'; Panasonic Lumix GH7 - legendaarne seeria sai lõpuks töökindla autofookuse

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic Lumix GH7 — legendaarne seeria sai lõpuks töökindla autofookuse

Videotegijate seas üks populaarseimaid hübriidkaameraid on aegade jooksul olnud Lumix GH5, mis oli suuremas osas oma ajast ees, kui välja jätta vaid üks kiiks ehk selle autofookus. Loodeti, et sellele leitakse lahendus järgmise väljalaskega ehk Lumix GH6 mudeliga, kuid kahjuks päris nii see ei läinud.

Tänaseks on GH-seeria taaselustatud, sest avalikustatud on uue generatsiooni Panasonic Lumix GH7, millest iga MFT kasutaja on unistanud. 

Panasonic Lumix GH7

Panasonic Lumix GH7 — mida on uut?

Võrreldes uut GH7 mudelit oma eelkäija GH6 isendiga, siis väljaspoolt on väga keeruline arusaada, et tegu on erinevate kaameratega, kui Sa just nende nimesilte ei loe.

Mina võtan seda pigem positiivsena, sest see võimaldab GH6 kasutajatel hõlpsasti üle minna uuele kaamerale ning säilitada näppude lihasmälu, sest kõik nupud ja rullikud on täpselt sama koha peal, kus enne.

Samuti on säilitatud suuremas osas menüü disain ja paigutus ehk kui oled varasem Panasonic hübriidkaamera kasutaja, siis Sul ei tohiks olla mingit probleemi ka selle mudeliga ära harjumisega.

Kuid ära lase selle identsel disainil ennast petta, sest seespool on Panasonic näinud kõvasti vaeva, et teha Lumix GH7 mudelist kõige kõvem Micro Four Thirds hübriidkaamera, mida me seni näinud oleme.

Lumix GH7 südameks on 25,2-megapiksline Micro Four Thirds BSI CMOS sensor, mis kasutab uuenduslikku faastuvastus tehnoloogiat kiire ja täpse autofookuse jaoks.

Seni on olnud vaid kolm Panasonic kaamerat, mis kasutavad faastuvastust ning nende seast on vaid üks Micro Four Thirds sensoriga kaamera — Lumix G9 II, mida paljud on kiitnud ning isegi kasutusele võtnud oma GH-seeria kaamera asemel, just eelkõige uuendusliku autofookuse pärast.

Panasonic Lumix GH7

GH7 mudelis on kasutusel ka kõige uuem Venus Engine protsessor, mis on ettevõtte sõnul 2 korda kiirem võrreldes GH6 kaameras leiduva protsessoriga. Võimekam protsessor võimaldab kõrgemaid resolutsioone, bitikiiruseid ja palju veel.

Videosalvestuste poolest võimaldab Lumix GH7 salvestada kaamerasiseselt kuni 5.7K 30 kaadrit/sek ProRes 422 HQ ja ProRes RAW HQ režiimides. Kõrgema kaadrisageduse jaoks, et saavutada aegluubis videoid on saadaval ka näiteks Full HD 240 kaadrit/sek režiim (4:2:2 10-bit).

Veelgi rohkemat paindlikust pakub GH7 võimekus salvestada open-gate formaadis, mis võimaldab salvestada videoid kogu sensori ulatuses ehk 4:3 kuvasuhtes. Valikus on ka 3:2, 16:9, 1:1 ning 9:16 kuvasuhted.

Panasonic Lumix GH7

Lisaks uuele hübriidkaamerale tuli Panasonic välja ka uue XLR adapteriga, mis kannab nime DMW-XLR2.

See vinge vidin annab GH7 hübriidkaamerale võimekuse salvestada 32-bit float heli, mis on üsna populaarseks teemaks saanud viimastel aastatel. Lühidalt selgitades, see on dünaamiline helisalvestus, mis on järeltöötluses tohutult paindlik ning vähendab riski oma helisalvestust “clippida” kas liiga valjult või vaikselt.

Panasonic DMW-XLR2 abil saad oma GH7 kaameraga salvestada 4-kanalist heli, millest kaks kanalit on XLR’id ja teised kaks on 3,5mm helipesad.

Sarnaselt oma eelkäijale, siis GH7 mudelil on samuti aktiivne jahutussüsteem, mille abil võid praktiliselt lõpmatuseni filmida, või vähemalt seniks kuni mälukaart on täis või aku on tühi. Ühesõnaga, ülekuumenemine on kindlasti viimane põhjus, miks Sinu salvestus võiks järsku katkeda selle kaameraga.

Ning vaatamata seda, et kaameras on ventilatsiooni augud, siis sellegi poolest on GH7 pritsme- ja tolmukindel ning peab vastu ka ekstreemsematel temperatuuridel, olgu need miinuskraadid või +40°C kuumus.

Lumix GH7 kuvab oma sisu 3,68M punktilisel OLED elektroonilisel pildiotsijal (0,8-kordse suurendusega) ning pöörataval/kallutataval 3-tollisel 1,8M punktilisel puutetundlikul ekraanil. Muide, elektrooniline pildiotsija on päritud Lumix G9 II mudelilt ning see on pisut parem kui GH6 versioonil.

Muu poolest võid oodata neid samu häid funktsioone ja omadusi nagu Panasonic hübriidkaameratel ikka, nagu näiteks üks maailma parimaid keresiseseid stabilisaatoreid, mis on GH7 mudelis hinnatud kuni 7,5-stopini.

Uuenduslik hübriidkaamera jõuab Photopointi esinduskauplustesse eeldatavalt juulikuu keskel, kuid nagu ikka, siis kindel soovija saab eeltellimuse kohe ära vormistada.

 

 

Eeltelli Panasonic Lumix GH7 ja koge kvaliteeti koos töökindla autofookusega »

 


Kui Sa ei tea, mida oma vana kaameraga peale hakata, siis on võimalus see meile pakkuda ning nõnda saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Kahtlemata on uue kaamera ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Panasonic fototehnika ametlik ja pikaajaline premium partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(50)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DC-GH7 kere
  • 25,2-megapiksline Micro Four Thirds BSI CMOS sensor
  • 5.8K 30p, 5.7K 60p & C4K 120p videosalvestus
  • 5-suunaline stabilisaator, kuni 7,5 stoppi
  • 3" pööratav & kallutatav puuteekraan, OLED pildiotsija
  • Pritsme-, tolmu- ja külmumiskindel korpus
2199€
Panasonic Lumix DC-GH7 + 12-60mm f/2.8-4.0
  • 25,2-megapiksline Micro Four Thirds BSI CMOS sensor
  • 5.8K 30p, 5.7K 60p & C4K 120p videosalvestus
  • 5-suunaline stabilisaator, kuni 7,5 stoppi
  • 3" pööratav & kallutatav puuteekraan, OLED pildiotsija
  • Pritsme-, tolmu- ja külmumiskindel korpus
2799€
Panasonic Lumix DC-GH7 + 12-60mm f/3.5-5.6
  • 25,2-megapiksline Micro Four Thirds BSI CMOS sensor
  • 5.8K 30p, 5.7K 60p & C4K 120p videosalvestus
  • 5-suunaline stabilisaator, kuni 7,5 stoppi
  • 3" pööratav & kallutatav puuteekraan, OLED pildiotsija
  • Pritsme-, tolmu- ja külmumiskindel korpus
2399€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga