Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: 7″ ekraaniga tahvelarvuti Prestigio MultiPad 7.0 Prime

Desktop

Talve hakul võtsime siinsamas blogis karbist välja Photopointi kõige soodsama tahvelarvuti – 79€ maksva Omega 7 40.16€. Nüüd on sellele seltsiks saabunud täpselt sama hinna ja vägagi sarnaste tehniliste andmetega tahvelarvuti Prestigiolt. See firma on võtnud eesmärgiks kokku panna soodsa hinnaga seadmeid – erinevalt paljudest konkurentidest pöörab ta aga sealjuures selgelt tähelepanu ka seadmete välimusele. MultiPad 7.0 Prime tahvelarvuti iseloomustab seda tõika eriti hästi. Selle ekraan, protsessor ja muu sisemus on vaat et identne Omega 7 tahvelarvutile. Välisilme ja koostekvaliteedi poolest võiks aga Prestigio pakutavat pidada hoopis kõrgema hinnaklassi masinaks. Vaatame lähemalt: 

Pakendis

Vaatleme külg-külje kõrval Photopointi kahe soodsama tahvelarvuti tehnilisi andmeid:

  Omega 7 tahvelarvuti 40.16€ Prestigio MultiPad Prime 80.32€
Operatsioonisüsteem Android 4.0, Google rakendused eelinstalleeritud Android 4.0, Google rakendused eelinstalleeritud, paari klikiga võimalus paigaldada populaarsete lisarakenduste pakett
Protsessor 1,2 GHz, ARM Cortex A8 1,2 GHz, ARM Cortex A8
Graafikaprotsessor Mali 400 Mali 400
Ekraan 7” 800×480 TFT LCD, mahutundlik puuteekraan 7” 800×480 TFT LCD, mahutundlik puuteekraan
Sisemälu 4GB, kuni 32GB microSD kaart 4GB, kuni 32GB microSD kaart
Operatiivmälu 512MB DDR3 512MB DDR3
Võrgud Wi-Fi 802.11 b/g/n Wi-Fi 802.11 b/g/n
Ühendused microUSB host funktsiooniga, 3,5mm kõrvaklapi väljund, microSD kaardi pesa microUSB host funktsiooniga, 3,5mm kõrvaklapi väljund, microSD kaardi pesa
Kaamera 0.3 megapiksline eespaneelil 2 megapiksline eespaneelil
Vooluallikas 2800mAh 2500 mAh
Lisavarustus Kaasas USB Host kaabel klaviatuuri, hiire jms ühendamiseks Kaasas USB Host kaabel klaviatuuri, hiire jms ühendamiseks

Nagu näha, on erinevused tehniliste andmete osas väga väikesed. Prestigio tahvlil on pisut parema lahutusvõimega veebikaamera (mis praktikas ei pruugi väljenduda visuaalselt paremas pildikvaliteedis), Omega tahvelarvutil on jällegi pisut suurem aku mahtuvus, kuid vahe ei ole ka siin väga suur.

Kaas pealt

Üks reklaamikoonidest annab teada, et see tahvelarvuti suudab maha mängida ka HD videot. Nii see tõepolest olema peaks – kirjade järgi on Allwinner A13 platvorm oma Mali 400 graafikaajamiga suuteline mängima ka Full HD lahutusvõimega (1920 ×1080 px) videot kaadrisagedusega kuni 30 fps.

Komplekt

Karbis on: Prestigio MultiPad 7.0 Prime tahvelarvuti, laadimisadapter, laadimisadapteri adapter (UK otsik), USB kaabel (microUSB otsikuga), USB host kaabel ning kasutusjuhendid.

Pealtvaade

See tahvelarvuti näeb päris asjalik välja. Võrreldes teiste 7″ tahvelarvutitega on selle Prestigio korpus pisut pikem ja kitsam – see loob illusiooni, nagu oleks ka ekraan tavalise 16:9 külgede suhte asemel veelgi laiem. Tegelikult on see ikka standardne 16:9. Pisut kumerad ääred annavad teistest tahvlitest eristuva profiili.

prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-2

Tagakülg on kaetud mati, sõrme all pehmena tunduva pinnakattega. Selle eest tuleb Prestigiot küll palavalt kiita – see materjal on käega katsudes mõnus, ei näita välja sõrmejälgi, ei libise käest ning ei kriimustu laua peale asetades. Väga hea, et MicroSD kaardipesa ei ole avatuna külje peal nagu enamikel soodsatest tahvelarvutitest. Siin saab mälukaardi sisestada pessa, mis asub tagaküljel luugi taga. Nii näeb tahvelarvuti nägusam välja ning seadme sisse satub vähem tolmu.

prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-4 prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-5

Huvitav tähelepanek – veel ei ole ma näinud tahvelarvutit, mille klaasist esipaneeli sisse oleks puuritud selline konkreetne auk. Augu taga on muidugi mõista mikrofon. Tagaküljel olevate augukeste all peidab end kõlar – stereoheli siit ei tule.

prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-3

Tahvelarvuti paremal küljel on ühenduspesad. Vasakult: auguke seadme sunniviisiliseks välja lülitamiseks, 3.5 mm audioväljund ja microUSB pesa, mis toimib ka laadimispesana. USB-pesast paremal on veel märgutuluke, mis süttib roheliselt siis, kui tahvelarvuti ekraangi helendama pääseb. See valge ringikujuline plomm vasakul pool varjab kõigi eelduste kohaselt laadimispesa, mida konkreetsel mudelil vaja ei lähe.

Volüüm ja väljalülitamine

Ainsad füüsilised nupud on tahvelarvuti ülaservas. Pisemast nupust saab tahvlit sisse-välja lülitada, pikemast saab heli vaiksemaks ja valjemaks seada.

Desktop

Ekraani puutetundlikkus on vägagi eeskujulik. Ekraanilt paistev on aga üsna tuhm – olgugi et heledus on seatud maksimaalseks. Ka väiksemad ikoonid ning veebilehtedel kuvatud pisike tekst on üsna pikslised ning ilma suurendamata lugedes väsib silm kiirelt. Peab siiski ütlema, et alla 100€ maksvatel tahvelarvutitel täpselt sellised ekraanid ongi.

prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-6 prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-7

Olemas on kenasti kõik Google rakendused ning loomulikult ka Google Play Store, kust saab programme juurde laadida. Samas on Prestigio loonud ka võimaluse paari klikiga olulisemad rakendused paigaldada. Selleks tyuleb rakenduste alt valida “Installer Prestigio”, kust saab korraga Play poest tõmmata jja paigaldada 16 populaarset rakendust – nende hulyas YouTube, Facebook, Twitter, Skype, Flash Player jne.

Õnneks on Prestigio lõpetanud enda tahvelarvutitesse enda kahtlase väärtusega rakendusi eelinstalleerimast. Üks neist on siiski siia jäänud – Prestigio E-raamatute rakendus. Siia on lisatud hispaaniakeelseid ja sloveeniakeelseid ja venekeelseid ja tsehhikeelseid ja inglisekeelseid e-raamatuid. Tavaline taks on 20 raamatut ühe keele kohta.

angrybirds pildivaatamine

Angry birds ja galerii.

prestigio-moltipad-prime-tahvelarvuti-photopoint-12 copy

Photopointi valikus on ühtekokku 105 erinevat tahvelarvutit. Prestigio MultiPad 7.0 Prime hinnast soodsamat aga siit ei leia. Muidugi on sel tahvelarvutil miinuseid nagu tuhmivõitu ekraan ja kaamerasilma puudumine tagaküljelt. Vaadates aga sama hinnaga konkureerivaid tahvelarvuteid tõuseb Prestigio pakutav esile just korpuse kvaliteedi ja kena välimuse poolest.

Siin on olemas ka kõige õrnemale puudutusele reageeriv mahutundlik ekraan, Google rakendused ning võimalus kaasapandud USB adapteri abil ühendada tahvelarvutiga klaviatuur, hiir, mälupulk või midagi muud lihtsamat. Lisaks olevat meie järelteenindusmeeskonna väitel Prestigio seadmetega müügijärgselt tuntavalt vähem probleeme kui ekvivalentsete tahvlitega. Seega – kui oled endale ihkamas võimalikult soodsat tahvelarvutit, siis vaata Prestigio MultiPad 7.0 Prime kindlasti üle.

(1660)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega MID7002
  • 7" 800×480 LCD ekraan
  • Android 4.0 operatsioonisüsteem
  • 1200 GHz protsessor
  • 2800 mAh liitiumaku
Prestigio MultiPad 7.0 Prime + Kompaktne ning stiilne tahvelarvuti Android 4.0 operatsioonisüsteemiga

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast