Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Roccat Kone XTD ja Roccat Kone Pure mängurihiired

Konedeks nimetasid soomlased oma püstolkuulipildujaid, millega nad oma Talvesõja-aegsele vastasele palju peavalu valmistasid. Tänapäeval teab iga endast lugupidav arvutimängur, et Kone on Roccati kõige parem mängurihiir. Nelja aasta eest turule tulnud Kone oli Roccati kõige esimene toode üldse. See pidi olema erakordselt silmapaistva välimuse ja omadustega – ainult nii sai see täita oma eesmärki. Eesmärki muuta uus firma mängurite seas üleöö tuntuks ja anda sellele hea maine.

Täpselt seda Kone 4 aastat tagasi tegigi. Roccat on saanud tunnustatud tegijaks ja paisanud turule arvestatava hulga igasuguseid mänguritarvikuid hiirtest kuni klaviatuurikottideni. Konelegi on vahepeal tehtud mitu uuenduskuuri – täiustatud on nii riistvara kui ka tarkvara. Eile jõudis Photopointi poodidesse viimane, kõige uuem Kone, täpsema nimega Kone XTD 81.32€. See on parema-käe hiir 8200 dpi lahutusvõimega lasersensori, väga kiire andmevahetuse, Easy Shift nuppude duplikaatori, 576 KB sisemälu ja erinevate pindade jaoks kalibreerimise võimalusega. Lisaks otsustas Roccat aga teha ka teisegi Kone – nimega Kone Pure 40.67€. Sel on täpselt needsamad just ette loetud tehnilised andmed mis XTD mudelil. Erinevusteks on lihtsam LED-tulede süsteem, ühe võrra väiksem nuppude arv, lihtsam rullik, väiksem korpus, kaaluvihtide väljajätt ja 20€ võrra soodsam hind. Vaatame lähemalt:

Roccat Kone XTD 81.32€ olulisemad omadused Roccat Kone Pure 40.67€ olulisemad omadused
8200dpi Pro-Aim Lasersensor R3 8200dpi Pro-Aim Lasersensor R3
1000Hz sagedusega andmevahetus 1000Hz sagedusega andmevahetus
1 ms reaktsiooniaeg 1 ms reaktsiooniaeg
16-bitine andmeedastus 16-bitine andmeedastus
Töökõrgus: 1-5 mm Töökõrgus: 1-5 mm
Sensori kalibreerimine vastavalt kasutatavale pinnale Sensori kalibreerimine vastavalt kasutatavale pinnale
72MHz Turbo Core V2 protsessor 72MHz Turbo Core V2 protsessor
576kB sisemälu makrode ja profiilide salvestamiseks 576kB sisemälu makrode ja profiilide salvestamiseks
1.8 m kaabel nailonsukas 1.8 m kaabel nailonsukas
8 juhtnuppu ja 4-suunaliselt toimiv rullik 7 juhtnuppu ja 2-suunaliselt toimiv rullik
Pehme pinnakate Pehme pinnakate
16 miljoni erineva värvitooniga helkiv logo Kaks valgusriba, mõlema kummagis otsas üks 16 miljoni värviga põlev LED-lamp
laius: 7.8 cm; pikkus: 13,5 cm Laius: 7 cm; pikkus: 12 cm
Kaal: 123 g (lisaks 4 kaaluvihti (4x5g)) Kaal: 90g
Hind Photopointis: 89.99 € Hind Photopointis:69,99 €

 

Mänguritarvikute karbid peavad olema võimalikult uhked. Neil siin on magnetiga sulguvad kaaned, mille saab hiirele pilgu heitmiseks ja olulisemate omadustega tutvumiseks pealt tõsta.

Vasakpoolses karbis on Kone XTD mängurihiir, kaaluvihtide pinal ja kiirjuhend hiire ühendamiseks arvutiga ning draiveri paigaldamiseks. Parempoolses karbis on Kone Pure mängurihiir ja sarnane juhend. Draiveriplaati hiirega kaasas ei ole – see tuleb vastsel hiireomanikul endal Roccati veebilehelt alla laadida.

Selgelt on näha, et Kone Pure (paremal) on tunduvalt pisem kui XTD. Eriti selgelt saab sellest aru hiirt pihku võttes. Mul ei ole küll väga väikesed käed, aga Kone suurus on minu jaoks olnud alati ebamugav. Pure on täpselt paras. Kusjuures isegi nii paras, et ma võiksin seda täitsa kasutama hakata.

XTD on ka Pure`st mõne millimeetri võrra kõrgem. Avafotot vaadates võib näha, et kui XTD mudelil helendavad kahel pool külgedel olevad triibud, siis Pure hiirel helendab esiküljel olev logo. Seda helendamist saab mõlema hiire puhul draiverist seadistada konstantselt ühevärviliseks, vahelduvate värvidega, pulsseerivaks jne.

Jumal tänatud, et Pure`le on alles jäetud vasakul pool olevad pöidlanupud.

Veel üks erinevus – Pure hiirel on 1 nupp vähem. Seesama, mis XTD hiirel on istutatud rulliku taha. Kõiki nuppe saab, muideks programmeerida tegemaks täpselt seda, mida sa soovid. EasyShift funktsiooni abil saab nuppude funktsioone duubeldada. Näiteks vasakpoolset eesmist nuppu ja parempoolset hiirenuppu vajutades saad näiteks panna avama mingi programmi või vallandada teatud eelsalvestatud klahvikombinatsiooni e. makro.

Hiirte alt koorub välja veel üks erinevus. Kui XTD hiirel saab sinna alla sisestada neli kaasasolevat kaaluvihti, siis Kone Pure hiirel mingit alumist luuki ei ole.

Vajalik omadus või turundajate välja mõeldud nipp mängurite peibutamiseks? Eks seda oskab ilmselt ainult üks tõeline hardcore-mängur öelda. Igatahes saab Kone XTD sisse neid 5-grammiseid silindreid tõsta ja niiviisi hiirt raskemaks muuta.

 Roccat Pure on peaaegu nagu Kone. Sel on kõik olulisemad tehnilised parameetrid, mis Kone XTD hiirel. Samas on see pisut väiksem, soodsama hinnaga ja mitmetpidi lihtsam. Või siis “puhtam”, nagu hiire nimi end tutvustab. Mulle selline puhtus ja pisem olemus meeldib, LAN võrgupidude jaoks on aga ilmselt vaja rohkem pimedas veiklevaid LED tulesid ning nii palju nuppe, kui vähegi võimalik. Seda pakub Kone XTD.

(925)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Kone XTD (ROC-11-810)
  • 8-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
Roccat hiir Kone Pure, must (ROC-11-700)
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast