Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung valmistab uut digipeeglit

Samsung on kinnitanud, et on valmistamas uut digitaalset peegelkaamerat, mis saab olema märksa erinevam kahest eelmisest eksemplarist, kirjutab Briti fotoajakiri What Digital Camera.

Samsungi digipeeglite sektori juht Young-Bae Kim rääkis, et käesoleva aasta algul esitletud GX-20 ei erinenud väga 2006. aasta Photokina fotomessil näidatud GX-10-st. Uue digipeegliga astuvat Samsung aga päris pika sammu edasi.

Kim ei nõustunud rääkima kaamera tehnilistest andmetest ega täpsematest omadustest. Märkis vaid, et see saab olema eelmistest mudelitest veidi väiksemate mõõtmetega ning peaks valmis saama 2009. aasta teiseks pooleks.

Küsimusele video salvestamise võimaluse kohta uues kaameras vastas Kim: ” See on kindlasti üks omadustest, mida tasub uue kaamera valmistamisel arvesse võtta. Seda tehes on aga vaja ära teha palju tööd, et kõrvaldada puudused, mis esinevad hetkel turul olevatel video salvestamise võimega digipeeglitel.” Photopointi Ajaveebi tagasihoidlik järeldus sellest vastusest on, et video salvestamise funktsiooni Samsungi uuel digipeeglil ei tule.

Nagu eelmised, nii on ka uus digipeegel arendamisel koostöös pikka peegelkaamerate valmistamise kogemust omava Pentaxiga. Samsungi esindaja sõnul laabub kahe firma koostöö vastupidiselt meedias kajastatule suurepäraselt, ning kui üldse mingeid muutusi selles toimuma saab, siis sellised, mis koostööd veelgi laiendavad.

Kevadel ilmus blogosfääris ning internetifoorumites hulgaliselt kirjutisi, mille kohaselt arendavat Samsung välja täiskaadersensorit. Sellest said hoogu juurde lootused Pentaxi täiskaadersensoriga digipeeglist. Ametlikult ei ole Samsung selliseid kuulujutte kinnitanud.

Hoopis vastupidi – Kim ütles, et Samsung keskendub APS-C-mõõdus sensorite ning neid omavate kaamerate arendamisele ning andis mõista, et täiskaadersensorit firma ei ehita ning lähitulevikus ka seda ei plaani. Samsung uskuvat, et APS-c sensoril on veel palju arenguruumi.

Selline suund on mõistlik ja loogiline, kuna Samsung kuulutas ju teatavasti mõned nädalad tagasi, et hakkab välja arendama omaenda versiooni Panasonicu ning Olympuse Micro Four Thirds süsteemist. See vahetatavate objektiividega kompaktkaamera loodetakse valmis meisterdada 2010 aasta kevadeks. Sarnaselt digipeeglitele saab see omama APS-C mõõdus sensorit.

Young-Bae Kim ei soostunud selle kaamera kohta rääkima mitte midagi täpsemat. Küsimusele, kas uus hübriidkaamera saab olema oma väliskujult peegelkaamera-laadne (nagu Panasonicu G1) või pisem, kompaktkaamera-laadne (nagu Olympuse Photokinal näidatud prototüüp), vastas Kim, et Samsung vaatab, kumb variant tarbijaile paremini peale läheb ning otsusteb sellest lähtuvalt.

(129)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga