Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Instagram ähvardab muuta fotogaleriide kolmese asetuse 4×4 peale

Instagrami profiilileht – see koht, kus kõik sinu pildid on pisipiltidena ühel lehel – võib peagi muutuda pisut teistsuguseks. Nimelt on need pisipildid populaarse fotojagamisäpi aegade algusest korrastatud ridadesse kolmekaupa. Nüüd on aga Instagrami kasutajad avastanud enda profiililehtedelt kolmese asetuse asemel neljakaupa veergudesse sätitud galerii. Tõenäoliselt on Instagram testimas uut profiililehe disani, mis mahutaks senisest enam pilte.

Midagi halba selles ju esmapilgul nagu poleks. Siiski leidub Instagramis palju inimesi, kes on 3×3 asetust kasutades loonud oma galeriidesse suuremaid nö mosaiikpilte. Selliste mosaiikpiltide tegemine on päris suur trend – olemas on isegi spetsiaalsed rakendused, mille abil saab suuri pilte 3×3 tükkideks katki lõigata. Kui galeriide asetus nüüd neljakaupa veergudeks muutub, on nende kasutajate hoolega komponeeritud visuaalid katki.

 

Hea näide sellest, kuidas 3×3 galeriid arvestades fotosid üles laadida. Fotograaf Kertin Vasseri Instagrami profiilileht

Isegi kui kasutajad pole näinud vaeva mosaiikide loomisega, on tihti püütud üleslaadimisel arvestada 3×3 asetust. Nii et sama tonaalsuse või heleduse-tumedusega pildid ei satuks ühte kobarasse ja et tekiks ilus tasakaalustatud visuaalne tervikpilt. Ka sellised galeriid saavad uuenduse võimaliku rakendumise korral pisut teistsuguse mulje.

Arvestades aastate jooksul suuremaks muutunud nutitelefoni ekraanidega, on neljakaupa galeriid üsna asjalik lähenemine. Loodetavasti annab Instagram aga kasutajatele võimaluse soovi korral sisse lülitada vanakooli kolme veeruga galeriide disain.

Muidugi on ka võimalus trükkida oma Instagrami feed paberfotodeks – saad kollaaše kokku panna nii et Instagram neid ära rikkuda ei saa. Ruudukujulisi 10×10 cm paberfotosid saad tellida veebipõhise photoexpress.ee keskkonna kaudu.

Allikas: petapixel.com.

(423)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga