Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft näitas Windows 7 beeta-eelset versiooni

Eile toimus Los Angeleses Microsofti Arendajate Konverents (PDC). Seda ei peeta mitte igal aastal, vaid ainult siis, kui millestki uuest ja tähtsast ohtralt arutada on vaja (eelmine toimus 2005. a.).

Seekordse konverentsi kaks kõige tähtsamat teemat olid Azure Services Platvorm ning Windows 7.

Azure kujutab endast veebipõhist teenusteplatvormi (umbes nagu veebipõhine op.süsteem). See teeb muuhulgas võimalikuks omaloodud veebilahenduste majutamise automaatselt hallatud virtuaalses keskkonnas.

Azure on suunatud eranditult arendajaile. Eile, PDC avapäeval, tutvustas Microsoft lisaks Azure`ile esimest korda suure auditooriumi ees ka oma murdeealist uut operatsioonisüsteemi nimega Windows 7.

Windows 7 töölaud saab visuaalselt olema sarnane Vista 29.24€ omaga. Edasi on arendatud all vasakul asuvat quick launch sektsiooni. Võimalik on muuta nii seal asuvate ikoonide asetust kui ka suurust. Avatud programmide ikoonid tekivad tööribale ning kursoriga nende kohale liikudes on võimalik vaadata mis neis sisaldub.

Parema hiireklahvi vajutamisel kuvatakse ekraanile uus “jump list“, mis avab programmide ja nende menüüde valikud. Vistast tuntud sidebar on uuest versioonist eemaldatud. Kell, kalender ja muud vidinad asuvad nüüd töölaual.

Akende suuruse muutmine toimub nüüd poolautomaatselt – tõmmates akna täitsa vastu ülemist serva venitab aken end kogu ekraani ulatusse, tõmmates selle tagasi allapoole muutub aga taas väikseks.

Kasutajaprofiile on võimalik seada erinevate ligipääsuprofiilide alusel. Keelata saab näiteks ligipääsu mingitele programmidele või kaustadele.

Windows 7 toetab mitme sõrmega puutetundlikku ekraani. See tuleb kasuks selliste arvutite puhul nagu HP TouchSmart PC. Erinevad ikoonid muutuvad puutetundliku režiimi kasutamisel suuremaks, et ka suurenäpumehed oleksid võimelised neile pihta saama. Ekraanile ilmub vajadusel suur puutetundlik klaviatuur.

Konverentsil toonitati ka seda, et Windows 7 püütakse teha niivõrd protsessorisõbralikuks, et seda saab probleemideta kasutada ka tavalistes netbookides.

“Tavaline netbook” tähendab hetkel 1,6 GHz Inteli Atom protsessoriga ja 1GB operatiivmäluga töötavat sülearvutit.

Microsofti asepresident Steve Sinofsky demonstreeris Windows 7 netbookisõbralikkust oma 1GHz protsessori ja 1GB RAM-iga sülearvutis, väites, et operatsioonisüsteem kasutab vaid poolt selle operatiivmälust. Neid näitajaid on Microsoft lubanud veelgi paremaks muuta. Lisaks sellele plaanib Microsoft radikaalselt parandada uue operatsioonisüsteemi käimaminemiseks kuluvat aega (Wikipedia, 29.10.08).

Vistaga võrreldes on suured muutused läbi teinud mitme monitori ning projektori režiimid. Nende ülesseadmine on nüüd pea ühe klahvilöögi kaugusel. Mitme monitoriga süsteemis on võimalik kuvada nüüd ka remote desktop keskkonda.

Media Center on saanud endale uue kuue. Selle keskkond sarnaneb vägagi Zune`is kasutatavale.

Kas Windows 7 puhul on tegu derivatsiooniga Vistast või astub Microsoft selle versiooniga uude ajajärku? Eile tutvustatud versioon oli küll veel üpris varases arendusjärgus, kuid põhijooned on sellegipoolest paigas.

Hetkel tundub, et Vista ei ole mitte midagi muud kui üks suur Windows 7. beetaversioon, lansseeritud testimiseks miljonitele vabatahtlikele, kellelt selle eest veel ka raha küsitakse. Loodaks et Windows 7 ei osutu millegi kolmanda “beeta 2.0” versiooniks.

Allikad: tgdaily.com; engadget.com; blogs.zdnet.com; www.microsoftpdc.com; msdn.microsoft.com

(170)

Artiklis kirjeldatud tooted:
TomTom Alternative Mount Kit (GO) TomTom Alternative Mount Kit (GO) Alternative Mount Kit abil on võimalik kinnitada TomTom GO-seeria navigatsiooniseade autos ükskõik kuhu. Täpselt Teile meeldiva nurga alla tuuleklaasile, armatuurlauale jne....
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga