Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung asub välja arendama vahetatavate objektiividega kompaktkaamerat

Elektroonikagigant Samsung on välja töötamas uuenduslikku, vahetatavate objektiividega digitaalset fotokaamerasüsteemi, kirjutab Suurbritannia fotoajakiri Amateur Photographer.

Samsungi uus kaamerakontseptsioon sarnaneb hiljuti Panasonicu ning Olympuse poolt välja kuulutatud Micro Four Thirds süsteemile. Hetkel veel ilma nimeta Samsungi uutesse hübriidkaameratesse on plaanis monteerida firma enda 14 MP APS-C mõõdus CMOS sensorid.

Innovatiivsete aparaatide jaoks on juba loodud uus bajonett ning esimesed prototüüpobjektiividki on Samsungi sõnul valmis.

Samsung toonitab, et nende väljatöötatav kontseptsioon ei ole mingit pidi seotud Micro Four Thirds süsteemiga. Sarnanevad need aga teineteisele sellegipoolest.

Mõlemad kasutavad kadreerimiseks optilise pildiotsija asemel elektroonilist pildiotsijat ning LCD otsevaadet. Optilise pildiotsija süsteemi eemaldamine võimaldab luua väiksema ning kergema kaamera. Objektiivi kinnitustasandi liikumine sensorile lähemale laseb toota samade vaatenurkade juures väiksemaid, kergemaid, odavamaid (aga samas ka väiksema valgusjõuga) objektiive.

Üldine kontseptsioon on neil kahel süsteemil seega identne. Samsungi kaamerad saavad olema aga suuremate sensoritega. See võib tuua firmale eelise ning avalduda sama pikslite arvu korral sensori suuremas valgustundlikkuses ning väiksemas digimüra tasemes.

Samsungi sõnul ei ole objektiivide tootmine talle sugugi nii uus valdkond, nagu võiks esmapilgul arvata. Firmal on pikaajalised optika valmistamise kogemused teistes tehnikavaldkondades kaasa arvatud Samsungi enda kompaktkaamerad. Kaamerakeresid on Samsung tootnud alates 1970-st aastast.

Peegelkaamerate turule, Nikoni ja Canoni kõrvale, on Samsungi esindaja sõnul hetkel väga keeruline trügida. Seetõttu otsustati arendada oma digitaalsete fotoaparaatide tootmist täiesti uues suunas ning uue kompakt-peegelkaamera hübriidiga loodetakse tõusta kiirelt turuliidriks.

Uut süsteem on Samsungil plaanitud valmis teha 2010 aasta kevadeks ning turule võiks see firma sõnul jõuda sama aasta sügisel.

Micro Four Thirds süsteemist loe lähemalt siit.

(136)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga