Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon D90 – esimene videot salvestav digipeegel maailmas

Nikon annab täna vastulöögi saates lahinguväljale uue peegelkaamera D90.

See löök tõotab vägagi tõenäoliselt tulla allapoole vööd, kuna Nikon on teinud esimesena valmis digitaalse peegelkaamera, mis on võimeline salvestama videot.

Arvata võib, et vingematele RAW-ässadele ei avalda selline omadus karvavõrdki muljet. Seda enam, et klipi salvestusvõimalused jäävad paremate hetkel saada olevate digikompaktide ees siiski veidi kahvatuks.

See aga ei loe kaubanduskeskustes ringi tormavatele põlevate silmadega hordidele. Loeb see, et salvestusvõimalus ON. Ja kaubaks ta lähebki.

Üldiselt ei ole filmiklipi näitajad halvad – 24 kaadrit sekundis, kaadri pikslite arv 1280×720 ning lisaks sellele veel objektiivisisene pildistabilisaator, mille funktsionaalsus ületab kordades kõik kompaktkaamerates kasutatavad stabilisaatorid. Lisaks sellele on peegelkaamera puhul tegemist märksa suurema sensoriga kui digikompaktil, mistõttu saab filmida edukalt ka hämarates oludes oluliselt väiksema müratasemega.

Sellegipoolest on filmiklipi funktsioonil ka kitsaskohti, milliseid parematel kompaktkaameratel ei esine.

Näiteks on säritus fikseeritud kogu klipi ulatuses, ei ole võimalik salvestada stereoheli ning filmimise ajal ei tööta autofookus – teravustama peab käsitsi. HD klippi on võimalik salvestada vaid 5 minutit – hoidmaks ilmselt ära sensori ülekuumenemist.

Eilse Canon 50D väljakuulutamisega kaasnenud 40D 6.09€ hinna langus asetab viimase peaaegu samale pulgale täna esitletava Nikon D90-ga. Tehniliste andmete võrdluseski on kaamerad samal pulgal, Nikonil on ehk pisike edumaa.

D90 sensor on sama pikslite arvuga, mis D300 – 12 MP. Pikslid sensoril on seega sama suured, siiski rõhutab Nikon, et tegemist ei ole päris sama sensoriga. Kuigi D90 muundab andmed digitaalseks 12 bitiga (80D 14 biti asemel), väidab Nikon, et müratase kõrge ISO väärtuse puhul jääb samaks, kuna uus kaamera kasutab sama müra vähendamiseks sama tehnoloogiat, mida pooleldi profimasin D300 81.32€.

Nikoni väitel on D90 pildistamiseks valmis 0,15 sekundiga (D80 6.44€ – 0,18 s) ning viivitus päästikule vajutamise ja särituse vahel 65 millisekundit (D80 – 80 ms).

D90 kere konstruktsioon ja välimus on identsed D80 omale – uus kaamera töötab sama aku ja akutallaga, tal on samasugused juhtmevaba välgu juhtimisvõimalused ning samad sünkroonvälgu funktsioonid. D90-l on sama tolmueemaldussüsteem, mis D300-l.

Nikon D90 tuleb turule Septembris ning saab maksma orienteeruvalt 14500 EEK

Nikon D90 ametlik pressiteade:

Lõpuks ometi – videolõike salvestav keskklassi digipeegel

Nikon Europe teatab täna suurest sammust edasi keskklassi DX-formaadi D-SLR tootesarjas: esitletakse mudelit D90. Maailma esimese videot salvestava keskklassi digipeeglina pakub see märkimisväärne kaamera tõeliselt kinemaatilisi tulemusi, oivalist pildikvaliteeti ning Nikoni uue põlvkonna DX-formaadi lipulaeva D300 uuenduslikke funktsioone. D90 kvaliteet on garanteeritud 12,3 megapiksli, uue disainiga DX-formaadis CMOS-pildisensori ja Nikoni enda EXPEED pilditöötlustehnoloogiaga.

Täiustatud funktsioonid, nagu vaade reaalajas (Live View), stseenituvastus, Active D-Lighting, Picture Control ja ISO-tundlikkuse ulatus 200-3200 (lisaks ISO 6400 ekvivalent Hi1 ja ISO 100 ekvivalent Lo1) võimaldavad rakendada loovust peaaegu igas tegevuspaigas. Kaamera ergonoomiline intuitiivse nuppude paigutusega korpus tagab nende funktsioonide hõlpsa kasutamise.

Jordi Brinkman, Nikon Europe B.V. tootejuht: „D90 kombinatsioon D300 pilditehnoloogiast ja uudsetest funktsioonidest, nagu LiveView, D-Movie, stseenituvastus ja Picture Control, kinnitab veelkord Nikoni juhtivat rolli pilditöötlustehnoloogias.

Lisades uudsed, kõrgetasemelised omadused nagu CMOS-pildisensor ja äärmiselt lai ISO-tundlikkuse ulatus, oleme veendunud, et uus kaamera meeldib kõigile kirglikele fotograafidele.”

Oivaline pildikvaliteet

DX-formaadis täiustatud CMOS-pildisensor ja 12,3 efektiivset megapikslit tagavad D90 piltide suurepärase detailsuse ja jätavad piisava kvaliteedivaru suurenduste tarvis. ISO-tundlikkuse vahemikud 200-3200 (ISO 6400 ekvivalent Hi1 ja ISO 100 ekvivalent Lo1) tagavad madala müratasemega rikkalike detailidega pildid, mille toonivarjundite rohkus on ootusi ületav.

D90 EXPEED tehnoloogia on optimeeritud kõrgkvaliteedilise, suure kiirusega pilditöötlusvõime saavutamiseks, millega on tuntust kogunud Nikoni professionaalsed digipeeglid. Täiustatud on ka muid funktsioone, nagu LiveView teravustamine ja uus näotuvastussüsteem. Kõrge kontrastsusega valgustussituatsioonides pildistamisel väldib D-Lighting detailide kaotamist, tasakaalustades särituse tumedate ja eredate alade vahel. Loomingulisuse laiendamiseks võimaldab Picture Control kohandada piltide väljanägemist ja emotsiooni kuue seadistuse abil, mille hulka kuuluvad uued portree ja maastik valikud.

Abistav käsi

D90 stseenituvastussüsteem, mida rakendati juba Nikoni lipulaevadel D3 ja D300, kasutab pildistatava stseeni ja värviinfo analüüsimiseks 420 piksliga RGB-sensorit. Selle informatsiooni alusel toimub teravustamise, säriaja ja värvustasakaalu optimeerimine vahetult enne säritust. D90 on suuteline eristama piltidel kuni viie inimese nägu, andes neile parima täpsuse teravustamisel ja loomulikumad nahatoonid. Kaamera 11-punktiline automaatse teravustamise režiim kasutab värviinformatsiooni liikuva objekti kaadris teravana hoidmiseks.

Kui soovitud kompositsiooniga kaader on võetud, hõlbustavad D90 pildiredigeerimisfunktsioonid piltide täiustamist kaamerasiseselt. Saadaval on uued viimistlusvalikud: „moonutuskontroll” reguleerib objektiivi moonutusi, „sirgestamine” korrigeerib kaadri horisontaalset kallet ja „kalasilm” loob pildile kalasilmobjektiivi efekti. Kaameral leidub ka rohkelt valikuid õige ülesvõtte vaatamiseks ja väljavalimiseks, kaasa arvatud 72 kaadri taasesitus, kalendrivaade ja pildi suurendatud osa histogrammi kuvamine.

Reaalajas ja elav

D90 on esimene videosalvestusrežiimiga keskklassi digipeegel, mis võimaldab motion-JPEG vormingus jäädvustada loomingulisi suurepärase kvaliteediga videoklippe. Tavalise videokaameraga võrreldes võimaldab D90 suurem pildisensor kõrgemat pildikvaliteeti ning kehvades valgustingimustes salvestamisel silmatorkavat ISO sooritusvõimet ja väiksemat teravussügavust.

Lai NIKKOR objektiivide valik pakub loomingulist vabadust alates kalasilmast kuni super-teleobjektiivideni, lisades filmidele loomingulisust ja emotsionaalset mõju. Tänu unikaalsele kõlar/mikrofon süsteemile saab kaameras filme esitada koos heliga.

D90 silmatasandi pentaprismaga pildiotsija pakub 96% vaatevälja. Kui pildiotsija kasutamine ei ole praktiline, vajutage D90 Live View nuppu ja 3-tolline 920 tuhande piksli ja 170˚ vaatenurgaga LCD ekraan toetab kompositsiooni leidmist reaalajas kolmes kontrastituvastusega automaatses teravustamisrežiimis: näoprioriteet, lai ala ja normaalala. Kui olete kaamera seadistamise osas ebakindel, katsetage ilusate ning teravate piltide saamiseks täiustatud stseenirežiime, nagu Active D-Lighting ja Picture Control.

Jäädvusta olulised hetked

Vähe on asju mis häiriksid rohkem kui aku tühjenemine parima ülesvõtte hetkel. Nikon on loonud D90 äärmiselt tõhusana, võimaldades ühe akulaadimisega teha umbes 850 pilti. Korrektne säritus põhineb täpsel katikul, seetõttu on D90 elektroonilise juhtimisega katikumehhanism spetsiaalselt loodud pikka ja vigadeta tööd silmas pidades ning on läbinud põhjaliku 100 000 särituse testi.

Otsustavat ülesvõtet aitavad tabada kaamera muljetavaldav 0,15-sekundiline käivitusviivitus, 65-millisekundiline katiku vabastusviivitus ja sarivõttekiirus 4,5 kaadrit sekundis. Piltide jagamine ja organiseerimine on tehtud äärmiselt hõlpsaks – kaameral on 72 pisipildi kuva, taustaheliga Pictmotioni slaidiesitused, piltidele geoinfo lisamise võimalus eraldi müüdavat GPS-i kasutades, kiire piltide üleslaadimine veebialbumisse „my Picturetown” ning HDMI-ühilduvus.

(862)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Album B 10x15/100 M-2 Eliza Album B 10x15/100 M-2 Eliza
Jobo pildiraam digitaalne 7" Nano Pro Jobo pildiraam digitaalne 7" Nano Pro Superõhukene (alla 1 cm) 7" ekraaniga digiraam koos juhtpuldiga, mille alumises servas on puutetundlikud nupud kõigi tähtsamate funktsioonide juhtimiseks. Need nupud muutuvad...
Pildiraam Oskar G 10x15 W Pildiraam Oskar G 10x15 W.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga