 50 AF-1 digital ja mecablitz 58 AF-2 digital

Saksamaa foto- ja audio-videotarvikute tootja Metz on valmis meisterdanud uued välklambid. Tegemist on seniste auhinnatud mudelite uuendatud versioonidega. mecablitz 50 AF-1 digital vahetab välja senise kesktaseme välklambi 48 AF-1 digital 232.82€. mecablitz 58 AF-2 digital võtab aga koha sisse senise lipulaeva 58 AF-1 digital 354.82€ asemel.

50 AF-1 mudelil on oma eelkäijaga võrreldes pisut suurem juhtarv (48 vs 50). 58 AF-2 välklambil on uuendatud suumirežiimi. Mõlemale mudelile on lisatud optimeeritud lukustussüsteemiga varustatud metallist jalg. Täiustatud on välgupirni, orjasilm on võimeline töötama sõltumata kaamera master funktsioonist, lainurkhajuti suudab senise 18 mm objektiivi vaatenurga asemel valgustada 12 mm fookuskaugusega objektiivi vaatenurga laiuselt.

Metz esitleb uusi välklampe laiema avalikkuse ees Kölnis 21. kuni 26. septembrini toimuval Photokina messil. mecablitz 50 AF-1 välklambi soovituslikuks hinnaks Euroopas seab Metz 249€. mecablitz 58 AF-2 vastav näitaja on 399€.

Pressiteade

Photokina innovatsioon 2010: mecablitz 50 AF-1 digital

Menuka mudeli järeltulija

Mecablitz 50 AF-1 digital on TIPA “parim fototarvik 2008” auhinna võitnud 48 AF-1 digital välklambi järeltulija. Lisaks eelmiselt mudelilt päritud headele omadustele on uus mudel saanud ka mitmeid edasiarendusi. Välklambi elegantsel korpusel on metallist jalg, mis tänu optimeeritud lukusüsteemile kinnitub kiirelt ja lihtsalt ühe liigutuse abil kaamera välgupessa.

Juhtarv on suurenenud – see on nüüd 50 (ISO 100 / 21° ja 105 mm fookuskauguse korral). Kõrge sooritusvõimega välgupirni on täiendavalt optimeeritud ning see on välklambi usaldusväärsust ning töökindlust märkimisväärselt suurendanud. Lisaks on uus välklamp varustatud orjasilmaga. Selle abil saab välklampi juhtida kaamera integreeritud välgu abil sõltumata kaamerapoolsest juhtimise (master) funktsioonist. Välgupeasse on integreeritud ka lainurkhajuti, mida sobib kasutada kuni 12 mm objektiivi vaatenurga valgustamiseks (35 mm kaamera ekvivalendina). Uus välklamp on sarnaselt kõigile teistele mecablitz mudelitele saadaval erinevates versioonides, mis sobivad levinud tootjate digitaalsetele kaameratele.

Mudelist sõltuvalt toetab Metz mecablitz 50 AF-1 digital erinevate kaameratootjate välgusüsteeme: Canon (E-TTL ja E-TTL II), Nikon/Fujifilm (i-TTL ja D-TTL, 3D välgurežiim), Olympus/Panasonic/Leica (four thirds TTL), Pentax (P-TTL) ja Sony (DSLR-ADI). Välklambil on uus metallist jalg (välja arvatud Sony versioon).

Arvukad kasutusvõimalused

Uue mecablitz 50 AF-1 abil on kompositsioonivõimalused praktiliselt piiramatud. See võimaldab välguvõimsuse täpset juhtimist. Mitmed võimalused peenhäälestuseks laiendavad loomingulist vabadust. Täielikult kallutatav välgupea koos reflektorkaardi ning lainurkhajutiga avab peaaegu piiramatud võimalused. Orjarežiim ning orjasilm võimaldavad kasutada uut välklampi piiranguteta kaameramudelist sõltuvalt kahes režiimis. Täiendava loomingulise valguse allikana (servo – orivälk) kasutamiseks ei pea kaamera omama juhtvälgu (master) funktsionaalsust. Vastavate mudelite kaamerapõhine traadita TTL juhtrežiim tuleb mängu orjarežiimis (slave).

Võimas ja kompaktne USB ühendusega välklamp

Kuna Metz mecablitz 50 AF-1 digital omab USB liidest, saab Internetist laetud uuendused lihtsasti paigaldada. Kuna 50 AF-1 digital juhtarv on 50, pole see mitte ainult võimas välklamp – seda saab ideaalselt kasutada ka kaudse valgusallikana. Kõigele lisaks on nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt pööratavasse välgupeasse integreeritud väljatõmmatav reflektorkaart.

Versioonid: Canon, Nikon/Fujifilm, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax ja Sony

Ütlematagi on selge, et mecablitz 50 AF-1 digital on saadaval eri versioonides, mis ühilduvad levinud kaameratootjate keerukate välgurežiimidega. Tänu sellele toetab uus välklamp järgmisi režiime: Canon E-TTL ja E-TTL II, Nikon/Fujifilm iTTL/D-TTL/3D, Pentax P-TTL, Olympus/Panasonic/Leica four thirds TTL.

Made in Germany

Metz välklambid esindavad kõrget tehnoloogilist taset ning usaldusväärset kvaliteeti. Neid on toodetud Saksamaal juba üle 50 aasta. See paneb meid unikaalsesse positsiooni – Metz on ainus välklampide tootja, kelle tootearendus ning tootmine toimuvad Euroopas.

Tehnilised andmed

Võimsus
• maksimaalne juhtarv: 50 (ISO 100/21° ja 105 mm)
• hea vastupidavus: kuni 330 täisvõimsusel välgatust 2100 mAh NiMH akudest
• välgu laadimisaeg: 0,1 kuni 3,5 sekundit (vooluallikast ja välguvõimsusest sõltuvalt)
Üldised omadused
• välgupea on liigutatav vertikaalselt (-7/+90°) ja horisontaalselt (300°)
• valgustatud LCD ekraan
• automaatne reflektori asendi muutmine vahemikus 24 – 105 mm
• integreeritud lainurkhajuti kuni 12 mm objektiivi jaoks
• väljatõmmatav reflektorkaart
• modelleeriv valgus (püsiv valgus varjude kontrollimiseks)
• integreeritud AF välgumõõtmine
• välklambi valmisoleku näit ja korrektse särituse kinnitus välklambil ning kaameras
• välklambi töökauguse näit LCD ekraanil
• automaatne väljalülitus
• kiirkinnitusmutriga metalljalg (välja arvatud Sony versioon)
Tulevikuks valmis
• USB pesa kaudu uuendatav tarkvara
Kaamerapõhised välgufunktsioonid
• E-TTL ja E-TTL II (Canon)
• i-TTL, D-TTL, 3D (Nikon)
• P-TTL (Pentax)
• Four thirds TTL (Olympus, Panasonic, Leica)
• ADI (Sony)
• kaamerapõhine TTL orjarežiim
• orjasilm (servo režiim)
Üldised välgufunktsioonid
• TTL välgurežiim
• manuaalne välgurežiim, 8 võimsustaset
• HSS – sünkroniseerimine lühikeste säriaegadega
• sünkroniseerimine särituse alguse või lõpuga
• manuaalne välguvõimsuse kompensatsioon TTL või automaatrežiimis
• automaatne täitevälk
• välgu kahveldus
Vooluallikas
• 4× AA leelis- või liitiumpatareid
• 4× AA NiMH või NC laetavad akud.

Tootjapoolne soovituslik müügihind: 249 EUR.

Metz esitleb mecablitz 50 AF-1 digital ja teisi uusi tooteid Kölnis 21. kuni 26.
septembrini toimuval Photokina messil

Pressiteade

Photokina innovatsioon 2010: mecablitz 58 AF-2 digital

Tippmudeli järeltulija

Kompaktsete Metz välklampide tippmudel on saanud mitmeid optilisi ja funktsionaalsed edasiarendusi. mecablitz 58 AF-2 digital on TIPA “parim Euroopa välklamp 2007/2008” auhinna võitnud 58 AF-1 digital välklambi järeltulija. Lisaks eelmiselt mudelilt päritud headele omadustele on uus mudel saanud mitmeid edasiarendusi. Välklambi korpusel on nüüd metallist jalg, mis tänu optimeeritud
lukusüsteemile kinnitub kiirelt ja lihtsalt ühe liigutuse abil kaamera välgupessa. Toote vastupidavust ning funktsionaalsust tõstavad ka peenemad täiendused nagu uuendatud suumirežiim ja täiustatud välgupirn. Multifunktsionaalsus on laienenud mitme uue omaduse võrra. mecablitz 58 AF-2 digital on varustatud orjasilmaga. Selle abil saab välklampi juhtida kaamera integreeritud välgu abil ning see ühildub ka kaameratega, millel puudub välgujuhtimise (master) funktsioon. Traadita režiimi töökindluse suurendamiseks on orjasilm/sensor integreeritud välklambi esiossa. Lainurkhajuti abil katab välklamp kuni 12 mm objektiivi vaatenurga (35 mm kaamera ekvivalent). Uus välklamp on sarnaselt kõigile teistele mecablitz mudelitele saadaval erinevates versioonides, mis sobivad levinud tootjate digitaalsetele kaameratele.

Mudelist sõltuvalt toetab Metz mecablitz 50 AF-1 digital erinevate kaameratootjate välgusüsteeme: Canon (E-TTL ja E-TTL II), Nikon/Fujifilm (i-TTL ja D-TTL, 3D välgurežiim), Olympus/Panasonic/Leica (four thirds TTL), Pentax (P-TTL) ja Sony (DSLR-ADI). Välklambil on uus metallist jalg (välja arvatud Sony versioon).

Erifunktsioonid eriliste situatsioonide jaoks

mecablitz 58 AF-2 on täiuslik lahendus mistahes fotograafilise olukorra jaoks. Innovatiivne lisareflektor tagab hea valguse portreede pildistamiseks. Mitmed võimalused peenhäälestuseks laiendavad loomingulist vabadust. Täielikult kallutatav välgupea koos reflektorkaardi ning lainurkhajutiga avab peaaegu piiramatud võimalused. Orjarežiim ning orjasilm võimaldavad kasutada uut
tippmudelit piiranguteta kaameramudelist sõltuvalt erinevates välgurežiimides. Orivälgu (servo) režiimi puhul saab kaamerat kasutada lisavalguse allikana ning see ei eelda kaameralt spetsiaalse juhtrežiimi (master) olemasolu. Kaamerast sõltuvad traadita TTL juhtimisrežiimid tulevad mängu orjarežiimis (slave). Lisaks võimaldab automaatrežiim jäädvustada ideaalse pildi ka olukordades, kus kaamera enda TTL juhtimine efektiivselt ei toimi.

Võimas ja kompaktne USB ühendusega välklamp

Kuna Metz mecablitz 58 AF-2 digital omab USB liidest, saab Internetist laetud uuendused lihtsasti paigaldada. Kuna 58 AF-2 digital juhtarv on 58, pole see mitte ainult võimas välklamp – seda saab ideaalselt kasutada ka kaudse valgusallikana. Kõigele lisaks on nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt pööratavasse välgupeasse integreeritud väljatõmmatav reflektorkaart.

Versioonid: Canon, Nikon/Fujifilm, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax ja Sony

Ütlematagi on selge, et mecablitz 58 AF-2 digital on saadaval eri versioonides, mis ühilduvad levinud kaameratootjate keerukate välgurežiimidega. Tänu sellele toetab uus välklamp järgmisi režiime: Canon E-TTL ja E-TTL II, Nikon/Fujifilm iTTL/D-TTL/3D, Pentax P-TTL, Olympus/Panasonic/Leica four thirds TTL.

Made in Germany

Metz välklambid esindavad kõrget tehnoloogilist taset ning usaldusväärset kvaliteeti. Neid on toodetud Saksamaal juba üle 50 aasta. See paneb meid unikaalsesse positsiooni – Metz on ainus välklampide tootja, kelle tootearendus ning tootmine toimuvad Euroopas.

Tehnilised andmed

Võimsus
• maksimaalne juhtarv: 58 (ISO 100/21° ja 105 mm)
• hea vastupidavus: kuni 230 täisvõimsusel välgatust 2100 mAh NiMH akudest
• välgu laadimisaeg: 0,1 kuni 4,5 sekundit (vooluallikast ja välguvõimsusest sõltuvalt)
Üldised omadused
• välgupea on liigutatav vertikaalselt (-7/+90°) ja horisontaalselt (300°)
• valgustatud punktmaatriks ekraan
• automaatne reflektori asendi muutmine vahemikus 24 – 105 mm
• integreeritud lainurkhajuti kuni 12 mm objektiivi jaoks
• väljatõmmatav reflektorkaart
• modelleeriv valgus (püsiv valgus varjude kontrollimiseks)
• integreeritud mitme tsooniga AF välgumõõtmine
• välklambi valmisoleku näit ja korrektse särituse kinnitus välklambil ning kaameras
• välklambi töökauguse näit LCD ekraanil
• automaatne väljalülitus ning nuppude lukustamine
• kiirkinnitusmutriga metalljalg (välja arvatud Sony versioon)
Tulevikuks valmis
• USB pesa kaudu uuendatav tarkvara
Kaamerapõhised välgufunktsioonid
• E-TTL ja E-TTL II (Canon)
• i-TTL, D-TTL, 3D (Nikon)
• P-TTL (Pentax)
• Four thirds TTL (Olympus, Panasonic, Leica)
• ADI (Sony)
• kaamerapõhine TTL orjarežiim
• orjasilm (servo režiim)
Üldised välgufunktsioonid
• TTL välgurežiim
• automaatne välgurežiim 12 automaatse avaga
• manuaalne välgurežiim, 25 võimsustaset
• stroborežiim
• HSS – sünkroniseerimine lühikeste säriaegadega
• sünkroniseerimine särituse alguse või lõpuga
• manuaalne välguvõimsuse kompensatsioon TTL või automaatrežiimis
• automaatne täitevälk
• välgu kahveldus
Vooluallikas
• 4× AA leelis- või liitiumpatareid
• 4× AA NiMH või NC laetavad akud.

Tootjapoolne soovituslik müügihind: 399 EUR.

Metz esitleb mecablitz 58 AF-2 digital ja teisi uusi tooteid Kölnis 21. kuni 26.
septembrini toimuval Photokina messil.

(551)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Metz 48 AF-1 Digital Canonile Välklamp Metz 48 AF-1 Digital Canonile värvustemperatuur: 5600 K juhtarv: 48 (ISO 100, max zoom) režiimid: TTL (ilma eelvälguta), manuaalrežiim, osaline võimsus, Canon E-TTL-Remote slave ühilduvus: Canon E-TTL/E-TTL II...
Metz 58 AF-1 Digital Canonile Välklamp Metz 58 AF-1 Digital Canonile Uus täht kompaktvälkude taevas! Näeb sale välja, mõõdab välku igal võimalikul moel, on intuitiivselt kasutatav ning äärmiselt...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga