Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 82. Umano ning kuula oma uudiseid siis, kui lugeda ei ole aega

umano_avang

Just siis kui mõtlen, et uudisterakendustega ei ole võimalik millegi väga uuenduslikuga turule tulla, leian Google Play Store‘st midagi uut. Tänaseks uueks rakenduseks on Umano – rakendus, kus uudised loetakse sinule ette selle asemel, et ise pisikest teksti taga ajada telefoniekraanilt. Rakendus, kus uudiste lugemine ei ole saavutatud häälesüntesaatoriga, vaid kogukond loeb päeva suuremad ning huvitavamad uudised sisse, et just sinul oleks mugavam õhtul rattaga sõites end maailma asjadega kursis olla.

umano_esitlusloend

Funktsionaalsus

Alguses sai juba ära öeldud, et Umano on uudistelugeja. Suurimaks miinusküljeks on see, et uudised on siiski inglise keeles. Kellele hea, kellele halb külg. Ühest küljest aitab see fakt inglise keele oskusele kaasa, kuulata kuidas inimesed väljaspool Hollywoodi filme seda kasutavad jne. Teiseks, oleks see eesti keeles, siis ma kahtleks sügavalt kvaliteedi ning kvantiteedi osas. Viimast just seetõttu, et eesti keelt kõnelevaid inimesi on maamunal kordi vähem võrreldes inglise keele kasutajatega.

Nüüd aga rakenduse kasutamise juurde. Kasutaja saab sirvida artikleid kategooriate järgi, seega ei ole nagu pealelõunased uudised kohalikus meedias, kus lastakse sinu suunas teele ka väga palju sisutühja müra. Teiseks saab luua ka endale meelepärased esitlusloendid. Näiteks õhtul rattaga sõitma minnes või jooksmas käies saab panna paika uudised, mida kuulata ning siis jalgadele valu anda. Juhtudel, mil sa ei soovi ise esitulusloendit luua, võid lasta seda teha rakendusel endal.

umano_sidebar

Suureks boonuseks Umano juures on võimalus laadida artiklid või esitlusloend seadmesse. Sellisel juhul, kodust või kontorist eemal olles, ei pea tekitama suurt arvet andmeside osas. See on vajalik ka siis, kui kasutatakse näiteks tahvelarvutit, millel mobiilse andmeside võimalus täielikult puudub.

umano_seaded

Kelle jaoks?

Nagu alati, ei saa ma öelda, et miski oleks 100% sobiv või kohe üldse ei sobi. Samas mida ma saan teha, soovitada mis situatsioonis oleks seda rakendust hea kasutada. Esimene variant on ilmselgelt kodust tööle või töölt koju liikudes. Olgu selleks siis ühistransport või hoopis autoroolis olles. Kuna Umano rakendusel on olemas nn. autorežiim, siis on rakenduse kontrollimine tükkmaad lihtsam.

umano_autorežiim

Teise variandina on kõik tervisesportlased, kes soovivad end maailma asjadega kursis hoida, kuid ei leia tihti aega mõlemaga tegeleda. Rulluiskudel või rattal olles saab ju uudised taustaks panna ning saab silmad hoida rajal mitte telefoniekraanil. Sest egas muusika kuulamine ei pruugi alati kõige parem variant olla sportimise ajal.

umano_artikkel

Kokkuvõte

Umano on üks huvitav ning kasulik rakendus, mis teeb nii mõnegi kasutaja elu lihtsamaks. Lihtsamaks selles osas, et ei pea telefon või tahvelarvuti peos mööda linnatänavaid jalutama või bussis uudiseid lugedes vabakasvatusega rüblikute lärmi kuulama. Lisaks sellele kõigele saab vabalt ka multi-taskida, andes uudiste kuulamise ajal kätele või jalgadele valu.

umano_QR

Umano Google Play Store’s

(213)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga