Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 55. Smart Tools

 

Meil kõigil on elus hetki, kus me kirume joonlaua või mõõdulindi puudumist.  Riiulit või pildiraami seina pannes ei usalda enda silmi ning sõltumata sellest, mis nurga all vaatad – ikka tundub see viltu olevat. Smart Tools on üks kasulik rakendus, mis kasutab ära sinu nutitelefoni erinevaid sensoreid, et kasutajale vajalikku infot jagada ning hädapäraselt mõnda tööriista asendada.

Funktsionaalsus

Programmis on viie riiuli jagu tööriistu. Ühe peal asetsevad mall, joonlaud ning lood, teisel aga mõõdulint. Kolmandalt leiame taskulambi koos suurendusklaasiga. Neljandale on ära peidetud kompass koos metallidektektoriga ning viimasel tööriistad müra ning vibratsiooni mõõtmiseks. Tööriistade kui selliste funktsionaalsus on suuresti tingitud seadmega kaasa pandud sensoritest. Kuidas need siis ikkagi toimivad ning kui täpsed tööriistad on?

Joonlaua ning malli puhul on äärmiselt lihtne, kuna sel juhul tuleb ainult arvesse võtta ekraani mõõtu ning pikslite hulka ekraanil ning sellest saab tuletada sobivad andmed. Maksimaalne joonlaua pikkus pannakse aga paika seadme ekraani suurusega. Eemalseisva objekti kaldenurga määramiseks on aga vajalik g-sensori olemasolu, mis mõõdaks ära Android seadme kaldenurga. Lisaks peitub seal üks korralik lood, mida mina olen päris mitmel korral lausa vajanud. Riiulit seina pannes oli hea haarata taskust telefon ning otse seina panna raamaturiiul. Vastasel juhul oleks oma kõvera silmaga selle paika pannud ning vaadanud, kuidas esemed maha veerevad. G-sensoriga on seotud ka mõõdulint. Nimelt tuleb ära määrata seadme kõrgus ning osutada punktile maapinnal kaamera abil. Sealt edasi arvutatakse seadme kaldenurga kaudu välja ka objekti kaugus sinust. Kui täpselt seda tehakse, sõltub suuresti algparameetrite ning sensori täpsusest.

Taskulamp ja suurendusklaas on lihtsad tööriistad. Lisavalguse saamiseks kas aktiveeritakse kaamera välk või täidetakse ekraan valgete pikslitega ning sunnitakse ekraani taustvalgustus maksimaalse peale. Samas on sellel programmil ka miinuskülg – aku saab liiga kiirelt tühjaks. Suurendusklaasi rakendus kasutab ära seadme fotosilma ning lihtsalt suurendab pilti. Hädapäraselt võib ka sellest vahetevahel kasu olla.

Kompassi oleme me kõik oma nutitelefonides vähemal või rohkemal määral kasutanud, olgu see siis Google Maps rakenduses või eraldiseisva programmina. Selles paketis kuvatakse andmed kiirelt, saab valida nii geograafilise kui magneetilise põhja ning lisaks kuvatakse ka täpsed asukohakoordinaadid (eeldusel, et GPS tugi on seadmes olemas). Samale riiulile pandud metallidektekori funktsionaalsus on paljude jaoks pigem hookus pookus. Reaalsuses mõõdetakse aga seadme ümber oleva magnetvälja muutumist. Mina testisin seda HTC One X 608.98€ peal. Niipea kui tabasin ära, millise külje all sensor asetses, sain ka suhteliselt mõistliku tagasiside. Loomulikult nõela heinakuhjast üles ei leia, kuid nii mõnegi muu metallobjekti võid kinni püüda selle abiga. Viimasel riiulil olevad tööriistad, müra ning vibratsiooni mõõtmiseks, on lihtsad ning ühe funktsiooni täitmiseks ning neist me siin pikemalt kirjutama ei hakka.

Kokkuvõte

See rakendus ei ole selline, mida me igapäevaselt kasutaks. Kui me vajame mingit spetsiifilist tööriista igapäevaselt, siis sa muretsed ikkagi korralikuma. Samas me ei kanna joonlauda või mõõdulinti, rääkimata kompassist ja loodist igapäevaselt tagataskus kaasas. Samas on meil kaasas nutitelefon. Ning just sellistes situatsioonides tulebki selle rakenduse kasumlikkus välja. Kui 1.80€ tundub liiga palju olevat tööriistade jaoks, siis vaata sama tarkvaratootja teisi ning ka tasuta programme Google Play Store‘s!

SmartTools Google Play Store’s 1.80€

(626)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC One X, hall Eriline sooritusvõime standardvarustuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga