Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 9. RMK

Kohtume metsas. Just niimoodi tervitab sind RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) uusim üllitis – väike programm Android nutitelefonide ja tahvelarvutite jaoks. Suvi on küll läbi, aga metsas on palju veel avastada. Sama ka RMK programmis, linnainimesele avaneb taskuseadmes uus ja huvitav maailm, mis on väljaspool harjumispärast linnakeskkonda.

Funktsionaalsus

Alustada tuleks parem sellest, et vähemalt üks kohalik (ning eestikeelne) programm, mille loomisel on mõeldud lõpptulemi peale. Noh, jah, teostuse koha pealt ei taha eriti kommenteerida. Kahjuks osadel seadmetel see programm korrektselt ei toimi, loodame, et uuem programmi versioon ka need parandab.

Aga funktsionaalsusest endast. Programm ise võtab veebist info ning kuvab seda Android seadmes. Seega, uue info tulekul ei pea uuemat versiooni alla laadima. Seda enam, et kuvatakse ka ilmaprognoose ning RMK uudiseid.

Programmis on võimalik sirvida RMK matkaradasid, metsamaju ja kõike muud, mis nende kahe kategooria vahele jäävad, nii asukoha järgi (maakonniti), vaadata, mis sinu ümber olemas on ning ka puhkepaiga liigi järgi. Info kuvatakse mugavalt läbi Google Maps’i, seega on navigeerimine sellel kaardil äärmiselt mugav. Kui sobiv puhkekoht leitud kas kaardilt või loendist, saab valida juhendid, kuidas soovitud kohta jõuda. Samas on olemas ka lisainfo sihtkoha kohta (ligipääs, kirjeldus jms). Mis võiks lisaks olemas olla, on näiteks matkaradade kaart ise. Et kuidas rada reaalselt kulgeb ning seda läbi Google kaardiprogrammi.

Teine rühm, nagu eelnevalt mainitud sai, on lisainfo. Alates ilmainfost ja prognoosidest, lõpetades RMK uudistega. Viimasega ei ole eriti midagi kasulikku peale hakata, sest tegu on pressiteadetega. Ilmainfo samas võib osutuda päris kasulikuks, kui on soov matkama minna ja muud allikat käepärast pole. Ning ilmateate võiks ka programmisiseselt lahti laadida, kuna ilm.ee, kuhu suunatakse, puudub korralik mobiilvaade ja väikesel ekraanil natuke raske lugeda.

Kolmandaks on metsaandide nimekiri ja välimääraja. Metsas olles on hea tuvastada, mis seenega või marjaga tegu on. Programm lubab ka valida vastava seene või marja leiukohtasid, minu HTC telefon seda infot millegipärast kuvada ei tehtnud. Kuvas kaardil hoopis eelpool kirjeldatud matkaradasid.

Samas on olemas ka saaduste kirjeldused ning kuidas neid säilitada või söögiks ette valmistada. Ning mõned retseptid. Selle kasumlikkus on vist ainult siis, kui oled keset metsi matkamas ning kõht tühjaks läinud. Kodus köögis olles on ka paremaid retseptiallikaid saadaval.

Kõigele sellele on kaasa pandud ka matkamehe ABC. Kuidas metsas olla, mida kaasa võtta ning millele tähelepanu pöörata. Metsavõõral inimesel võib see päris kasulikuks osutuda.

Kelle jaoks?

Ühes küljest raske öelda, kelle jaoks RMK lasi selle üllitise teha. Teisalt, see on hea abimees metsavõõrale inimesele, kes satub Pirogovi pargist karmimasse loodusesse pigem juhuslikult, mitte planeeritult. Sellisel juhul võib see pisikene programm päeva päästa.

Teisalt ka inimesele, kes metsa läheb plaanipäraselt, kuid ei tea, kust metsaande leida. Või siis metsas olles saab olemasolevast andmebaasist leida seene söögikõlblikkuse kohta natuke lisainformatsiooni.

Päris koopamehele või kodanikule, kes vabal ajal metsas on, kahjuks sellest programmist hetkel suurt lisakasu pole, kui siis ainult avastamaks RMK hooldatavaid matkakohti või metsaonne.

Kokkuvõte

Tegu on metsavõõra inimese jaoks hea lahendusega. Kui ainult parandaksid need pisikesed arenguanomaaliad, mis noort programmi vaevavad. Inimesele, kes metsas on rohkem käinud kui kaks korda elus, kahjuks sellest kasu ei saa palju. Jällegi linnainimesele kelle metsaskäik piirdub Elistvere looduspargi või Taevaskoja külastamisega korra dekaadis, on avastamisrõõmu palju.

RMK Android Market`is

(405)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga