Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilmilt kuus uut digikompakti

Veidi rohkem kui nädal aega tagasi avaldas Fujifilmi Kanada veebileht ekslikult mõneks tunniks viie uue kompaktkaamera fotod ning andmed. Täna esitleb ta neidsamu kaameraid ametlikult. Lisaks lekkinud viiele mudelile (kahe puhul on tähistused veidike muutunud) on rivis ka F50fd 51.33€järglane F60fd.

Uued kompaktkaamerad on: FinePix S2000HD, F60fd, J100, J110W, J120 ja J150W.

FinePix S2000HD

S2000HD näol on tegemist 15x supersuumiga kompaktkaamera. Tähed “HD” nimekuju lõpus tähendavad, et aparaadiga on võimalik salvestada HD videot. Viimane on suure pikslite arvuga (S2000HD puhul 1280 x 720 pikslit) videoklipp, mis on mõeldud vaatamiseks suure diagonaaliga laiekraanteleviisorites.

S2000 HD kõigest 1/2,3″ sensorile on mahutatud 10 miljonit efektiivset pikslit. Nii väikesed pikslid ei avalda kindlasti head mõju pildikvaliteedile, küll aga saavad need kindlasti tarbijate jaoks soodsat mõju avaldama hindadele.

Kaamera 15X suum katab fookuskauguse 27,6 – 414 mm (35 mm ekvivalendina). Aparaadil on kaheosaline värinastabilisaator – digitaalne stabilisaator toimib, tõstes sensori tundlikkust ning vähendades sellega säriaega. Mehaaniline stabilisaator liigutab väiksemate kaamera värinate korral sensorit ning kompenseerib sellega liikumise.

Seadistades kaamera kolme megapiksli režiimile on võimalik sarivõtte režiimis tõsta kaadrite arvu sekundis tavaliselt 1 kaadrilt sekundis (max 3 kaadrit) tõsta 13,5 kaadrini sekundis (max 33 kaadrit).

S2000HD omab ka – tundub et nüüdseks juba kompaktkaameratele kohustuslikuks saanud – näotuvastusfunktsiooni. See tunneb ära korraga 10 nägu ning seadistab nendele vastavalt teravuse ja särituse. Pärast võtet korrigeerib kaamera tarkvara koheselt ja automaatselt pildil esinevad punased silmad.

Väga kummalise funktsioonina FinePix S2000HD-l on nn suumikahvel. Tavaliselt on peegelkaameratel särikahvel, mis võimaldab pildistada rea fotosid erinevate säriaegadega ning hiljem nende seast see kõige parem välja valida.

S2000HD-ga saab aga pildistada kolm fotot erinevate fookuskaugustega ja pärast nende seast see kõige parem välja valida – ideaalne kõvasti napsitanud fotograafidele või vendadele, kes on lihtsalt liiga laisad, et oma silmi LCD-ekraanile fokusseerida. Lihtsalt suuna kuhugi ja tulista – fotografeerimine pole iial olnud lihtsam!

FinePix S2000HD peaks turule tulema septembrikuus. Täpsemat hinda ei ole Fujifilm veel avaldanud.

Ametlikku pressiteadet loe siit 51.33€.

FinePix F60fd

F60fd näol on tegemist FinePix F50fd edasiarendatud mudeliga. Üldjoontes on tegu viimasele väga sarnase kaameraga (12 MP sensor, ISO 1600). Peamisteks erinevusteks on veidi suurem – 3″ – LCD ekraan ning edasi arendatud näotuvastusfunktsioonid.

Tähtsamate omadustena võib peale juba nimetatute veel mainida 3x optilist suumi, stseenituvastust (valib ise automaatselt õige pildiprogrammi – portrait, night jne), kaheosalist värinastabilisaatorit ja manuaalset režiimi.

FinePix F60FD peaks turule tulema septembris hind on täpsustamisel.

Ametlikku pressiteadet loe siit.

Finepix J100, J110W, J120 ja J150W

Need neli uut J-seeria digikompakti on kõik 10 MP CCD sensoriga, ühesuguse ISO seadistusvõimalustega, näotuvastusfunktsiooniga ja pildiprogrammidega. Neid eristavad üksteisest LCD ekraani suurus ning objektiivi parameetrid.

FinePix J110W ja J150W fookuskauguste vahemikuks on 28 – 140 mm. FinePix J100 and J120 fookuskauguste vahemikuks on 28 – 175 mm.

FinePix J100 ja J110W on 2,7″ LCD ekraaniga, FinePix J150W and J120 on suurema, 3″ LCD ekraaniga.

Sarnaselt eelmistega tulevad ka need kaamerad turule septembrikuust ning nende hinda pole Fujifilm veel teatanud.

Ametlikku pressiteadet loe siit.

Fujifilm hülgamas xD mälukaarti

Siiani on kõigil Fujifilmi mudelitel olnud xD mälukaart kas ainukese salvestusmeediumina või siis SD kaardi kõrval. Täna esitletavatel J-seeria aparaatidel aga on salvestusmeediumiks AINULT SD kaart (+sisemälu). Tundub, et see viitab Fujifilmi järk- järgulisele xD kaardi hülgamisele.

(124)

Artiklis kirjeldatud tooted:
250GB SATA II 7200rpm Samsung 250GB SATA II 7200rpm
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga